Contentbureauwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl

2514 volgers @ICTberichten
Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.Herken zakelijke websitebezoekers
Deel dit nu via
Datum: (104 dagen geleden)
Bedrijf:

Een toename van cyberaanvallen zoals ransomware tijdens COVID-19 heeft de securityvaardigheden van 82% van de IT-teams vergroot, zo blijkt uit Sophos-onderzoek

61% van de IT-teams zegt dat het aantal cyberaanvallen, gericht tegen hun organisatie, in 2020 is toegenomen

Oosterhout, 8 juni 2021 - Sophos, een wereldwijde leider in next-generation cyberbeveiliging, kondigt vandaag de bevindingen aan van haar wereldwijde onderzoek "The IT Security Team: 2021 and Beyond". Daaruit blijkt dat de toegenomen uitdagingen op vlak van security tijdens de pandemie een unieke kans boden aan IT-teams om hun securitryexpertise uit te bouwen. De overgrote meerderheid van de IT-teams die in de loop van 2020 te maken kregen met een toename van het aantal cyberaanvallen (82%) en een zwaardere security workload (84%), versterkten hun securityvaardigheden en -kennis. Ondanks de uitdagingen die de pandemie met zich meebracht, gaf 52% van de ondervraagde IT-teams aan dat het moreel van het team in de loop van 2020 was gestegen.

De toename van het aantal cyberaanvallen tijdens de pandemie had gevolgen voor securityvaardigheden in alle sectoren die in het onderzoek aan bod kwamen, waaronder onderwijs (83%), detailhandel (85%) en de gezondheidszorg (80%). Voor het onderzoek werden 5.400 IT-besluitvormers in middelgrote organisaties in 30 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië-Pacific en Centraal-Azië, het Midden-Oosten en Afrika ondervraagd.

Niet enkel negatieve gevolgen
"Over de hele wereld was 2020 voor IT-teams een jaar zonder voorgaande", zegt Chester Wisniewski, Principal Research Scientist bij Sophos. "IT-professionals speelden een belangrijke rol in het helpen van organisaties om te blijven draaien ondanks de beperkingen en coronamaatregelen. Ze stelden onder meer onderwijsinstellingen in staat om online lessen aan te bieden, winkels om over te schakelen op onlineverkoop en organisaties in de gezondheidszorg om digitale diensten en zorg te leveren onder heel zware omstandigheden. Daarnaast zorgden ze ervoor dat overheidsinstanties essentiële diensten konden blijven leveren.”

“Veel van deze digitale ervaringen werden in snel tempo opgezet, met beperkte middelen en apparatuur die op dat moment beschikbaar waren, terwijl de IT-teams werden geconfronteerd met een groeiend aantal cyberaanvallen gericht tegen het netwerk, de endpoints en de medewerkers. Zeggen dat het voor de meeste IT-teams waarschijnlijk behoorlijk stressvol was, is dus een understatement", aldus Wisniewski.

Uit het onderzoek blijkt verder dat deze uitdagingen in veel gevallen niet alleen hebben geleid tot meer ervaring, maar ook tot meer gemotiveerde IT-teams, die klaar zijn voor een ambitieuze toekomst. “Nu steeds meer landen plannen beginnen te maken voor een leven na de pandemie, is dit de uitgelezen kans om een nieuw IT- en beveiligingsbeleid te implementeren en om veiligere en moderne tools aan te schaffen. Zo kunnen werknemers en activiteiten ook buiten de IT-perimeter beter opgevolgd en beheerd worden”, zegt Brian Schippers, Sales Engineer bij Sophos.“Het is ook het uitgelezen moment om teams van deskundigen samen te stellen die zowel interne als externe knowhow combineren, en om beveiligingsplatforms in te voeren die automatisering (op basis van AI) combineren met menselijke expertise op het gebied van threat hunting. Er is geen weg terug. De toekomst zou wel eens net zo ongekend kunnen zijn als het verleden."

De belangrijkste bevindingen van het wereldwijde onderzoek "The IT Security Team: 2021 and Beyond" zijn onder meer:
  • De eisen die organisaties aan IT-teams stelden, namen toe naarmate technologie de belangrijkste enabler werd voor telewerken en het digitaliseren van de activiteiten. De totale IT-workload (exclusief beveiliging) nam toe bij 63% van de IT-teams, terwijl maar liefst 69% een toename van de workload van cyberbeveiliging ondervond.
  • Cybercriminelen maakten snel gebruik van de kansen die de pandemie hen bood.61% van de IT-teams meldden een toename van het aantal cyberaanvallen tegen hun organisatie in 2020.
  • Door de toegenomen werkdruk op het gebied van beveiliging en de sterke toename van het aantal cyberaanvallen, hebben IT-teams hun vaardigheden en kennis op vlak van cyberbeveiliging kunnen uitbreiden. Waarschijnlijk kwam een groot deel van deze professionele ontwikkeling door al doende en informeel op de werkplek te leren doordat zij werden geconfronteerd met nieuwe technologische en beveiligingseisen. Dit kwam vaak in combinatie met een hoge werkdruk.
  • Het samen aanpakken van uitdagingen heeft het moreel van het team gestimuleerd. Ook het moreel is bij veel IT-teams verbeterd. Meer dan de helft (52%) van de ondervraagde IT-teams gaf aan dat het moreel binnen het team in de loop van 2020 was gestegen. In veel gevallen leek die stijging in lijn met de zwaardere workloads en intensievere aanvallen. Bedrijven die door ransomware-aanvallen zijn getroffen, hebben veel vaker een verbetering van de teammoraal gezien dan bedrijven die niet zijn getroffen (respectievelijk 60% en 47%). Het moreel is waarschijnlijk ook beïnvloed door externe en persoonlijke omstandigheden tijdens de pandemie, zoals lokale lockdowns of het niet kunnen zien van familie. Hoe dan ook, de bevindingen suggereren dat een gedeeld doel, een gevoel van waarden en het samen aanpakken van de uitdagingen hielpen om de persoonlijke banden binnen IT-teams aan te halen en de moed erin te houden.
  • De ervaringen van 2020 hebben bij grotere IT-teams de ambities aangewakkerd om het gebruik van geavanceerde tools zoals kunstmatige intelligentie (AI) op te nemen in toekomstige technologiestrategieën. Veel organisaties lijken 2021 te zijn ingegaan met plannen om de omvang van zowel de interne als geoutsourcede IT-teams te vergroten en om het potentieel van geavanceerde tools en technologieën te omarmen. Uit het onderzoek bleek dat 68% van de IT-teams verwacht dat het aantal interne IT-beveiligingsmedewerkers in 2023 zal zijn toegenomen, en dat 56% verwacht dat het aantal uitbestede IT-beveiligingsmedewerkers in hetzelfde tijdsbestek zal groeien. Een overweldigende meerderheid (92%) verwacht dat AI de IT-teams zal helpen om met het groeiende aantal en de toenemende complexiteit van bedreigingen om te gaan. Dit zou deels te wijten zijn aan het feit dat 54% van de IT-teams van mening is dat cyberaanvallen vandaag de dag te geavanceerd zijn voor het interne team om ze alleen aan te pakken.
Het onderzoeksrapport "The IT Security Team: 2021 and Beyond" is in zijn geheel beschikbaar op Sophos.com.

"The IT Security Team: 2021 and Beyond”-onderzoek werd in januari en februari 2021 uitgevoerd door Vanson Bourne, een onafhankelijke specialist in marktonderzoek. Voor het onderzoek werden 5.400 IT-besluitvormers in 30 landen ondervraagd, in de VS, Canada, Brazilië, Chili, Colombia, Mexico, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, het VK, Italië, Nederland, België, Spanje, Zweden, Zwitserland, Polen, Tsjechië, Turkije, Israël, VAE, Saoedi-Arabië, India, Nigeria, Zuid-Afrika, Australië, Japan, Singapore, Maleisië en de Filippijnen. Alle respondenten waren afkomstig uit organisaties met tussen de 100 en 5.000 werknemers.

Extra bronmateriaal


Over Sophos
Als een wereldwijde leider in next-gen cybersecurity beschermt Sophos ruim 400.000 organisaties van elke omvang in meer dan 150 landen tegen de meest geavanceerde cyberdreigingen van het moment. Ondersteund door SophosLabs – een mondiaal team voor threat intelligence en data science – beveiligen de cloud-native en AI-aangedreven oplossingen van Sophos endpoints (laptops, servers en mobiele apparaten) en netwerken tegen veranderende aanvalstechnieken, waaronder ransomware, malware, exploits, data exfiltration, actieve inbreuken, phishing en meer. Sophos Central, een cloud-native management platform, integreert Sophos’ volledige portfolio met next-gen producten, zoals de Intercept X-oplossing voor endpoints en de XG next-gen firewall, in een enkel “gesynchroniseerd security”-systeem dat toegankelijk is via een set API’s. Sophos is de drijvende kracht achter de overgang naar next-gen cybersecurity. Het maakt gebruik van geavanceerde mogelijkheden in cloud, machine learning, API’s, automatisering, managed threat response en meer, om bescherming op bedrijfsniveau te leveren aan organisaties van elke omvang. Sophos verkoopt zijn producten en diensten exclusief via een wereldwijd kanaal van meer dan 53.000 partners en managed serviceproviders (MSP’s). Via Sophos Home maakt Sophos zijn innovatieve commerciële technologieën ook beschikbaar voor consumenten. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Oxford, VK. Meer informatie is beschikbaar op www.sophos.com.Voor meer informatie
Favorite Agency
Linda van Essen, Annerieke Kamphuis
sophos@favorite.agency
Geplaatst:
Verstreken tijd: 104 dagen
Sophos Benelux contact  

Logo Sophos Benelux

  +31 (0) 162 480 240
  salesbenelux@sophos.com
  www.sophosbenelux.com
Sophos Benelux sociaal  


Sophos Benelux tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo Fullstaq B.V.
Logo Stichting ITdonations
Logo Jortt BV
Logo NPRM NV
Logo Stylonic.nl
Logo VPNdiensten.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Medius
Logo Orange Cyberdefense
Logo GrassGreener Europe
Logo Workday
Logo NorthC Datacenters
Logo Extreme Networks
Logo Experis
Logo Vertiv
Logo Visma | Raet
Logo Kaspersky
Logo Kaspersky
Logo Uniserver
Logo reichelt elektronik
Logo Barracuda Networks
Logo Citrix
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92064 persberichten
- 6045 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10755 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl