www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com

2515 volgers @ICTberichten
Herken zakelijke websitebezoekersMarcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
Deel dit nu via
Datum: (89 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: ItsaRep

Mendix: Low-CodeOps zorgt voor efficiencyslag in IT-operations

  • Toegenomen gebruik van veilige multi- en hybride cloud deployments bieden kans voor DevOps-transformatie met low-code platform tools
  • Analisten bevestigen dat automatisering om operationele complexiteit te verminderen en betere inzet van eindige hulpbronnen (mensen, tijd en budget) kritisch zijn voor het bereiken van IT-doelen en -succes
  • Low-CodeOps zal wereldwijd software-beheer en operations stroomlijnen
Volgens Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in low-code applicatieontwikkeling, zal de volgende fase van low-code adoptie traditionele DevOps-methodes voor IT governance inclusief software deployment, testen, security en beheer, transformeren. Hiermee kunnen enorme operationele efficiëntie en kostenvoordelen worden gerealiseerd. Mendix gebruikt de term ‘low-code operations’ of Low-CodeOps om de mogelijkheid te beschrijven van low-code platformen om de operationele last van een organisatie te automatiseren en te verkleinen.

Forrester-analisten noemen de toegenomen automatisering dit jaar als een belangrijke trend voor professionals in IT-infrastructuur en -operatie. Ook geeft het recente Forrester Wave-rapport aan dat low-code de meest uitgebreide benadering is van automatisering in de branche.

"Onze algemene visie is om het bewezen vermogen van low-code om snel digitale oplossingen te creëren en in te zetten, naar de aangrenzende domeinen van IT-beheer en -operatie binnen grote, hybride omgevingen te brengen", zegt Maarten Smeets, VP cloud deployment & operations bij Mendix. "Dit maximaliseert de snelheid en wendbaarheid als de belangrijkste voordelen van het low-code platform, voor de volledige applicatie levenscyclus."

Hans de Visser, VP Product Management bij Mendix, voegt toe: "Low-code operations biedt een kans voor DevOps om economisch efficiënter te worden, waarbij risicobeperking wordt afgewogen tegen de zakelijke noodzaak om digitale oplossingen snel op te schalen voor nieuwe use cases."

De verschuiving van volledig managed aPaaS naar private en hybride clouds
Marktontwikkelingen die de verschuiving naar Low-CodeOps stimuleren zijn onder meer de versnelde adoptie van de hybride en multi-cloud; analisten van Gartner voorspellen dat 75% van de middelgrote en grote organisaties dit jaar hybride of multi-cloud zal gebruiken.

Organisaties wenden zich steeds meer tot infrastructuuronafhankelijke strategieën om te voldoen aan uitgebreide beveiligingseisen in onder meer de financiële sector, defensie en de gezondheidszorg. Dit terwijl ze cloud-implementaties uitbreiden naar nieuwe geografische regio's. Deze stappen maken ook duidelijk dat er een tekort is aan software-ontwikkelaars en IT-specialisten met de kennis om software-implementaties op Kubernetes-clusters te leveren en te orkestreren, of om aan andere vereisten van private en virtuele private cloud-workloads te voldoen.

"Low-code operations automatiseert en abstraheert deze complexiteit waardoor DevOps wordt gedemocratiseerd. Containerbeheer en vaardigheden voor provisioning worden in handen gelegd van meer medewerkers zoals IT-beheerders en software-ontwikkelaars”, aldus De Visser.

Volgens De Visser zijn bedrijven de afgelopen tien jaar afgestapt van on-premise datacenters en overgestapt naar application Platform as a Service (aPaaS) en one-click deployment op volledig beheerde publieke clouds. "Maar nu zien we ook nieuwe use-cases voor private cloud", zegt De Visser. “Bedrijven die low-code gebruiken om software te ontwikkelen, hoeven zich geen zorgen te maken over het onderliggende framework, of zelf manueel hun CI/CD-pipelines te bouwen omapplicaties naar een private cloud deployment te verplaatsen. Ze zouden een vergelijkbare ‘one-click’ gebruikerservaring moeten hebben.”

Belangrijkste aspecten van Low-Code Operations
“Applicatie-ontwikkeling is een stap op de checklist voor DevOps”, zegt Smeets. Teams moeten zeker weten dat software altijd beschikbaar is en goed draait. Voortdurende performance monitoring, resource provisioning voor infrastructuur en data, security compliance en andere processen vragen veel tijd van software engineers die beter besteed kan worden aan innovatie.”

Geautomatiseerde workflows, ontwikkeld met visuele low-code modellen kunnen belangrijke DevOps taken stroomlijnen:

Fijnmazige compliance Elke branche heeft zijn eigen eisen voor monitoring en compliance op maat. Zo moeten financiële ondernemingen uitgebreid testen op datavalidatie en beveiliging. De wetgeving voor data privacy verschilt ook per land. Naleving van exportcontroles en regelgeving op het gebied van intellectueel eigendom is van fundamenteel belang voor bedrijven die producten wereldwijd verkopen.

"Als je geen gebruik maakt van low-code operations om deze functies te automatiseren, zullen de release-schema's van enkele dagen naar meerdere maanden gaan, waarmee enkele van de belangrijkste voordelen van low-code teniet worden gedaan: snelle implementatie en een kortere time-to-value”, aldus Smeets.

Performance monitoring Planning, systeembrede meldingen, event-triggered monitoring en logcontroles van de platforminfrastructuur zijn de pijlers van moderne DevOps en bevestigen de beschikbaarheid en operationele standaarden van complexe, onderling afhankelijke landschappen. Bovendien moet systeembewaking eenvoudig kunnen worden aangepast zodat dit is afgestemd op zakelijke KPI's.

Smeets: “Bedrijven hebben flexibiliteit nodig om monitoringparameters aan te passen voor applicaties en pijplijnen die moeten aansluiten op zakelijke vereisten. Als die bedrijfskritische functies vastlopen, moeten er alarmbellen afgaan om problemen snel op te kunnen lossen.”

Beveiliging In de afgelopen tien jaar hebben security-testen meer tijd en resources vanDevOps gevraagd. Smeets geeft aan dat de eisen veel groter zijn geworden dan alleen het toepassen van de nieuwste beveiligingspatches: "Scannen op kwetsbaarheden voor beveiliging en compliance moet in een zo vroeg mogelijk stadium van applicatie-ontwikkeling worden uitgevoerd en worden gecontinueerd tijdens de operationele stadia van testen en beheer, waarbij eventuele problemen binnen strikt gereguleerde tijdsbestekken worden opgelost. Organisaties kunnen de juiste balans vinden tussen risicobeperking en snelheid, en snellere release-schema's realiseren. Mits ze over de juiste tools beschikken die ervoor zorgen dat hun technologielandschap veilig is en de stabiliteit niet in gevaar komt.”

Infrastructuur als code Het idee dat infrastructuur flexibel en kneedbaar kan zijn, is bekend bij IT-professionals, die in het afgelopen decennium zijn overgegaan van de implementatie van fysieke servers naar software-gebaseerde virtuele datacenters. Tegenwoordig maken ‘hyper scalers’ zoals Amazon Web Services, Alibaba, Microsoft Azure, Google Cloud Platform en IBM Hybrid Cloud gebruik van een virtuele infrastructuur, inclusief containerisatie en API-services, om talloze cloud-gebaseerde operaties uit te voeren.

Toch kan het voor DevOps-teams tijdrovend zijn om van leverancier te veranderen, een ander platform in gebruik te nemen of nieuwe cloud-activiteiten op verschillende geografische locaties te starten. Met low-code operations kan DevOps het principe toepassen van ‘één keer bouwen en overal uitvoeren’, wat minder denkkracht vereist van een kleiner team.

Smeets: “Door deze functies te automatiseren met low-code, kunnen we nieuwe cloud services opzetten in verschillende delen van de wereld, met één druk op de knop een script uit laten voeren op een extern cloud-platform en binnen enkele uren in plaats van maanden een volledig virtueel datacenter opzetten. Dat is ‘infrastructure as low-code’.”

Toekomstbestendige DevOps met low-code
Het afgelopen jaar konden organisaties dankzij de trend om veilige, zeer beschikbare cloud-gebaseerde software-implementaties toe te passen, voldoen aan de behoeften van thuiswerkers en online klanten. Terwijl organisaties dat momentum benutten om digitale applicaties en processen te implementeren die legacy-systemen integreren met edge computing, IoT-connectiviteit, AI-ondersteuning, nieuwe vormen van datamining en virtual en augmented reality-integraties, zijn de voordelen van low-code ontwikkeling en operations van groot belang.

Low-CodeOps helpt DevOps-teams door het krachtigste platform voor software-ontwikkeling te combineren met efficiënte en flexibele operations tools. Low-CodeOps zorgt ervoor dat er sterke vangrails zijn voor beide domeinen voor operationele controle en voorspelbaarheid. Met deze benadering wordt de time-to-value voor organisaties aanzienlijk verkort, worden IT-afdelingen ontlast en komen innovatieve digitale oplossingen met één muisklik rechtstreeks in handen van eindgebruikers.

----------------

Over Mendix
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in low-code en no-code applicatie-ontwikkeling, transformeert de manier waarop applicaties in digitale organisaties worden gebouwd. Met het Mendix-platform kunnen bedrijven met meer professionals applicaties ontwikkelen en daarmee de bottleneck van software-ontwikkeling wegnemen (Make with More), slimme apps bouwen met een rijke, slimme. contextuele en proactieve gebruikservaring (Make it Smart) en systemen moderniseren en meer applicaties bouwen die groei faciliteren (Make it Scale). Het Mendix-platform is gebouwd om intensieve samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken en applicatie-ontwikkeling te versnellen waarbij tegelijkertijd de veiligheid, kwaliteit en governance wordt gegarandeerd. Kortom om organisaties te helpen de stap te maken naar de digitale toekomst. Het ‘Go Make It’ platform van Mendix wordt wereldwijd gebruikt door meer dan 4.000 organisaties.
Wereldprimeur: International Patiënt Summary (IPS) uitwisseling door Drimpy

Privacysoftwaregigant ExpressVPN zwaar onder vuur

Planners presteren áchter de schermen
Fundaments wint FY21 Global Cloud Partner of the Year award van Cohesity

Extreme Networks rond overname van Ipanema - de SD WAN-divisie van Infovista - af

Thijs Vermaat nieuwe Managing Director Experis

Vertiv introduceert het meest uitgebreide platform voor IT-beheer op de markt voor hybride en gedistribueerde netwerken en edge computing

3 op de 5 Nederlanders wil werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft 

Kaspersky Smart Home Security: een nieuw product om aangesloten apparaten thuis te beschermen

Ontdek het snelste toetsenbord ter wereld – de Razer Huntsman V2

SentinelOne breidt partner ecosysteem uit met nieuwe NDR-integraties

Nieuwste platform release van ServiceNow helpt bedrijven bij de grootste uitdagingen van het hybride werken door de inzet van workflows

Sophos-onderzoek: Meer dan 2 miljoen dollar aan herstelkosten bij ransomware-aanvallen in de financiële sector

Check Point Research: zwarte markt voor valse vaccinatiecertificaten is nu volwaardige industrie

Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven

Neobanken laten traditionele banken achter door inzet Regtech

VMware benoemt Kit Colbert tot Chief Technology Officer

Websuper Picnic haalt € 600 miljoen op om internationale groei te versnellen

Cis Marring en Marietje Schaake treden toe tot nieuwe RvC Quantum Delta NL
Geplaatst:
Verstreken tijd: 89 dagen
Mendix contact  

Logo Mendix

  +31 10 276 0434
  info@mendix.com
  www.mendix.com
Mendix sociaal  


Mendix tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo Fullstaq B.V.
Logo Stichting ITdonations
Logo Jortt BV
Logo NPRM NV
Logo Stylonic.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Medius
Logo VPNdiensten.nl
Logo Experis
Logo Vertiv
Logo Visma | Raet
Logo Kaspersky
Logo Kaspersky
Logo Uniserver
Logo reichelt elektronik
Logo Barracuda Networks
Logo Citrix
Logo Eaton
Logo Poly
Logo Deliverect
Logo ManpowerGroup
Logo Lookout
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92062 persberichten
- 6044 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10754 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com