www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu

Problemen in de supply chain zorgen voor verliezen van gemiddeld meer dan 750.000 euro

Onderzoek van reichelt elektronik laat zien welke gevolgen de wereldwijde problemen in de supply chain hebben voor Nederlandse bedrijven en welke maatregelen zij nemen in tijden van crisis

Amsterdam, 15 juni 2021 - Sinds begin 2020 zijn supply chains over de hele wereld steeds onstabieler en kwetsbaarder geworden. Levering van essentiële componenten zoals chips of individuele grondstoffen haperde en Nederlandse bedrijven lijden onder de gevolgen. Audi heeft onlangs opnieuw 10.000 medewerkers arbeidstijdverkorting verleend, niet vanwege COVID-19, maar omdat er belangrijke chips ontbreken in de productie.

Een onderzoek in opdracht van reichelt elektronik laat zien welke effecten problemen in de supply chain hebben op Nederlandse bedrijven en hoe deze nog steeds met de crisis worden geconfronteerd.

Gemiddeld 38 dagen productiestilstand in Nederlandse in bedrijven
92 procent van de ondervraagden bevestigt dat er sinds begin 2020 productieonderbrekingen zijn geweest in hun bedrijf als gevolg van leveringsproblemen. Redenen zijn late leveringen of ontbrekende onderdelen. De meerderheid van de getroffen bedrijven (51 procent) moest zelfs een productiestilstand van meer dan een maand accepteren.

Elke dag dat de machines stil staan, kost bedrijven veel geld. Kleine bedrijven tot 50 medewerkers hadden te kampen met een gemiddelde terugval van bijna 290.000 euro, terwijl middelgrote bedrijven (50-250 medewerkers) een omzetverlies van ruim een half miljoen euro moesten compenseren. Over het geheel bleek dat de ondervraagde Nederlandse bedrijven sinds januari 2020 een gemiddeld verlies leden van ruim 750.000 euro. Bijna een derde heeft minimaal 500.000 euro aan omzet verloren.

Bovendien ondervond de productie verdere negatieve gevolgen van de door een crisis geteisterde supply chain. 33 procent bevestigt dat de prijzen voor bepaalde onderdelen flink zijn gestegen. Een derde (33 procent) verklaarde dat hoewel de productie niet hoefde te worden stilgelegd, er aanzienlijke vertragingen waren doordat producten of onderdelen niet op tijd geleverd werden. 28 procent van de ondervraagde bedrijven moest ook hun werknemers werktijdverkorting verlenen. En 26 procent moest vervangende leveringen regelen, omdat afgesproken leveringen niet door konden gaan.

Geen hoop op snelle verbeteringen
61 procent verwacht dat de situatie in de markt de komende twaalf maanden zal verbeteren. 29procent ziet geen sprankje hoop aan de horizon en verwacht dat er binnen een jaar niets verandert. Factoren die de aanvoer van componenten en materialen zouden kunnen blijven hinderen, zijn vooral het gebrek aan vereiste grondstoffen (38 procent), de mogelijkheid van het vaker voorkomen van pandemieën in de toekomst (33 procent) en de toenemende vraag naar bepaalde componenten (32 procent).

Veel bedrijven zijn dan ook intensief bezig geweest met mogelijkheden en wegen om door de crisis heen te komen. Distributeurs zijn bijzonder betrouwbaar gebleken als bevoorradingsbron. Bijna de helft (49 procent) van de ondervraagde beslissers geeft aan dat hun bedrijf nu distributeurs gebruikt als leverancier van componenten en goederen om een soepel productieproces te garanderen. Verdere maatregelen om de crisis in te dammen zijn een hogere voorraad van relevante onderdelen (49 procent) en de aankoop rechtstreeks bij de fabrikant (33 procent). Meer dan een vijfde (23 procent) is zelfs begonnen met het zelf produceren van kritische componenten.

Politici moeten ook duurzame oplossingen vinden
Om beter voorbereid te zijn op toekomstige problemen in de supply chain streven bedrijven ernaar om meer voorraden aan te houden (37 procent) en meer componenten lokaal te betrekken (37 procent). Nog eens 33 procent wil softwaresystemen implementeren of uitbreiden om de voorraad en supply chain te monitoren.

Maar ook bedrijven zijn beperkt in hun invloedssfeer. Daarom is het ook de verantwoordelijkheid van de overheid om de Nederlandse economie te versterken en crisisbestendiger te maken. Zo zou 33 procent van de ondervraagde bedrijven een krachtiger positie ten opzichte van China willen innemen. Meer dan een kwart (28 procent) wil een betere bescherming van de eigen economie via maatregelen zoals beschermende tarieven. Wat handelskwesties betreft, ziet meer dan een derde (37 procent) dat er behoefte is aan meer cohesie in de EU tegenover andere handelspartners.

Over het onderzoek
De cijfers zijn samengesteld door onderzoeksbureau OnePoll in opdracht van reichelt elektronik en omvatten 1900 deelnemers uit Europa, waarvan 250 uit Nederland.

###

Over reichelt elektronik
reicheltelektronikis een van Europa’s grootste onlinedistributeurs voor elektronica en IT-technologie met meer dan 120.000 producten. Ook voor kleine bestellingen biedt reichelt klanten over de hele wereld een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, optimale voorraad en korte levertijden. Zowel particuliere als zakelijke klanten vinden in de webshop een breed scala van bouwelementen, ontwikkelingsboards zoals single-board-computers, huishoud- en veiligheidstechniek, en werkplaatsbenodigdheden. Daarnaast bestaat het assortiment uit onderdelen voor verlichting en meettechniek, pc- en netwerktechniek en stroomvoorziening.

Het hoofdkantoor van reichelt elektronik GmbH & Co. KG staat in Sande (Duitsland) en is opgericht in 1969. Sinds 2010 is reichelt onderdeel van de Zwitserse Dätwyler Group, een leverancier met een focus op de industrie met vooraanstaande posities in internationale en regionale marktsegmenten.
Laatste van reichelt elektronik  
Problemen in de supply chain zorgen voor verliezen van gemiddeld meer dan 750.000 euro

Nederlanders maken het meeste gebruik van de smarthometoepassingen multimedia, lichtbediening en energieregeling

Grote vergelijking smarthome-markt laat zien: gevestigde merken zijn in het voordeel
Geplaatst:
Verstreken tijd: 46 dagen
PR contact  

Logo Progress Communications
reichelt elekt.. contact  

Logo reichelt elektronik

  +49 (0)4422 955- 421
  www.reichelt.com/nl
reichelt elekt.. sociaal  


reichelt elekt.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Unisys
Logo Banking Circle
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91760 persberichten
- 6031 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10592 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.marcommit.nl