www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (54 dagen geleden)
Bedrijf:

Momo Medical en Spryng zorgen samen voor een veilige zorgomgeving

Momo Medical gebruikt SMS als back-up systeem.

Goede zorg draait om mensen die andere mensen helpen. Deze woorden zijn Momo Medical op het lijf geschreven. Dit innovatieve Delftse bedrijf houdt zich namelijk bezig met de ondersteuning van de nachtdiensten van verpleeghuizen door middel van de nieuwste technologieën. Hiermee maakt het bedrijf  het werk van zorgverleners prettiger en efficiënter. En de bewoners hebben een betere nachtrust in een veiligere omgeving. SMS wordt ingezet als slim back-up systeem en communicatiemiddel naar zorgverleners op de werkvloer.

 

Lead Marketing bij Momo Medical, Jorien de Jonge: Zorgmedewerkers staan centraal in alle oplossingen die wij realiseren.” Om dit te illustreren: voor verpleeghuizen heeft Momo Medical een sensor voor onder het matras ontwikkeld die metingen verricht om een veilige omgeving voor  bewoners met dementie  te bieden. De sensor meet onder andere wanneer iemand onrustig is of uit bed komt terwijl hij of zij dit eigenlijk niet zelfstandig kan. De sensor geeft afwijkend (slaap)gedrag door aan de zorgmedewerker, zodat deze kan gaan kijken of alles in orde is. Het grote voordeel is dat zorgverleners niet onnodig de kamer in komen, zodat de bewoners niet gestoord worden in hun slaap. Ook voor de zorgverleners zelf geeft dit meer rust, want zij hoeven niet continu alle kamers in. Een app geeft namelijk een signaal door zodra er een alarmering is. Op die manier houden de zorgverleners overzicht en weten ze precies wanneer iemand hulp nodig heeft.

SMS bericht bij wifi-storing

De druk op de zorg is hoog en het is belangrijk dat zorgmedewerkers volledig kunnen vertrouwen op het systeem. De oplossingen van Momo Medical zijn dan ook volledig veilig. Ze geven grip, overzicht en ondersteuning aan de zorgverleners door ze te voorzien van de juiste informatie op het juiste moment. Zo kunnen zij met een gerust hart hun werk uitvoeren, zelfs bij een wifi-storing (de sensor werkt via wifi). In dat geval krijgt de zorgmedewerker namelijk automatisch een SMS bericht met de melding dat het systeem niet naar behoren werkt. De SMS API van Spryng wordt door Momo Medical dus heel slim als back-up systeem gebruikt, aangezien een SMS bericht via de telefoon wordt verzonden (en niet via wifi) blijft de veiligheid van het systeem gewaarborgd. Want in de zorg moet je volledig kunnen rekenen op de technologie die wordt gebruikt, ook bij storingen. Alleen dan kun je processen optimaliseren en betere zorg leveren.

“De samenwerking met Spryng is heel plezierig. We hebben altijd 

korte lijnen en snelle communicatie. Dat werkt heel goed.”

 

Thomas Bakker, CTO (Momo Medical)


Efficiënter en veiliger werken met SMS

Door nieuwe technologieën te ontwikkelen waarbij de mensen die het gebruiken centraal staan, creëert Momo Medical een efficiëntere en veiligere manier van werken voor zorgverleners. En de SMS notificaties die bij noodgevallen worden verzonden zorgen binnen dit proces voor nog meer zekerheid. Want SMS is een snelle manier van communiceren waar geen wifi-verbinding voor nodig is. 

 

Over Momo Medical

Oprichter Menno Gravemaker leerde de uitdagingen van de nachtdiensten in verpleeghuizen kennen toen zijn oma in een verpleeghuis ging wonen. De nachtdienst is verantwoordelijk voor soms wel 40 bewoners en kan niet overal tegelijk zijn. Daarvoor biedt Momo Medical een oplossingen. Hun doel is om handige oplossingen te ontwikkelen die de nachtdienst ondersteunen, waardoor zij een veilige en rustige omgeving voor de bewoners van verpleeghuizen kunnen bieden. Door mee te lopen met de nachtdienst van verpleeghuizen leert het Momo Medical team over hun uitdagingen. Het bedrijf werkt inmiddels samen met diverse zorginstellingen in Nederland. Alle apparatuur wordt in Nederland ontwikkeld en geproduceerd. 

Over Spryng

Als SMS provider levert Spryng snelle en veilige communicatieoplossingen voor de zakelijke markt. Door relevante informatie op het juiste moment naar de juiste persoon te sturen maken wij processen effectiever, worden onnodige kosten voorkomen en de klanttevredenheid bevorderd. Een paar voorbeelden: via Spryng sturen koeriersdiensten, retailers en transportbedrijven SMS’jes over het bezorgen van een bestelling. Zorginstellingen sturen steeds vaker een afspraakherinnering per SMS om het aantal ‘no-shows’ terug te dringen. En organisaties zetten SMS in om snel en veilig een eenmalige code (OTP) te sturen om veilig in te loggen

Spryng werkt zowel voor kleine organisaties als voor grote concerns, waar soms miljoenen SMS berichten tegelijk moeten worden verstuurd (bulk SMS). Als enige SMS provider in Nederland is Spryng gecertificeerd met het ISO 27001 certificaat en de specialisatie NEN7510De samenwerking tussen Spryng en Momo Medical laat dan ook zien dat inventieve oplossingen niet per se ingewikkelde oplossingen hoeven te zijn. De SMS API van Spryng is makkelijk te integreren in elke (zorg)organisatie. En dat geeft nieuwe mogelijkheden om cliënten en personeel optimaal te ondersteunen.

NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie: 


Momo medical (www.momomedical.com) Spryng (www.spryng.nl)

Molengraaffsingel 12 Bakkersstraat 23

2629 JD Delft 1017 CW Amsterdam

Contactpersoon: Contactpersoon:

Jorien de Jonge Nathalie Belchior Massa

Lead Marketing Marketing & BD Manager

Tel: +31 (0)85 1300041 Tel: +31 (0)20 7703 005Laatste van Spryng  
Spryng & Cryptshare genomineerd voor Computable Awards 2021

SMS Gateway van Spryng geeft zekerheid aan patiënt en zorgpersoneel

Momo Medical en Spryng zorgen samen voor een veilige zorgomgeving
Geplaatst:
Verstreken tijd: 54 dagen
Spryng contact  

Logo Spryng

  Nathalie Belchior Massa
  020-7703005
  nathalie@spryng.nl
  spryng.nl
Spryng sociaal  


Spryng tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Unisys
Logo Banking Circle
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91760 persberichten
- 6031 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10592 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers