www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (58 dagen geleden)
Bedrijf:

De Volksbank traint haar klanten in het herkennen van online oplichters

UTRECHT, 4 JUNI | De Volksbank (SNS, ASN Bank en RegioBank) helpt haar particuliere klanten hun cyberweerbaarheid te vergroten met de online training ‘Veilig Bankieren – Herken Jij de Oplichter?’. In de filmische training ervaren klanten hoe zij benaderd worden door oplichters. In de training volg je als deelnemer het perspectief van verschillende filmpersonages. De interactieve keuzes in ieder scenario bepalen of het personage de crimineel weet af te weren. Deze trainingsopzet maakt de klantervaring persoonlijk en brengt de werkelijkheid dichtbij door de zelfgemaakte keuzes.

Op 4 juni hebben de klanten van SNS de primeur; de training is vanaf die datum terug te vinden achter de login van de Mijn-omgeving van SNS klanten. Kort daarna komt de training ook beschikbaar voor klanten van ASN Bank en RegioBank.

De klant als sterkste schakel in de veiligheidsketen
“Cybercriminaliteit is dagelijkse praktijk geworden”, zegt Sanne van Denderen, manager Veilig Bankieren van de Volksbank. “Je struikelt ondertussen over nep sms’jes en nepmailtjes en het is steeds lastiger om écht van nep te onderscheiden. Maar criminelen gebruiken vaak dezelfde trucjes om mensen te misleiden. In deze interactieve realistische training kunnen klanten persoonlijk in een veilige omgeving ervaren hoe criminelen te werk gaan en oefenen met manieren waarop je dan kunt reageren. We hopen dat klanten dat net zo gaaf vinden als wijzelf. Met deze training verhogen we de weerbaarheid én versterken we de rol van onze klant als sterke schakel bij de bestrijding van cybercriminaliteit. ”

Voor de interne security awareness trainingen van het eigen personeel werkt de Volksbank al geruime tijd samen met Awareways, een specialist met expertise op het gebied van informatiebewustzijn en organisatiecultuur. De educatieve programma’s weten vanuit de vakgebieden psychologie & gedragswetenschap, gamification en communicatie de awareness te verhogen en effectieve, meetbare gedragsverandering te faciliteren.

“Het is een zeer positieve ontwikkeling dat de Volksbank deze maatschappelijke verantwoordelijkheid écht op zich neemt”, zegt Geertje Veenbergen, directeur van Awareways. “We zijn trots dat we daaraan mogen bijdragen. De bank neemt het voortouw om ook haar klanten bewust te maken van de kwetsbaarheid en waarde van informatie. Door hen op interactieve en persoonlijke wijze te leren om dagelijkse beveiligingsrisico’s te (her)kennen, én daar op de juiste manier mee om te gaan.”

Over de training: ‘Veilig Bankieren – herken jij de oplichter?’
De training ‘Veilig Bankieren’ is een samenwerking tussen De Volksbank en security awareness-partner Awareways. Dankzij de gamification voelt de training levensecht en omdat klanten direct terugkoppeling krijgen op de door hen gekozen acties, leren ze spelenderwijs fraude en oplichting herkennen.

In 20 minuten probeert de klant te voorkomen dat een cybercrimineel mensen geld afhandig maakt door Hulpvraagoplichting via WhatsApp, internetoplichting via verkoopplatforms, phishing en telefonische oplichting (ofwel spoofing). Ook leren ze hoe cybercriminelen geldezels ronselen en welke gevolgen dat heeft. De levensechte nabootsing van de fraudes helpt klanten de slinkse praktijken van criminelen en andere oplichters tijdig te herkennen en leert hen hoe te handelen wanneer zij er zelf mee in aanraking komen.Voor meer informatie

De Volksbank
Harmen van der Schoor                                 
Harmen.vanderschoor@devolksbank.nl       
Mobiel: 06 – 10 11 73 63                               

Daphne Andriesse
Daphne.andriesse@devolksbank.nl
Mobiel: 06 – 10 91 87 90

Awareways
Geertje Veenbergen
Geertje@awareways.com
Tel: 030 - 227 14 67Over de Volksbank

De Volksbank is de organisatie achter SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen en de drijvende kracht op de achtergrond die vanuit menselijke behoeftes bancaire producten, processen en systemen ontwikkelt. Door te bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland.

ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang, BLG Wonen zorgt dat goed wonen voor iedereen mogelijk is, RegioBank zet zich in voor leefbaarheid in de buurt en SNS vergroot de financiële weerbaarheid van mensen in Nederland. | www.devolksbank.nl

Over Awareways

Awareways werkt voor overheden, zorgverleners en commerciële dienstverleners in verschillende industrieën en landen. Interactieve leerprogramma's maken onder meer gebruik van storytelling, onderwijskundige principes, communicatie en gamification om medewerkers op een creatieve manier te trainen in informatiebewust werken.

De kern van deze programma’s is een unieke leeromgeving, de plek waar alle interventies samenkomen. In overleg wordt de juiste aanpak gekozen om daadwerkelijke cultuurverandering in jouw organisatie te faciliteren. Is informatiebeveiliging een keuze, of een fundament van verantwoord en toekomstgericht ondernemen? | www.awareways.com
Laatste van Awareways  
De Volksbank traint haar klanten in het herkennen van online oplichters
Geplaatst:
Verstreken tijd: 58 dagen
Awareways contact  

Logo Awareways

  +31 (0)30 227 14 67
  info@awareways.com
  www.awareways.com
Awareways sociaal  


Awareways tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Unisys
Logo Banking Circle
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91760 persberichten
- 6031 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10592 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nl