www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com
Herken zakelijke websitebezoekers#INFLUX PR

2513 volgers @ICTberichten
Herken zakelijke websitebezoekersMarcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
Deel dit nu via
Datum: (140 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Meerderheid bedrijven maakt zich na een jaar nog steeds zorgen over cybersecurity bij werken op afstand

  • Vier op de vijf (82%) bedrijven blijft bezorgd over de veiligheidsrisico’s van werken op afstand, ondanks het feit dat veel bedrijven potentiële hybride werkmodellen onderzoeken.
  • Wereldwijd meldt meer dan de helft (47%) een toename van het aantal, de ernst en/of de omvang van cyberaanvallen in de afgelopen twaalf maanden. In Nederland ligt dit percentage opvallend hoger (60%).
  • Van alle bedrijven die ooit gehackt zijn, is dit bij 41 procent in het afgelopen jaar gebeurd; dit aantal is bijna verdubbeld (21%) ten opzichte van 2019.
  • Retailers lopen het grootste risico: 61 procent heeft in 2020 te maken gehad met een hack of is gezakt voor een audit, wat zowel leveranciers als consumenten zorgen baart.
Ondanks dat we al meer dan een jaar vanuit huis werken en vooruitkijken naar mogelijke verschuivingen, zoals hybride modellen voor werken op afstand en op kantoor, blijft 82 procent van de bedrijven zich zorgen maken over de veiligheidsrisico’s van werken op afstand. Dit is slechts een van de belangrijke inzichten uit het Thales Global Data Threat Report 2021, uitgevoerd door 451 Research, onderdeel van S&P Global Market Intelligence. Uit dit onderzoek blijkt dat het beheer van veiligheidsrisico’s ongetwijfeld een grotere uitdaging wordt, aangezien bijna de helft van de bedrijven (47%) de afgelopen twaalf maanden een toename heeft gezien in het aantal, de ernst en/of de omvang van cyberaanvallen. Een opvallend gegeven is dat dit percentage in Nederland ruim een tiende (60%) hoger ligt dan het wereldwijde gemiddelde.

Het aantal aanvallen neemt toe
Van alle bedrijven die ooit met een hack te maken hebben gehad, is dit bij twee op de vijf (41%) in het afgelopen jaar gebeurd. Dit aantal is bijna verdubbeld ten opzichte van 2019 (21%), wat een belangrijke verschuiving in de dreiging aanduidt.

Wereldwijd is malware (54%) de belangrijkste bron van beveiligingsaanvallen, gevolgd door ranwsomware (48%) en phishing (41%). Maar als het gaat om de manier waarop aanvallen plaatsvinden, is de boodschap duidelijk: er zijn nog steeds grote zorgen om interne bedreigingen en menselijke fouten. Volgens een derde van de bedrijven vormen malicious insiders (35%) en menselijke fouten (31%) de grootste risico’s, gevolgd door externe aanvallers (22%).

Ondanks het toegenomen risico van werken op afstand, meldt bijna de helft van de bedrijven (47%) dat hun beveiligingsinfrastructuur niet klaar was voor de risico’s die COVID-19 met zich meebracht. Slechts één op de vijf bedrijven (20%) meent dat zij zeer goed was voorbereid.

Meerdere sectoren in gevaar
Het gebrek aan bescherming treft sommige bedrijfstakken meer dan andere. Iets minder dan twee derde (61%) van de ondervraagde retailers kreeg het afgelopen jaar te maken met een hack of een mislukte audit van in de cloud opgeslagen data en applicaties – het hoogste aantal van alle ondervraagde sectoren. Meer dan de helft van de organisaties in de juridische sector (57%), callcenterbranche (55%), transportsector (54%) en telecommunicatiesector (52%) onderging in de afgelopen twaalf maanden hetzelfde lot.

Complexiteit van multicloud verhoogt risico’s
Terwijl het aantal aanvallen blijft toenemen, wenden bedrijven zich tot de cloud om hun gegevens op te slaan in dit digitale tijdperk. De helft van de bedrijven (50%) geeft aan dat meer dan 40 procent van hun data is opgeslagen in externe cloudomgevingen. Desondanks heeft slechts 17 procent van de bedrijven bij minstens de helft van hun gevoelige data die in de cloud zijn opgeslagen encryptie toegepast. Bovendien neemt de complexiteit toe: veel respondenten gebruiken nu minstens twee PaaS (Platform as a Service) providers (45%) en/of twee IaaS (Infrastructure as a Service) providers. Een kwart van de bedrijven (27%) gebruikt momenteel meer dan vijftig SaaS (Software as a Service) apps.

Sebastien Cano, Senior Vice President Cloud Protection & Licensing bij Thales zegt hierover: “Over de hele wereld zijn teams het afgelopen jaar geconfronteerd met enorme beveiligingsuitdagingen nu bedrijven hun digitale transformatie en cloudadoptie initiatieven hebben versneld. Bij de migratie naar multicloud-oplossingen kan het gegevensbeheer snel uit de hand lopen. Organisaties lopen namelijk niet alleen het risico het overzicht te verliezen over waar hun data zijn opgeslagen; ze slagen er ook niet in om gevoelige data in de cloud te beschermen. Nu ongekende hoeveelheden data worden gebruikt en opgeslagen in de cloud, is het van belang dat bedrijven een robuuste beveiligingsstrategie implementeren op basis van data discovery, bescherming en controle.”

Toekomstige uitdagingen en de weg vooruit
Bedrijven erkennen de problemen waarmee ze worden geconfronteerd en proberen deze aan te pakken met Zero Trust-strategieën. Meer dan driekwart van de respondenten (76%) vertrouwt tot op zekere hoogte op de Zero Trust-beveiliging. Bijna de helft van de respondenten (44%) koos Zero Trust network access (ZTNA)/software-defined perimeter (SDP) als belangrijkste technologie om tijdens de pandemie in te investeren. Gevolgd door cloud-based access management (42%) en conditional access (41%). Een derde van de respondenten (30%) beweert een Zero Trust-strategie te hebben. Deze groep maakt ook minder vaak melding van een hack.

Hoewel bedrijven maatregelen nemen om de huidige bedreigingen te beëindigen, groeit de bezorgdheid over toekomstige uitdagingen. Vooruitkijkend maakt 85 procent van de wereldwijde respondenten en 93 procent van de Nederlandse respondenten zich zorgen over de beveiligingsrisico’s van quantum computing, een risico dat waarschijnlijk nog wordt vergroot door de toenemende complexiteit van cloudomgevingen.

Eric Hanselman, Chief Analyst bij 451 Research, onderdeel van S&P Global Market Intelligence, voegt hieraan toe: “De controles en beveiligingen die in cloudomgevingen beschikbaar zijn, bieden een aantal noodzakelijke mogelijkheden. Ze zijn echter vaak onvoldoende om effectieve bescherming te bieden voor gevoelige data en workloads, met name als het gaat om de naleving van regelgeving zoals AVG en de implicaties van de Schrems II-uitspraak. Organisaties moeten meer gebruikmaken van encryptie. Daarnaast moeten ze ervoor zorgen dat ze de voordelen van encryptie volledig benutten door hun private gegevens te beschermen en te beheren via BYOK- (Bring Your Own Key), HYOK- (Hold Your Own Key) of BYOE- (Bring Your Own Encryption) aanpak. Organisaties moeten ook interne veranderingen doorvoeren om ervoor te zorgen dat medewerkers op alle niveaus de beveiligingsuitdagingen begrijpen en om de investeringsprioriteiten goed op elkaar af te stemmen. Senior executives moeten een completer beeld krijgen van de risiconiveaus en aanvalsactiviteiten die hun front line staff ervaart.”

Tijdens de Crypto Summit op 16 juni 2021 zullen Thales en 451 Research alle bevindingen meer in detail bespreken. Via de registratiepagina kunt u zich hiervoor inschrijven.

Over het Thales Global Data Threat Report 2021
Het Thales Global Data Threat Report 2021 is gebaseerd op een wereldwijd onderzoek gehouden onder meer dan 2.600 executives met de verantwoordelijkheid voor of invloed op IT- en databeveiliging, uitgevoerd door 451 Research in opdracht van Thales. De respondenten waren afkomstig uit zestien landen: Australië, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, India, Japan, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Singapore, Zuid-Korea, Zweden, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De organisaties vertegenwoordigden een hele reeks sectoren, met een primaire nadruk op de gezondheidszorg, financiële dienstverlening, retail, technologie en federale overheid. De functietitels varieerden van C-level executives, waaronder CEO, CFO, Chief Data Officer, CISO, Chief Data Scientist en Chief Risk Officer, tot SVP/VP, IT Administrator, Security Analyst, Security Engineer en Systems Administrator. De respondenten vertegenwoordigden een breed scala aan organisatiegroottes, waarbij de meerderheid tussen 500 en 10.000 werknemers heeft. De enquête werd uitgevoerd in januari en februari 2021.
Laatste van Thales  
Onderzoek Thales: Thuiswerken vraagt om een moderne security-aanpak

Thales en Google breiden samenwerking uit

Meerderheid bedrijven maakt zich na een jaar nog steeds zorgen over cybersecurity bij werken op afstand
INTERCONNECT OPENT HAAR DEUREN TIJDENS NATIONALE DATACENTER DAG 2021

Sam Media lanceert XR Academy, een pakkend e-learning product in extended reality

TA505 keert terug met nieuwe FlawedGrace-variant

Aruba introduceert de volgende generatie switching-architectuur

Oostenrijkse ruimtevaartorganisatie simuleert Marsmissie met netwerktechnologie van LANCOM

GeONE voor tweede keer op rij Global M-Files Partner of the Year

Ruimtevaartorganisatie CNES kiest Orange Business Services om zijn data-centrische strategie te transformeren met Cloud-based data lake

HashiCorp werkt samen met Microsoft aan veilige remote access oplossingen voor Azure Active Directory

Jamf biedt nieuwe oplossingen voor een veilige en gebruiksvriendelijke Apple-ervaring op het werk

Eaton lanceert de volgende generatie UPS met de 5PX Gen2

VSL rondt kalibratieproef met waterstof verrijkt aardgas succesvol af

Beyond Identity lanceert Secure DevOps: deze koppelt broncode aan veilige ondertekenings-sleutel

GO Sharing breidt uit naar Turkije en start met 300 elektrische deelscooters in Istanbul
Cyber Inc. en NewChannel bundelen de krachten in security awareness

CEO Henny Hilgerdenaar vertrekt bij ICT-dienstverlener Ctac

Conscia neemt VMware-specialist RedLogic op in de Conscia Groep

Unit4 organiseert tweede editie van het Experience 4U-evenement

Workday: al bijna 1000 klanten live met Skills Cloud

Multifactor authenticatie belangrijk: bijna helft meer gebruikers getroffen door wachtwoordstelers in het afgelopen halfjaar

Arrow Electronics uitgeroepen tot EMEA-distributeur van het jaar bij NetApp EMEA & LATAM Partner Awards 2021
Geplaatst:
Verstreken tijd: 140 dagen
PR contact  

Logo Marcommit
Thales contact  

Logo Thales

Thales sociaal  


Thales tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Sam Media
Logo NewChannel
Logo ValidSign
Logo Fullstaq B.V.
Logo Open Line
Logo Techni Team
Logo mnemonic cybersecurity
Logo Stichting ITdonations
Logo BarTrack
Logo Escrow4all B.V.
Logo Bryte Blue
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Transfer Solutions
Logo NPRM NV
Logo Yenlo
Logo True (Broad Horizon)
Logo Techone B.V.
Logo Kannegieter
Logo Medius
Logo BarTrack
Logo Facilitor
Logo Trueson
Logo iQibt B.V.
Logo E-mergo
Logo Trueson
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo VPNdiensten.nl
Logo Eaton
Logo VSL
Logo Ctac N.V.
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Unit4
Logo Workday
Logo Kaspersky
Logo Arrow Electronics
Logo Descartes
Logo Vertiv
Logo Kaspersky
Logo Powerful Business Women’s Club
Logo Citrix
Logo Cloud Technology Solutions NL
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92367 persberichten
- 6073 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10925 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com
Herken zakelijke websitebezoekers#INFLUX PR