www.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl

2514 volgers @ICTberichten
Herken zakelijke websitebezoekersMarcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
Deel dit nu via
Datum: (75 dagen geleden)
Bedrijf:

Sophos neemt Capsule8 over om krachtige en lichtgewicht Linux server- en cloudcontainerbeveiliging naar zijn Adaptive Cybersecurity Ecosystem (ACE) te brengen

Met deze deal breidt Sophos zijn portfolio van detectie- en responsoplossingen en diensten voor onvoldoende beschermde server- en cloudomgevingen verder uit

Oosterhout, 7 juli 2021 - Sophos, een wereldwijde leider in next-generation cybersecurity, kondigt vandaag de overname van Capsule8 aan. Capsule8 is een pionier en marktleider op het gebied van runtime-zichtbaarheid, detectie en respons voor Linux-productieservers en containers die on-premise en cloud workloads omvatten. Capsule8, opgericht in 2016, was nog steeds een particulier bedrijf en heeft zijn hoofdkantoor in New York.

"Sophos beschermt vandaag meer dan twee miljoen servers voor meer dan 85.000 klanten wereldwijd, en onze activiteiten op het gebied van serverbeveiliging groeien met meer dan 20% per jaar", zegt Dan Schiappa, chief product officer bij Sophos. "De uitgebreide bescherming van de server is een cruciaal onderdeel van elke efficiënte cyberbeveiligingsstrategie waar organisaties van elke omvang zich steeds meer op richten. Zeker omdat er nu meer workloads naar de cloud verhuizen. Dankzij Capsule8 levert Sophos nu geavanceerde en gespecifieerde oplossingen om serveromgevingen te beschermen. Sophos breidt zijn positie als toonaangevende wereldwijde cyberbeveiligingsleverancier verder uit."

Capsule8 richt zich specifiek op de ontwikkeling van de security voor Linux en heeft in de markt zijn plaats verworven als een technologieleider en thought leader, met een markante stijging van het aantal klanten en omzet van 77% (in het jaar tot 31 maart 2021). Dankzij de spectaculaire groei in cloudplatforms, is Linux het dominante besturingssysteem geworden voor serverworkloads. Het bijzondere ontwerp van Capsule8 (met focus op hoge prestaties en weinig belasting) is ideaal voor Linux-servers die met name gebruikt worden voor grootschalige workloads, productie-infrastructuur en het opslaan van kritieke bedrijfsgegevens.

"Het basisidee van Capsule8 is dat beveiliging op enterprise-niveau voor Linux-systemen vereist dat er componenten worden ingezet die specifiek voor die omgeving zijn ontworpen. Deze componenten zijn meer geschikt om de juiste afweging te maken tussen security en prestaties wanneer dat nodig is, en om de gewenste niveaus van herstelvermogen en bescherming te bereiken", zegt Fernando Montenegro, principal research analist bij 451 Research, onderdeel van S&P Global Market Intelligence, over de oplossingen van Capsule8.[1] "Naarmate organisaties steeds vaker concepten zoals cloudgebaseerde uitvoering en DevOps omarmen, verschuiven ook de onderliggende computeromgevingen meer in de richting van Linux als een veelvoorkomende werkomgeving. Voor beveiligingsteams, die vaak meer vertrouwd zijn met concepten voor Windows, betekent dit een potentiële uitdaging: er zijn voor Linux immers andere eisen, concepten en gewoontes. Dit is de ruimte die Capsule8 wil invullen met zijn endpoint-beveiligingsaanbod, door een architectuur die geoptimaliseerd is voor Linux te combineren met meer functionaliteiten die gericht zijn op enterprise security en IT-operations teams."

Sophos integreert de Capsule8-technologie in zijn onlangs gelanceerde Adaptive Cybersecurity Ecosystem (ACE) en biedt krachtige en lichtgewicht Linux-server- en cloudcontainerbeveiliging binnen dit open platform. Sophos zal de Capsule8-technologie ook opnemen in zijn Extended Detection and Response (XDR)-oplossingen, zijn Intercept X-serverbeschermingsproducten en de Sophos Managed Threat Response (MTR)- en Rapid Response-diensten. Hierdoor zal het Sophos Data Lake verder uitbreiden en verbeteren waardoor het continu nieuwe informatie biedt voor geavanceerde threat hunting, security operations en methodes om klanten te beschermen.

"Capsule8 is het eerste speciaal gebouwde detectie- & responsplatform voor Linux. We bieden beveiligingsteams het cruciale inzicht dat ze nodig hebben om Linux-productie-infrastructuur te beschermen tegen ongewenst gedrag, terwijl we tegelijkertijd inspelen op de vragen over kosten, prestaties en betrouwbaarheid", zegt John Viega, CEO van Capsule8. "We hebben nieuwe manieren gevonden om de runtime-beveiliging op een veel veiligere en meer kostenefficiënte manier te leveren dan wie dan ook in de sector. Met de technologie van Capsule8 zijn organisaties niet langer genoodzaakt om te kiezen tussen systeemstabiliteit of beveiligingsrisico. Gezien de groei en bedrijfskritieke aard van Linux-omgevingen, in combinatie met een snel veranderend en doelgericht bedreigingslandschap, moeten organisaties erop kunnen vertrouwen dat hun Linux-omgevingen zowel performant als veilig zijn."

Uit de threat intelligence rapporten van SophosLabs blijkt dat cybercriminelen tactieken, technieken en procedures (TTP's) ontwikkelen die specifiek op Linux-systemen focussen, waarbij vaak serversoftware als een eerst toegangspunt wordt gebruikt. Als ze eenmaal in de serveromgeving zijn, zetten aanvallers vaak scripts in om verdere geautomatiseerde acties uit te voeren. Voorbeelden hiervan zijn onder meer:
  • De sleutel(s) van het Secure Shell-protocol (SSH) ontcijferen om directe toegang te krijgen
  • Bestaande beveiligingsdiensten proberen te verwijderen
  • Mandatory Access Control (MAC)-frameworks, zoals AppArmor en SELinux, uitschakelen
  • Serverfirewallregels aanpassen of uitschakelen
  • Post-exploit malware en configuratiebestanden installeren
  • Zijdelingse verplaatsingen in de bestaande infrastructuur met zogenaamde ‘living off the land’-tools, zoals SSH, Chef, Ansible, Salt en Puppet
Cybercriminelen gebruiken gehackte Linux-servers ook als botnets voor cryptomining of als high-end infrastructuur om aanvallen op andere platforms te lanceren, zoals het hosten van kwaadaardige websites of het verzenden van kwaadaardige e-mails. Aangezien Linux-servers vaak waardevolle data bevatten, gebruiken aanvallers ze ook als doelwit voor datadiefstal en ransomware-aanvallen.

"Hackers zijn tegenwoordig ongelooflijk agressief en slagvaardig omdat ze hun TTP's aanpassen om zich te richten op de gemakkelijkste, grootste of snelst groeiende kansen. Ze hebben gemerkt dat steeds meer organisaties overstappen op Linux-servers, dus passen ze hun aanpak aan om deze systemen aan te vallen. Om hiertegen beschermd te blijven, moeten organisaties rekening houden met een sterke, maar lichtgewicht laag van Linux-beveiliging die automatisch integreert in de infrastructuur en informatie deelt met endpoint-, netwerk- en andere beveiligingslagen en -platforms binnen een omgeving", aldus Schiappa. "We zullen deze toonaangevende capaciteit en strategisch belangrijke zichtbaarheid en detectie kunnen aanbieden door Capsule8 te combineren met onze Adaptive Cybersecurity Ecosystem-producten en -diensten. Hierdoor wordt de mogelijkheid om verdachte activiteiten te vinden en te elimineren voordat ze effectief schade kunnen toebrengen, sterk verbeterd."

Sophos verwacht later in dit fiscale jaar te starten met early access-programma’s voor de producten en diensten die gebruikmaken van de Capsule8-technologie.

[1] Coverage Initiation: As cloud workloads rise, Capsule8 aims for Linux-tailored security,451 Research Impact Report, May 29, 2020Over Capsule8
Capsule8 is de pionier achter ‘ops-vriendelijke’ beveiliging die feilloos in Linux-systemen wordt geïntegreerd. Ontworpen om kostbare downtime, overbelaste hosts of stabiliteitsfouten veroorzaakt door traditionele beveiligingstools te vermijden, vertrouwen moderne ondernemingen op Capsule8 om hun workloads te beveiligen met runtime-zichtbaarheid, detectie & respons in elke omgeving - of het nu containerized, gevirtualiseerd of bare metal is. Capsule8 is in 2016 opgericht door ervaren hackers en security-ondernemers en wordt gefinancierd door Bessemer Venture Partners, ClearSky en Intel Capital. Dankzij Capsule8 kunnen Linux-gedreven organisaties hun productiesystemen beschermen en hun groei veiligstellen. Meer informatie vindt u op www.Capsule8.com.

Over Sophos
Als een wereldwijde leider in next-gen cybersecurity beschermt Sophos ruim 400.000 organisaties van elke omvang in meer dan 150 landen tegen de meest geavanceerde cyberdreigingen van het moment. Ondersteund door SophosLabs – een mondiaal team voor threat intelligence en data science – beveiligen de cloud-native en AI-aangedreven oplossingen van Sophos endpoints (laptops, servers en mobiele apparaten) en netwerken tegen veranderende aanvalstechnieken, waaronder ransomware, malware, exploits, data exfiltration, actieve inbreuken, phishing en meer. Sophos Central, een cloud-native management platform, integreert Sophos’ volledige portfolio met next-gen producten, zoals de Intercept X-oplossing voor endpoints en de XG next-gen firewall, in een enkel “gesynchroniseerd security”-systeem dat toegankelijk is via een set API’s. Sophos is de drijvende kracht achter de overgang naar next-gen cybersecurity. Het maakt gebruik van geavanceerde mogelijkheden in cloud, machine learning, API’s, automatisering, managed threat response en meer, om bescherming op bedrijfsniveau te leveren aan organisaties van elke omvang. Sophos verkoopt zijn producten en diensten exclusief via een wereldwijd kanaal van meer dan 53.000 partners en managed serviceproviders (MSP’s). Via Sophos Home maakt Sophos zijn innovatieve commerciële technologieën ook beschikbaar voor consumenten. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Oxford, VK. Meer informatie is beschikbaar op www.sophos.com.Voor meer informatie
Favorite Agency
Linda van Essen, Annerieke Kamphuis
sophos@favorite.agency
Geplaatst:
Verstreken tijd: 75 dagen
Sophos Benelux contact  

Logo Sophos Benelux

  +31 (0) 162 480 240
  salesbenelux@sophos.com
  www.sophosbenelux.com
Sophos Benelux sociaal  


Sophos Benelux tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo Fullstaq B.V.
Logo Stichting ITdonations
Logo Jortt BV
Logo NPRM NV
Logo Stylonic.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Medius
Logo VPNdiensten.nl
Logo Extreme Networks
Logo Experis
Logo Vertiv
Logo Visma | Raet
Logo Kaspersky
Logo Kaspersky
Logo Uniserver
Logo reichelt elektronik
Logo Barracuda Networks
Logo Citrix
Logo Eaton
Logo Poly
Logo Deliverect
Logo ManpowerGroup
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92064 persberichten
- 6045 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10755 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl