Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl

2515 volgers @ICTberichten
Herken zakelijke websitebezoekersMarcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
Deel dit nu via
Datum: (82 dagen geleden)
Bedrijf:

Zenya by Infoland gaat over naar Microsoft Azure

Het is nog maar enkele jaren geleden dat de infrastructuur waarop onze software als SaaS-dienst draaide, werd vernieuwd. Toch is er onlangs een nieuwe stap gezet: Zenya gaat aangeboden worden via het Azure-platform van Microsoft. De eerste klanten zijn vanaf maart 2021 al succesvol overgezet. Ook zijn de voorbereidingen van de migratie van de overige SaaS-klanten in volle gang.

Enkele maanden later is het een perfect moment om eens te kijken waarom de keuze voor Azure is gemaakt en wat de voordelen zijn. Voor Infoland maar vooral voor onze klanten én ontwikkelaars. CTO Hilbert Leijen, manager product development Guy Bruens en Lead developer Paul Vrugt praten je graag bij.

Van private cloud naar public cloud

Met de overstap naar Azure maken we een stap van private naar public cloud. ‘Jaren geleden hebben we er al voor gekozen om de infrastructuur voor onze SaaS-dienst niet bij ons neer te zetten, maar deze expertise in te huren vanuit een datacenter. Enkele jaren geleden hebben we deze infrastructuur nog eens flink geüpdatet,’ vertelt Hilbert.

‘In die periode hebben we ook al naar Azure gekeken, maar dat was destijds nog niet zo volwassen als nu. Overstappen was toen echt te vroeg geweest. Nu is het wel het juiste moment voor ons. We willen innovatief en vooruitstrevend zijn, voorop lopen, maar we hebben wel behoefte aan een product dat bewezen goed functioneert.’

Maar is dat niet spannend, overstappen op een publieke cloud? ‘Het is mede het juiste moment omdat vrijwel iedere organisatie inmiddels wel iets van Microsoft Azure gebruikt. Maak je bijvoorbeeld gebruik van Office365 dan zitten die diensten ook in Azure. Dat maakt dat het voor onze klanten geen spannende overstap is, ze kennen het al,’ legt Guy uit.

De voordelen van Azure

‘Een groot voordeel van Azure is dat het onwijs schaalbaar is. Veel meer dan de infrastructuur die wij in het datacenter afnemen. Wanneer bijvoorbeeld blijkt dat een klant Zenya zo intensief gebruikt dat er meer resources nodig zijn, dan is dat met enkele muisklikken in no time geregeld.

In de oude situatie moesten we dit aanvragen bij de provider dus dat was nooit direct geregeld. Opschalen kon ook niet ongelimiteerd zonder dat er hardware bij moest komen, dus dan duurde het vaak nog langer, soms dagen of weken. Dat we nu bijna letterlijk zelf aan de schuiven zitten en het daarmee ook vrijwel meteen is geregeld, is een groot voordeel voor ons, maar zeker ook iets wat klanten zullen merken. Wanneer ze aangeven dat het sneller moet, kunnen we dat zo voor ze regelen,’ vervolgt Guy het verhaal.

Ook diverse andere problemen zijn op deze manier vaak gemakkelijker op te lossen: tijdelijk opschalen zodat de klant door kan werken, en ondertussen aan de achterkant het probleem oplossen. Het maakt de serviceverlening richting klanten alleen maar beter.

Hilbert vult aan: ‘Wij staan voor een hoge beschikbaarheid. Niet alleen tijdens kantooruren maar ook daarbuiten. Simpelweg omdat onze klanten in allerlei sectoren werkzaam zijn, en dus ook 24/7 moeten kunnen draaien. Met de oude oplossing liepen we tegen de grenzen van de beschikbaarheid aan, met Azure kunnen we hier weer stappen in zetten.’

Een tiende procent extra uptime lijkt weinig, maar wanneer je uptime al ontzettend hoog is, is dat wel het verschil tussen goed en heel goed presteren.

Meer veiligheid en controle

Nog een voordeel van de publieke cloud is de hoge mate van beveiliging. Je hoort wel eens zeggen: de Microsoft cloud is zó groot dat de beste beveiliging absoluut noodzakelijk is. Het bedrijf heeft een imago te beschermen, dat met één enkele inbreuk om zeep geholpen kan worden.

Bovendien heeft Microsoft zoveel (financiële) slagkracht om in cybersecurity te steken, daar kan vrijwel geen privaat datacenter tegenop. Met Azure kunnen klanten er dus op vertrouwen dat hun data veilig is. Daar dragen diverse tools binnen Azure extra aan bij.

Paul: ‘Eén van die tools is Microsoft’s Privileged Identity Management (PIM). Hiermee kun je mensen bepaalde rechten geven, voor een bepaalde periode. Onze support medewerkers kunnen hiermee tijdelijk de juiste beheerrechten krijgen als ze iets in de klantomgeving moeten doen, en als dat gebeurd is, kunnen ze er niet meer in. Totdat het wel weer nodig is natuurlijk.

Onze medewerkers hebben dus enkel die rechten die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben. Dat geeft veel klanten een extra veilig gevoel, het was dan ook een wens van steeds meer klanten om zoiets in te kunnen richten. Voorheen was het toewijzen van rechten een stuk ingewikkelder.’

Paul vertelt verder: ‘Bovendien is het dankzij PIM ook mogelijk om precies te zien wie wanneer rechten heeft gehad, en wat die persoon gedaan heeft. Dit wordt allemaal vastgelegd en verhoogt dus de traceerbaarheid. Op deze manier houden we inzicht in en overzicht op wat er gebeurt, terwijl het wel voor iedereen werkbaar blijft.’

‘Een andere tool die we gebruiken is Encryption Scopes. Voor iedere klantomgeving in Azure kunnen we een aparte encryptiesleutel aanmaken. Mocht er dan onverhoopt een sleutel gecompromitteerd raken, dan is alleen de omgeving van die ene klant kwetsbaar. In een multi-tenant omgeving is dit echt een uitkomst als het gaat om veiligheid,’ sluit Paul het verhaal over veiligheid af.

Tijd over voor de dingen die er echt toe doen

‘Wat voor onszelf echt winst is, is dat we veel minder tijd kwijt zijn aan randzaken als beheer. Zoals gezegd, het aan- en uitzetten van resources gebeurt met enkele muisklikken en is meteen geregeld. We hoeven ons niet meer druk te maken om hardware en het beheer daarvan. Dat is allemaal tijd die we kunnen besteden aan datgene wat er echt toe doet: onze software verbeteren en doorontwikkelen,’ gaat Paul door.

‘Dat is ook in het voordeel van klanten: developers zijn minder tijd kwijt met de techniek achter de performance van onze software, waardoor we sneller kunnen inspelen op wensen ín de software.’ Hilbert wil daar ook nog iets over kwijt: ‘Bovendien weten we dat developers nu eenmaal het meest in hun element zijn wanneer ze écht kunnen ontwikkelen, en niet alleen maar patches aan het bedenken zijn. Dus voor Infoland en de medewerkers is dit ook een belangrijke stap vooruit.’

‘We willen steeds meer innoveren en daar is tijd voor nodig. Tijd die we nu meer en meer gaan krijgen. Bovendien, welke developer wil er nu niet ontwikkelen op het Azure-platform? We willen nu alvast de standaard zetten voor de toekomst, voor onszelf, onze klanten én toekomstige collega’s,’ vult Guy aan.

Steeds meer klanten overzetten naar Azure

Eind april waren er zo’n 40 SaaS-klanten overgezet naar Azure. De reactie van die klanten is vooral positief, zo merken ze óf weinig tot niets van de overgang (en dat is natuurlijk goed), of merken ze juist al een betere performance. Daar waar nodig wordt er ook meteen aan de knoppen gedraaid om de snelheid te verhogen. Nu worden er wekelijks klanten overgezet, totdat alle klanten uiteindelijk op Azure zitten.

Met de overstap naar Azure zet Infoland dus een flinke stap richting de toekomst. Een toekomst waarin we nog veel meer mooie dingen met Zenya kunnen gaan doen. Of je nu op zoek bent naar de beste software voor kwaliteits- en risicomanagement of een hele toffe baan bij de leukste werkgever van Veldhoven en omstreken: bij Infoland zit dat wel snor!
Laatste van Infoland  
Zenya by Infoland gaat over naar Microsoft Azure

Infoland en KERTEZA gaan samenwerken op het gebied van risicomanagement

Nieuwe compliance management oplossing biedt vollediger en actueler overzicht externe eisen ziekenhuizen
Wereldprimeur: International Patiënt Summary (IPS) uitwisseling door Drimpy

NorthC Group tekent bindende overeenkomst voor de overname van Duitse colocatieprovider IPX

Privacysoftwaregigant ExpressVPN zwaar onder vuur

Planners presteren áchter de schermen

Eerste editie Planet Robot op woensdag 30 maart 2022
Fundaments wint FY21 Global Cloud Partner of the Year award van Cohesity

Extreme Networks rond overname van Ipanema - de SD WAN-divisie van Infovista - af

Thijs Vermaat nieuwe Managing Director Experis

Vertiv introduceert het meest uitgebreide platform voor IT-beheer op de markt voor hybride en gedistribueerde netwerken en edge computing

3 op de 5 Nederlanders wil werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft 

Kaspersky Smart Home Security: een nieuw product om aangesloten apparaten thuis te beschermen

Ontdek het snelste toetsenbord ter wereld – de Razer Huntsman V2

SentinelOne breidt partner ecosysteem uit met nieuwe NDR-integraties

Nieuwste platform release van ServiceNow helpt bedrijven bij de grootste uitdagingen van het hybride werken door de inzet van workflows

Sophos-onderzoek: Meer dan 2 miljoen dollar aan herstelkosten bij ransomware-aanvallen in de financiële sector

Check Point Research: zwarte markt voor valse vaccinatiecertificaten is nu volwaardige industrie

Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven

Neobanken laten traditionele banken achter door inzet Regtech

VMware benoemt Kit Colbert tot Chief Technology Officer

Websuper Picnic haalt € 600 miljoen op om internationale groei te versnellen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 82 dagen
Infoland contact  

Logo Infoland

  +31(0)40 848 58 68
  steluwvraag@infoland.nl
  infoland.nl
Infoland sociaal  


Infoland tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo Fullstaq B.V.
Logo Stichting ITdonations
Logo Jortt BV
Logo NPRM NV
Logo Stylonic.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Medius
Logo VPNdiensten.nl
Logo Extreme Networks
Logo Experis
Logo Vertiv
Logo Visma | Raet
Logo Kaspersky
Logo Kaspersky
Logo Uniserver
Logo reichelt elektronik
Logo Barracuda Networks
Logo Citrix
Logo Eaton
Logo Poly
Logo Deliverect
Logo ManpowerGroup
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92062 persberichten
- 6044 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10754 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl