www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl

2514 volgers @ICTberichten
Herken zakelijke websitebezoekersMarcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
Deel dit nu via
Datum: (76 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Infor verkoopt EAM-activiteiten aan Hexagon AB en vormt strategische relatie met Hexagon AB

Utrecht - 6 juli 2021 - Infor, de industry cloud company, maakt vandaag de verkoop bekend van de EAM-activiteiten (Enterprise Asset Management) aan Hexagon AB (Nasdaq Stockholm: HEXA B). Hexagon AB is een toonaangevende speler in digitale implementatie-oplossingen. Bij de verkoop gaat een bedrag van ongeveer 2,3 miljard euro gemoeid dat bestaat uit contanten en aandelen. Daarnaast vormen beide organisaties een strategische relatie om gezamenlijke klanten beter van dienst te zijn. Beide bedrijven blijven afzonderlijk opereren tot de transactie is afgerond. Dit is afhankelijk van de goedkeuring door regelgevende instanties.

Als gevolg van de transactie neemt Koch ook een belang in Hexagon. De belangrijkste aandeelhouder van Hexagon, MSAB, draagt Brett Watson, President van Koch Equity Development, voor aan het benoemingscomité van Hexagon voor een benoeming in de Raad van Bestuur. Dit gebeurt na de afronding van de transactie.

Nu de EAM-markt evolueert van traditioneel asset management naar Asset Performance Management (APM) hebben klanten behoefte aan veelzijdige oplossingen om de volledige levenscyclus van hun assets te beheren. Van de ontwerp- en bouwfase tot de exploitatiefase.

De afstoting en de strategische relatie stelt Infor in staat om:
  • toonaangevende EAM-technologie te combineren met Hexagon's digitale implementatie-oplossingen. Hieronder vallen sensor-, software- en autonome technologieën die een beter resultaat voor klanten realiseren.
  • zich verder te richten op de strategie om branchespecifieke cloud ERP (Enterprise Resource Planning) suites (CloudSuites) te leveren waarmee klanten duurzaam operationeel voordeel hebben en een langetermijnvisie op de markt te behouden.
Verschillende Koch-bedrijven zijn al gewaardeerde klanten van de Infor EAM-oplossing en Hexagon's enterprise project performance en industriële facilitaire oplossingen. Koch en Hexagon hebben een memorandum van overeenstemming getekend om additionele waarde te creëren in de levenscyclus van de productiemiddelen van Koch-bedrijven. Dit is om het gebruik van Infor EAM en de oplossingen van Hexagon verder uit te breiden, van het eerste ontwerp tot de dagelijkse werkzaamheden.

"Dit is een win-winsituatie voor klanten en medewerkers van Infor en Hexagon. Het stelt Infor in staat om nog meer innovatieve, branchespecifieke oplossingen te bieden die de grootste zakelijke uitdagingen van onze klanten helpen aan te gaan", aldus Kevin Samuelson, CEO van Infor. "Daarnaast werken we samen met een bedrijf dat zich in een unieke positie bevindt om verdere digitale transformatie voor Infor EAM-klanten te stimuleren. Dit door de integratie van de mogelijkheden voor asset management van Infor EAM met de oplossingen en platforms voor digitale implementaties van Hexagon."

Voor meer informatie over Hexagon's overname van Infor's EAM business, zie de aankondiging van Hexagon hier.

EAM-oplossingen vormen de basis voor digitale innovatie in asset-intensieve sectoren. Hier bieden digitale implementaties, of digital operational twins, volledig inzicht in steeds veranderende situaties. Organisaties in sectoren als onder meer productie, energie, faciliteiten, transport gebruiken Infor EAM om hun assets te bewaken, te volgen en er de meeste waarde uit te halen. Daarnaast worden risico’s in verband met operationele downtime en onnodige, ongeplande kosten beperkt.

"We integreren ingebouwde, branchespecifieke mogelijkheden voor asset management van Infor EAM met onze oplossingen en platforms voor digitale implementaties om de prestaties van kapitaalgoederen te verbeteren op manieren die verder gaan dan wat EAM op zichzelf kan bereiken. Voorbeelden hiervan zijn het verbeteren van voorspellend onderhoud, het verminderen van het energieverbruik en het ondersteunen van andere duurzaamheidsinitiatieven", vertelt Ola Rollén, President en CEO van Hexagon, "Infor EAM-klanten en -partners kunnen een soepele transitie verwachten met een aanzienlijke synergie die leidt tot snellere groei en meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld voor de uitbreiding naar nieuwe sectoren en markten waar we nu nog niet zitten zoals Azië-Pacific."

De meer dan 500 werknemers van Infor’s EAM-divisie gaan opereren als onderdeel van Hexagon's Industrial Enterprise Solutions-segment en bedienen alle Hexagon-organisaties die zich richten op asset-intensieve ecosystemen. Deze organisaties omvatten industrieën zoals productie, industriële faciliteiten, mijnen, agri, autonome mobiliteit, gebouwen, infrastructuur, steden en naties, en defensie. Infor begint de consultatieprocessen met werknemers en hun vertegenwoordigers over de transactie in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

Goldman Sachs & Co. LLC en Rothschild, Inc. traden op als financieel adviseurs, en Jones Day trad op als juridisch adviseur voor Infor en Koch.

### Einde persbericht ###

Over Infor EAM
Infor EAM is robuuste en schaalbare software voor asset management die organisaties helpt bij het digitaliseren en optimaliseren van onderhoudsactiviteiten om nieuwe efficiëntieniveaus te bereiken. Deze moderne oplossing is gebouwd in branchespecifieke edities, zoals facility management, productie, transport, publieke sector, gezondheidszorg of retail, om te helpen unieke uitdagingen aan te pakken. Native mobiele applicaties zorgen voor een verbetering van de efficiëntie en gebruikers krijgen controle over en inzicht in de bedrijfs- en onderhoudskosten, evenals in het energieverbruik van bedrijfsmiddelen, met een flexibele, krachtige en bewezen oplossing. Infor EAM is software voor asset management om te schalen en mee te transformeren met een organisatie.

Over Hexagon
Hexagon is een wereldwijde leider in digitale realiteitsoplossingen, waarbij sensor-, software- en autonome technologieën worden gecombineerd. Het bedrijf zet gegevens aan het werk om de efficiëntie, productiviteit, kwaliteit en veiligheid te verhogen in industriële, productie-, infrastructuur segmenten. Deze technologieën geven vorm aan stedelijke en productie-ecosystemen die steeds meer verbonden en autonoom worden - en zorgen voor een schaalbare, duurzame toekomst. Hexagon heeft ongeveer 21.000 werknemers in 50 landen en een netto-omzet van ongeveer 3,8 miljard euro. Meer informatie vind je op http://www.hexagon.com en via @HexagonAB.

Over Infor
Infor is wereldleider in zakelijke cloud-software met sectorspecifieke specialisaties. De organisatie levert missie kritische bedrijfsapplicaties aan ruim 68.000 klanten in meer dan 175 landen. Infor-software is ontworpen om meer waarde, minder risico’s en duurzame operationele voordelen te leveren. De ruim 17.000 medewerkers combineren diepgaande sectorspecifieke-expertises met inzichten uit data om te leren en betere zakelijke en industriële oplossingen te creëren, waarmee organisaties zich beter kunnen aanpassen en de uitdagingen in hun sector de baas zijn. Infor zet zich in om klanten te voorzien van moderne hulpmiddelen om hun bedrijf te transformeren en hun eigen innovatietrajecten te versnellen. Ga voor meer informatie naar infor.com.
Laatste van Infor  
Infor kondigt ondersteuning aan voor AWS for Health

Infor verkoopt EAM-activiteiten aan Hexagon AB en vormt strategische relatie met Hexagon AB

Infor kondigt nieuwe samenwerking aan met partner Korade
Geplaatst:
Verstreken tijd: 76 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
Infor contact  

Logo Infor

  +31 (0) 342-428888
  info@infor.com
  nl.infor.com
Infor sociaal  


Infor tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo Fullstaq B.V.
Logo Stichting ITdonations
Logo Jortt BV
Logo NPRM NV
Logo Stylonic.nl
Logo VPNdiensten.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Medius
Logo Orange Cyberdefense
Logo GrassGreener Europe
Logo Workday
Logo NorthC Datacenters
Logo Extreme Networks
Logo Experis
Logo Vertiv
Logo Visma | Raet
Logo Kaspersky
Logo Kaspersky
Logo Uniserver
Logo reichelt elektronik
Logo Barracuda Networks
Logo Citrix
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92064 persberichten
- 6045 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10755 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl