www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl
2506 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (76 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Zeekhoe Communicatie

Fortinet breidt mogelijkheden van FortiEDR uit

FortiEDR biedt gedragsgebaseerde bescherming en detectie, en incidentrespons voor en na malware-besmettingen

Utrecht, 20 mei 2021Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, introduceert vandaag verbeteringen van zijn oplossing FortiEDR. Het gaat onder meer om nieuwe MITRE ATT&CK-tags voor systeemactiviteit, nieuwe managed detection and response (MDR)-opties en een uitbreiding van de mogelijkheden voor detectie en incidentrespons.

Met de laatste toevoegingen en verbeteringen kunnen organisaties van elke omvang profiteren van geavanceerde bescherming van endpoints en geautomatiseerde endpoint detection & response (EDR). Voordelen zijn onder meer:
  • Cloud-native endpoint-beveiliging: Helpt met het beveiligen van de apparaten van werknemers binnen en buiten het bedrijfsnetwerk. Deze functionaliteit biedt inzicht in, en reductie van het aanvalsoppervlak van endpoints. Hiertoe wordt gebruikgemaakt van een agent die het systeem niet belast en waarvan de werking transparant is voor gebruikers.
  • Integratie van Endpoint Protection (EPP) met EDR: Deze aanpak voorkomt cyberaanvallen en detecteert bedreigingen die de preventiemechanismen proberen te omzeilen. Dankzij snelle incidentrespons kunnen de gevolgen van beveiligingsincidenten voor de bedrijfsvoering tot een minimum worden beperkt.
  • Managed detection and response (MDR)-dienst: 24x7 monitoring op cyberbedreigingen, prioritering van meldingen, incidentrespons of afstand en optimalisatie van de omgeving voor verbeterd inzicht.
Real-time bescherming tegen bedreigingen als ransomware
Ransomware-aanvallen krijgen een steeds geavanceerder karakter en treffen steeds meer organisaties. In de tweede helft van 2020 constateerde FortiGuard Labs een zevenvoudige toename van het aantal ransomware-aanvallen. Deze aanvallen brengen data en zelfs levens in gevaar. Organisaties moeten daarom voor effectieve beveiliging zorgen van hun IT-omgevingen en vitale infrastructuren. FortiEDR, een onderdeel van de Fortinet Security Fabric, biedt gepatenteerde bescherming tegen ransomware. Deze functionaliteit maakt geen gebruik van schaduwkopieën die onklaar kunnen worden gemaakt door de meer geavanceerde cyberaanvallen. Aanvullende gepatenteerde mogelijkheden voor het detecteren en ontzenuwen van ransomware blokkeren andere typen geavanceerde aanvallen en waarborgen high availability, zelfs als er een beveiligingsincident gaande is. Organisaties winnen daarmee waardevolle tijd die ze kunnen besteden aan het treffen van uitgebreide tegenmaatregelen.

Bescherming tegen geavanceerde cyberbedreigingen
In tegenstelling tot andere oplossingen voor endpoint-beveiliging die voor het blokkeren van aanvallen gebruikmaken van informatie over bekende bedreigingen of beperkte tools voor detectie en incidentrespons biedt FortiEDR op gedrag gebaseerde bescherming, voortdurende analyses en geautomatiseerde incidentrespons. De oplossing is in staat om kwaadaardige wijzigingen terug te rollen zonder de noodzaak om computersystemen offline te halen om er schone images op te installeren. De draaiboeken voor incidentrespons van FortiEDR bieden organisaties een eenvoudige manier om vaak gebruikte tegenmaatregelen vooraf te definiëren op basis van endpoint-groepen, de waarde van IT-activa en de categorisatie van cyberbedreigingen. Organisaties kunnen op die manier een risicogebaseerde aanpak van endpoint-beveiliging hanteren en zorgen voor een snellere incidentrespons.

FortiEDR maakt gebruik van gepatenteerde code tracking-technologie om alle systeemactiviteiten te volgen, risicovol gedrag te identificeren en processen stop te zetten voordat ze schade kunnen aanrichten. FortiEDR kan ook eventuele schade ongedaan maken en systemen herstellen. Zoals blijkt uit de laatste MITRE-test is deze aanpak accurater, omdat die het aantal false positives minimaliseert. De oplossing is bovendien moeilijker te omzeilen en in staat om nieuwe en zero-day-bedreigingen te detecteren, met inbegrip van supply chain-aanvallen.

John Maddison, executive vice presidents Products en CMO bij Fortinet: “Traditionele Endpoint Protection Platforms (EPP’s) voegen achteraf Endpoint Detection and Response (EDR)-functionaliteit toe aan IT-omgevingen, en de eerste generatie EDR-oplossingen wordt achteraf aangevuld met een EPP. FortiEDR is de enige oplossing die van meet af aan is ontwikkeld als geïntegreerde oplossing. Daarmee kan het voorzien in gedragsgebaseerde bescherming en detectie en incidentrespons voor en na malware-besmettingen. Het aantal organisaties dat FortiEDR gebruikt is het afgelopen jaar met ruim 300 procent gegroeid. Deze geavanceerde oplossing voor endpoint-beveiliging is van cruciaal belang om bescherming te bieden tegen de laatste, bijzonder geavanceerde cyberaanvallen en ransomware-varianten.”

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) wil bijdragen aan een digitale wereld waarin vertrouwen centraal staat. Dat doet het door mensen, apparaten, applicaties en data altijd en overal te beschermen. Dit is de reden waarom ’s werelds grootste bedrijven, dienstverleners en overheidsinstellingen voor Fortinet kiezen om hun digitale transformatie op veilige wijze te bespoedigen. Fortinet Security Fabric-platform biedt uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming van het volledige digitale aanvalsoppervlak. Het beveiligt bedrijfskritische apparatuur, data, applicaties en verbindingen van en naar het datacenter, de cloud en thuiswerkomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 510.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor het beschermen van hun organisatie. Het Fortinet NSE Training Institute, een initiatief van het Training Advancement Agenda (TAA) van Fortinet, is aanbieder van een van de grootste en meest uitgebreide trainingsprogramma’s binnen de branche. Het biedt iedereen toegang tot cybersecurity-training en nieuwe loopbaankansen. Ga voor meer informatie naar www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.
Laatste van Fortinet  
Fortinet lanceert security service FortiTrust: flexibele licentie per gebruiker

Onderzoek Fortinet: 90% van de OT-bedrijven hebben last van beveiligingsincidenten

Fortinet vereenvoudigt het netwerkbeheer met FortiMonitor en FortiAIOps
Geplaatst:
Verstreken tijd: 76 dagen
Fortinet contact  

Logo Fortinet

  030 799 1008
  www.fortinet.com
Fortinet sociaal  


Fortinet tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo VPNdiensten.nl
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo E-mergo
Logo VPNdiensten.nl
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo VPNdiensten.nl
Logo Facilitor
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo True (Broad Horizon)
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Frontline Solutions
Logo MCS B.V.
Logo Lightspeed
Logo Citrix
Logo Extreme Networks
Logo Essentra Components
Logo Pegasystems
Logo CrowdStrike
Logo Red Hat
Logo WorldStream
Logo Mirakl
Logo Orange Cyberdefense
Logo Personio
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Ctac N.V.
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91787 persberichten
- 6032 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10607 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekersContentbureauwww.lubbersdejong.nl