www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers

2515 volgers @ICTberichten
Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.Herken zakelijke websitebezoekers
Deel dit nu via
Datum: (109 dagen geleden)
Bedrijf:

Eurocommissaris onder indruk van Eindhovense hoger-onderwijsinstellingen

Eurocommissaris Mariya Gabriel bezocht op 31 mei 2021 samen met minister Ingrid van Engelshoven en staatssecretaris Mona Keijzer Eindhoven. Dit om te spreken met over de unieke samenwerking tussen onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven die de unieke innovatieketen van de Brainport regio mogelijk maakt. Studenten en onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen presenteerden voorbeelden van collaboratief werk. Gabriel liet tijdens haar slottoespraak blijken onder de indruk te zijn: “We willen een meer inclusief programma, en hier hebben we een geweldig voorbeeld van hoe we samen moeten werken met bedrijven, onderzoekers, professionals en jonge mensen.”

Uniek ecosysteem

Het bezoek aan de Brainportregio is op uitnodiging van Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven. Dit laat namelijk precies zien waar beide bewindslieden in geloven: “Wat zowel ik als de eurocommissaris zelf proberen te stimuleren zijn hele goede ecosystemen waar je door samenwerking veel innovatie krijgt. Dat leidt tot nieuwe bedrijvigheid en nieuwe verdienvermogen. Daarvan is deze regio het beste voorbeeld van Europa.” Dat heeft volgens Van Engelshoven alles te maken met de innovatieketen, waarbinnen onderzoek, toepassing, en bedrijfsleven elkaar versterken: “Ik wil Europa het potentieel laten zien van toegepast onderzoek, daarom ben ik blij dat we dit bij Fontys kunnen organiseren. Toegepast onderzoek is essentieel om oplossingen te vinden voor de uitdagingen in Europa.”

Commitment aan Europese samenwerking

De start van de middag op Strijp-T was een lunchdiscussie met met (onder meer) Robert-Jan Smits (voorzitter Eindhoven University of Technology), Rianne Letschert (rector Maastricht University) en burgemeester John Jorritsma. Twee onderwerpen stonden centraal: het Europese wetenschapsbeleid en de rol van innovatie-ecosystemen, en het verbeteren van de waarderingssystematiek van wetenschappers, die nu nog vooral op aantallen publicaties is gebaseerd.“We hebben de bewindslieden de commitment van Brainport laten zien aan Europese samenwerking en de Europese agenda”, vertelt TU/e-voorzitter Robert-Jan Smits. “Ook hebben we duidelijk kunnen maken dat wat Brainport betreft Nederland de Europese afspraak nakomt om landelijk drie procent van het BNP te investeren in onderzoek en innovatie. Tegelijkertijd moet op Europees niveau geïnvesteerd blijven worden in ‘key enabling technologies’, die moeten zorgen voor ons verdienvermogen van morgen.”

Toepassing als schakel tussen onderzoek en markt

Volgend op de lunch, bezocht het gezelschap het Fontys ICT InnovationLab, de hybride leeromgeving van Fontys Hogeschool ICT waar studenten, onderzoekers en werkveldpartners samen werken aan toepassingsvraagstukken. Een belangrijke vorm van verbinding en collaboratie in de innovatieketen, volgens Rene Wijlens, executive director van EPSI (European Platform for Sport Innovation) en Fontys onderzoekspartner: “Binnen het Q-helix innovatie Cluster Sports & Technology ervaren we in onze projecten en activiteiten de meerwaarde van samenwerking en korte lijnen tussen toegepaste kennispartners, (MKB) bedrijven, overheden en eindgebruikers om succesvol innovatieve oplossingen te bieden voor maatschappelijke vraagstukken rond sport en vitaliteit. Juist de gemakkelijke verbinding van kennis naar kunde naar kassa is een key factor in het realiseren van innovatieprojecten die impact hebben in de praktijk.”

Na een welkomstwoord van Joep Houterman (voorzitter college van bestuur Fontys) en Ad Vissers (directeur Fontys Hogeschool ICT), woonden de commissaris en minister diverse presentaties bij over het toegepaste onderzoek naar artificiële intelligentie, de onderwijsvisie en het nieuwe Fontys lectoraat Moral Design Strategy van Bart Wernaart wat zich bezig gaat houden met ethische uitdagingen. Een belangrijk onderdeel was ook een ronde langs een aantal studentprojecten met betrekking tot AI-toepassingen. Beide bewindslieden gingen enthousiast in dialoog met de studenten. Afsluitend, sprak Joep Houterman de bezoekers toe met een uitdaging: “Wij geloven in een vrije uitwisseling van gebruik en een vrije uitwisseling van informatie, zodat we leren en innovatie kunnen stimuleren. Dat begint met de basiswaarde dat we open met elkaar kunnen zijn, dat we veilig kunnen zijn. Ik zou u willen uitdagen, om het te laten gebeuren dat wij als UAS een steeds grotere rol kunnen spelen in zowel onderwijs, maar ook in conceptontwikkeling, innovatie en onderzoek. Want ik geloof dat we een grote uitdaging voor ons hebben liggen waar wij een rol in kunnen spelen. En ik hoop dat we u dat hebben kunnen laten zien vandaag.”

Het ontsluiten van de creatieve economie

Eurocommissaris Gabriel gaf bij het verlaten van het Fontys ICT InnovationLab te kennen onder de indruk te zijn van wat er gebeurt in de Brainport regio. Gabriel: “We hebben concrete ideeën nodig, we moten onze krachten identificeren als Europeanen, en leiderschap vormen door synergie en partnerschap. Innovatie ligt aan de kern, maar er is een enorm potentieel wat we kunnen ontsluiten”. Brainport kan hierin een voorbeeld zijn. Gabriel: “Dat betekent investeren in innovatie. Met het Creative Europe Programme willen we creatieve innovation labs starten. Wat ik hier zie, is daar een directe bijdrage aan.”
Laatste van Fontys Hogeschool ICT  
Fontys ontsluit digital twins voor MKB met Digital Twin Academy

Afvaardiging Nederlands en VS leger bezoekt Fontys ICT InnovationLab

Efficiëntere zorg en management automation met blockchain technologie
Wereldprimeur: International Patiënt Summary (IPS) uitwisseling door Drimpy

NorthC Group tekent bindende overeenkomst voor de overname van Duitse colocatieprovider IPX

Privacysoftwaregigant ExpressVPN zwaar onder vuur

Planners presteren áchter de schermen

Eerste editie Planet Robot op woensdag 30 maart 2022
Fundaments wint FY21 Global Cloud Partner of the Year award van Cohesity

Extreme Networks rond overname van Ipanema - de SD WAN-divisie van Infovista - af

Thijs Vermaat nieuwe Managing Director Experis

Vertiv introduceert het meest uitgebreide platform voor IT-beheer op de markt voor hybride en gedistribueerde netwerken en edge computing

3 op de 5 Nederlanders wil werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft 

Kaspersky Smart Home Security: een nieuw product om aangesloten apparaten thuis te beschermen

Ontdek het snelste toetsenbord ter wereld – de Razer Huntsman V2

SentinelOne breidt partner ecosysteem uit met nieuwe NDR-integraties

Nieuwste platform release van ServiceNow helpt bedrijven bij de grootste uitdagingen van het hybride werken door de inzet van workflows

Sophos-onderzoek: Meer dan 2 miljoen dollar aan herstelkosten bij ransomware-aanvallen in de financiële sector

Check Point Research: zwarte markt voor valse vaccinatiecertificaten is nu volwaardige industrie

Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven

Neobanken laten traditionele banken achter door inzet Regtech

VMware benoemt Kit Colbert tot Chief Technology Officer

Websuper Picnic haalt € 600 miljoen op om internationale groei te versnellen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 109 dagen
Fontys Hogesch.. contact  

Logo Fontys Hogeschool ICT

  08850 80000
  info@fontys.nl
  fontys.nl
Fontys Hogesch.. sociaal  


Fontys Hogesch.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo Fullstaq B.V.
Logo Stichting ITdonations
Logo Jortt BV
Logo NPRM NV
Logo Stylonic.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Medius
Logo VPNdiensten.nl
Logo Extreme Networks
Logo Experis
Logo Vertiv
Logo Visma | Raet
Logo Kaspersky
Logo Kaspersky
Logo Uniserver
Logo reichelt elektronik
Logo Barracuda Networks
Logo Citrix
Logo Eaton
Logo Poly
Logo Deliverect
Logo ManpowerGroup
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92062 persberichten
- 6044 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10754 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers