www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu

Onderzoek door Rackspace Technology: bijna een derde van alle Nederlandse bedrijven toont sterke weerstand tegen technologische transformatie

Ruim een kwart van alle bedrijven is niet ontvankelijk voor de inzet van nieuwe technologieën voor het optimaliseren van de klantenervaring

Amsterdam, 2 juni 2021 – De customer experience (CX) vormt een topprioriteit voor bijna de helft (43%) van alle Nederlandse bedrijven. Uit een internationaal onderzoek door Rackspace Technology (NASDAQ: RXT) blijkt echter dat een gebrek aan inzicht onder zakelijke stakeholders bijdraagt aan een cultuur van angst en weerstand tegen de inzet van nieuwe technologie voor het verbeteren van de CX.

Rackspace Technology, de vooraanstaande leverancier van integrale multi-cloudoplossingen, publiceert vandaag de resultaten van een onderzoek onder IT-besluitvormers in het rapport “How Applications Impact Customer Experience” (“De invloed van applicaties op de gebruikerservaring”). Hieruit blijkt dat de angst voor negatieve gevolgen voor de gebruikservaring het op een na meest voorkomende obstakel voor technologische verandering was. Bijna een vijfde (19%) van de respondenten zei dat hun organisatie niet ontvankelijk was voor nieuwe manieren om technologie in te zetten voor het verbeteren van de CX.

Een factor die hieraan bijdraagt is dat volgens bijna de helft (49%) van alle IT-besluitvormers dat hun niet-technische managers op C-niveau onvolledig begrip hebben van de voordelen van modernisering van applicaties voor het bedrijfsresultaat. 30% zegt dat hun organisatie zeer sterke dan wel extreem sterke weerstand toont tegen technologische verandering. Zelfs als alle obstakels voor vooruitgang zijn weggenomen, zegt 60% van de respondenten dat het maanden of zelfs jaren kan duren om overeenstemming te bereiken over het doorvoeren van de veranderingen die nodig zijn voor het verbeteren van de CX.

IT-besluitvormers vinden het de moeite waard om te vechten voor modernisering van applicaties
Ondanks de forse obstakels die IT-besluitvormers moeten zien te overwinnen om applicaties te moderniseren ter verbetering van de CX, blijkt uit het onderzoek door Rackspace Technology dat veel van hen het nog altijd de moeite van de investering waard vinden. Ruim de helft (53%) van alle Nederlandse respondenten zei dat applicaties een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de CX. 56% zou om deze reden investeren in de aanschaf of vervanging van een applicatie.

Dit wekt wellicht geen verbazing gezien het feit dat bijna de helft van alle Nederlandse bedrijven (49%) niet aan de nieuwe richtlijnen voldeed als gevolg van een trage modernisering van applicaties. 47% van de respondenten zei dat dit resulteerde in gebrekkige klantenservice. 29% gaf aan dat dit ten koste ging van het bedrijfsresultaat.

Nederlandse IT-besluitvormers denken bovendien dat als zij legacy-applicaties niet in de komende twee tot drie jaar moderniseren, dit gevolgen zal hebben voor systemen en databases (50%), het personeelsverloop (30%) en/of het concurrentievermogen van hun organisatie (40%).

Technologiepartners kunnen de angst voor de modernisering van applicaties wegnemen
Uit het onderzoek blijkt verder dat 87% Nederlandse bedrijven momenteel minder dan de helft van hun applicaties heeft gemoderniseerd. Desondanks zijn IT-besluitvormers optimistisch gestemd: zij verwachten dat bedrijven hun mening zullen herzien. Een overgrote meerderheid (81%) van IT-besluitvormers zei dat de waardering voor toegevoegde waarde van applicaties voor hun onderneming of sector de afgelopen vijf jaar was gegroeid.

Om te helpen met het overwinnen van de weerstand en complexiteit rond de modernisering van applicaties doet 42% van alle Nederlandse bedrijven een beroep op externe partners voor ondersteuning. Ze zoeken naar partners met een succesvolle track record in de modernisering van cloudomgevingen en microservices. Dit werd door een derde van de respondenten als de belangrijkste overweging bij de keuze van een partner gezien (34%).

Bert Stam, general manager Northern Europe bij Rackspace Technology: “CX is niets minder dan de heilige graal voor bedrijven. Dit blijkt wel uit de snelle overstap op digitale diensten van de afgelopen 12 maanden. Investeren in CX en het verbeteren daarvan met behulp van nieuwe technologie is nu het absolute minimum dat organisaties moeten doen om ervoor te zorgen dat zij de concurrentie kunnen bijbenen.

“Desondanks is het begrijpelijk dat bedrijven voorzichtigheid in acht nemen. Er staat enorm veel op het spel, en een hoop bedrijven zijn in het verleden in de problemen geraakt. Daardoor kiezen ze voor de weg van de minste weerstand: “als het niet kapot is, repareer het dan niet”. De klantenervaring is echter het nieuwe strijdtoneel. IT-besluitvormers hebben daarom de steun van zakelijke stakeholders nodig om voor de benodigde verbeteringen te zorgen door te investeren in nieuwe applicaties en technologieën.

“Samenwerken met een partner met een succesvolle track record is een uitstekende stap voor bedrijven die zich zorgen maken over wat er mis zou kunnen gaan bij het inslaan van dit veranderingstraject. Met de juiste partner kunnen ze met vertrouwen de beoogde klantenervaring realiseren.”

Het volledige rapport kan [hier] worden gedownload.

Onderzoeksmethodiek
Het onderzoek werd in tussen maart en mei 2021 uitgevoerd door Coleman Parkers Research onder 1.420 IT-besluitvormers bij organisaties in de industriële sector, financiële dienstverlening, ICT-wereld, detailhandel, overheidssector/publieke sector en gezondheidszorg. Deze organisaties waren actief in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en het Midden-Oosten. De onderzoeksvragen hadden betrekking op klantervaringen, applicatiemodernisering en toekomstplannen.

Over Rackspace Technology
Rackspace Technology is een vooraanstaande leverancier van integrale multiclouddiensten. Het ontwerpt, bouwt en beheert cloudomgevingen voor zijn klanten op basis van alle belangrijke technologieplatforms, ongeacht hun IT-omgeving of gebruiksmodel. Rackspace Technologies staat zijn klanten terzijde tijdens elk stadium van hun cloudtraject. Dit stelt hen in staat om applicaties te moderniseren, nieuwe producten te ontwikkelen en innovatieve technologieën toe te passen.

- EINDE -

Niet voor publicatie | Media Contactgegevens
Paul Zeebregts
Zeekhoe Communicatie
T. +31 (0)23 555 34 33
M. +31 (0) 6 293 393 29
W. www.zeekhoe.nl

Zeekhoe Communicatie represents the Benelux in the Global Code Red Security PR Network.
Laatste van Rackspace Technology  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 53 dagen
Rackspace Tech.. contact  

Logo Rackspace Technology

Rackspace Tech.. sociaal  


Rackspace Tech.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo NPRM NV
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91719 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10574 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers