Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl

2514 volgers @ICTberichten
Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.Herken zakelijke websitebezoekers
Deel dit nu via
Datum: (76 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Whizpr

Cyberaanvallen en -dreigingen blijven records breken, waarschuwt Check Point Research

Onderzoekers zien stijging van cyberaanvallen en denken dat toename deels te wijten is aan het lekken van cybersuperwapens

  • 70 procent jaarlijkse toename van cyberaanvallen op Amerikaanse bedrijven voor de maand mei 2021, en 16 procent sinds het begin van dit jaar
  • 97 procent jaarlijkse toename van cyberaanvallen op Europese bedrijven voor de maand mei 2021, en 21 procent sinds het begin van dit jaar
Check Point Research (CPR), de Threat Intelligence-tak van Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen, waarschuwt voor een verdere toename van het aantal cyberaanvallen en denkt dat dit deels te wijten is aan grootmachten die cybersuperwapens lekken.

"We waarschuwen al lang voor cyberdreigingen van de vijfde generatie (Gen V) op organisaties van elke grootte. Deze multi-vectoriële cyberdreigingen brengen onherstelbare schade toe aan de reputatie van het aangevallen bedrijf. De meeste bedrijven zijn alleen beveiligd tegen wat wij bedreigingen van de derde generatie (Gen III) noemen, dat wil zeggen bedreigingen die we al sinds het begin van de jaren 2000 tegenkomen en die kwetsbaarheden in applicaties proberen te benutten. Cybercriminaliteit ontwikkelt zich in zo'n razendsnel tempo dat een beveiligingsachterstand van weken of maanden ernstige gevolgen kan hebben, laat staan wanneer die beveiliging al jaren verouderd is. Het is dan ook geen wonder dat de kranten vol staan met artikelen over slachtoffers van cyberaanvallen”, aldus Kristof Lossie, Manager Security Engineer Team bij Check Point Software.

Cybersuperwapens
Het probleem zal waarschijnlijk nog groter worden door de ontwikkeling van cybersuperwapens door de grootmachten. In de echte wereld kan het maanden of jaren duren om een militair conflict voor te bereiden. In de online wereld kan een "oorlog" in luttele seconden worden ontketend. Een cybersuperwapen is een stuk malware dat wordt ingezet tegen een natiestaat. Het kan aanzienlijke schade toebrengen. De SolarWinds Sunburst-aanval is wellicht het meest in het oog springende voorbeeld hiervan.

Vroeg of laat worden deze strategische cyberwapens door de grootmachten gelekt. Het is dus bijzonder zorgelijk dat zelfs kleine hackersgroepen toegang hebben tot die zeer gevaarlijke dreigingen. Bovendien dit soort informatie verhandeld op bijvoorbeeld het dark web, wat het aantal potentiële cybercriminelen alleen maar groter maakt. Data, dreigingen en aanvallen kunnen makkelijk worden gekocht. Zelfs amateurs kunnen zo voor slechts enkele tientallen dollars verwoestende schade aanrichten. Om de cyberaanvalpandemie een halt toe te roepen is een nauwe samenwerking tussen overheden, cyberbeveiligingsbedrijven en privé-organisaties nodig.

Stijging aantal cyberaanvallen
In mei 2021 maakten Amerikaanse bedrijven gemiddeld 671 wekelijkse aanvallen mee. Dit is een stijging van 16 procent ten opzichte van het begin van het jaar, toen ondernemingen te maken kregen met 589 wekelijkse aanvallen. In Europa bedroeg het wekelijkse gemiddelde van aanvallen per organisatie 780 in mei, vergeleken met 643 aan het begin van het jaar, een stijging van 21 procent.

De vergelijking met mei 2020 klinkt nog angstaanjagender. Op jaarbasis was er een toename van 70 procent in cyberaanvallen op Amerikaanse bedrijven, en een toename van 97 procent in Europa.

In Noord- en Zuid-Amerika is het aantal botnetaanvallen in mei het sterkst toegenomen, met 26 procent ten opzichte van begin dit jaar. Daarna komen infostealers (een stijging van 19 procent), banking Trojans (10 procent) en ransomware (9 procent). In Europa is het aantal malware-aanvallen op IoT-apparaten (een stijging van 144 procent) en mobiele aanvallen (41 procent) sterk toegenomen.

Het is ook interessant om de aanvallen op afzonderlijke bedrijfstakken te vergelijken. In Noord- en Zuid-Amerika stegen in mei de aanvallen op telecommunicatiebedrijven (51 procent), softwarebedrijven (43 procent) en adviesbureaus (25 procent) het sterkst. De aanvallen op hardwarefabrikanten (69 procent) en onderwijs- en onderzoeksinstellingen (22 procent) daalden het sterkst.

In Europa stegen de aanvallen op hardwarefabrikanten dan weer het sterkst (26 procent). Ook softwareleveranciers (64 procent) en nutsbedrijven (46 procent) zagen de aanvallen sterk toenemen. Daarentegen daalde het aantal aanvallen voor ondernemingen in de gezondheidszorg (13 procent) en de financiële sector/banken (16 procent).

"Bedreigingsdetectie alleen is al lang onvoldoende. Zodra een aanval een apparaat of bedrijfsnetwerk is binnengedrongen, is het eigenlijk te laat. Het is daarom essentieel om gebruik te maken van progressieve bedreigingspreventie-oplossingen die zelfs de meest geavanceerde aanvallen tegenhouden”, zegt Lossie.

Volg Check Point Research via:
Blog: https://research.checkpoint.com/
Twitter: https://twitter.com/_cpresearch_

----

Over Check Point
Check Point Software Technologies Ltd. levert cybersecurity-oplossingen aan overheden en enterprises wereldwijd. Het beschermt klanten tegen 5e generatie cyberaanvallen met een ongeëvenaarde vangstratio van malware, ransomware en andere soorten aanvallen. Check Point biedt een multi-level security-architectuur, 'Infinity' Total Protection met Gen V geavanceerde threat prevention, die de informatie beschermt binnen de cloud, netwerken en mobiele apparaten van organisaties. Check Point biedt het meest uitgebreide en intuïtieve 'one point of control' security-beheersysteem en beschermt meer dan 100.000 organisaties van elke omvang.
Laatste van Check Point Software  
Check Point Research: zwarte markt voor valse vaccinatiecertificaten is nu volwaardige industrie

Check Point Software neemt e-mailsecurityspecialist Avanan over

Onderzoek naar hybride werken: Secure Access Service Edge (SASE)-oplossingen zijn de toekomst
Geplaatst:
Verstreken tijd: 76 dagen
Check Point So.. contact  

Logo Check Point Software

Check Point So.. sociaal  


Check Point So.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo Fullstaq B.V.
Logo Stichting ITdonations
Logo Jortt BV
Logo NPRM NV
Logo Stylonic.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Medius
Logo VPNdiensten.nl
Logo Extreme Networks
Logo Experis
Logo Vertiv
Logo Visma | Raet
Logo Kaspersky
Logo Kaspersky
Logo Uniserver
Logo reichelt elektronik
Logo Barracuda Networks
Logo Citrix
Logo Eaton
Logo Poly
Logo Deliverect
Logo ManpowerGroup
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92064 persberichten
- 6045 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10755 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl