www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekersContentbureau
2506 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (43 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Citython zoekt innovators op het gebied van mobiliteit in steden

Teams gaan de strijd met elkaar aan tijdens de mobility hackathon, inschrijven kan tot en met 23 mei

EindhovenEindhoven Citython zoekt innovatieve young professionals – van architecten en urban planners tot data scientists en engineers – om mobiliteitsuitdagingen in steden op te lossen. Het evenement vindt dit jaar online plaats en focust zich op de optimalisatie van mobiliteit, verkeersveiligheid en een gezonde toekomst van steden. Het maakt deel uit van een groter project dat wordt gefinancierd door EIT Urban Mobility, een organisatie die wordt ondersteund door het European Institute of Innovation & Technology (EIT) en wordt gefinancierd door de Europese Unie. De hackathon wordt georganiseerd door CARNET (een initiatief van CIT UPC) in samenwerking met de gemeente Eindhoven en Breda University of Applied Sciences. Het evenement geeft jong talent de kans om samen met mentoren en experts te werken aan innovatieve stedelijke oplossingen. Van 28 mei tot 2 juni gaan verschillende teams de strijd met elkaar aan. De winnaars krijgen een financiële beloning.

Niels Wiersma, Data & Platform Strateeg op het gebied van Smart Mobility, gemeente Eindhoven:“Onze ambitie is om met Citython een evenement neer te zetten waar Europees talent op af komt, om samen innovatieve oplossingen voor de stad Eindhoven te creëren. Dit vormt het fundament voor het moderniseren, veiliger en gezonder maken van steden in heel Europa. Deelnemers leveren op een inspirerende en leuke manier een belangrijke maatschappelijke bijdrage.”

Drie uitdagingen
Eindhoven Citython 2021 is georganiseerd in samenwerking met The Dutch Technology Week. Deelnemers buigen zich over drie uitdagingen:
  • Verkeersveiligheid in schoolzones – Eindhoven heeft de ambitie een veilige stad te zijn met zo min mogelijk verkeersslachtoffers. De stad streeft naar een veilige inrichting van alle schoolzones.
  • Reizen naar de campus – Brainport Eindhoven is een broedplaats voor technologie en innovatie. Het nieuwe werken in deze regio omvat ook samen reizen naar campuslocaties. Dit Collective Private Transportation systeem moet net zo slim zijn als de bedrijven én de werknemers die hiervan gebruikmaken.
  • Maak de stad gezond – Eindhoven groeit: in de komende 20 jaar worden er 62.000 extra woningen gebouwd en 72.000 banen gecreëerd. Hoe kunnen we met deze toestroom van nieuwe inwoners zorgen voor een groene en leefbare stad?
Programma
De aftrap van het evenement vindt plaats op 18 mei. Onder andere Edwin Heesakkers, Managing Director van Innovation Hub West bij EIT Urban Mobility, en Peet van Loo, Programmamanager Acces & Mobility bij ASML, spreken op deze dag. Op 23 mei is de registratie deadline en op 26 mei worden de teams aangekondigd. Vanaf 26 mei begint de hackathon officieel, met op vrijdag 28 mei en maandag 31 mei individuele mentorsessies. Op 2 juni wordt per uitdaging het winnende team bekend gemaakt. Er wordt €2.000 aan prijzen uitgedeeld.

Inschrijven
Inschrijven voor de hackathon kan individueel of in een team van drie tot vijf personen. Iedereen van 18 jaar of ouder uit Europa kan zich inschrijven. De organisatie van het evenement helpt deelnemers die zich individueel aanmelden bij het vinden van een team. Inschrijven kan tot 23 mei, 18.00u via deze link: https://www.citython.eu/2021eindhoven

---

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Over EIT Urban Mobility
Citython is een project dat wordt ondersteund door EIT Urban Mobility. EIT Urban Mobility, een initiatief van het Europees Instituut voor innovatie en technologie (EIT), heeft als doel om te innoveren en de overgang naar een gebruikersgericht, geïntegreerd en echt multimodaal vervoerssysteem te versnellen. Als de leidende Europese innovatiegemeenschap voor stedelijke mobiliteit, werkt EIT Urban Mobility hard om fragmentatie te voorkomen door samenwerking tussen steden, de industrie, de academische wereld, onderzoek en innovatie te vergemakkelijken. Hiermee streeft de organisatie er naar om de meest urgente mobiliteitsproblemen van steden op te lossen. Door steden als living labs te gebruiken, zullen de industrie-, onderzoeks- en universiteitspartners laten zien hoe nieuwe technologieën kunnen werken om echte problemen in echte steden op te lossen door mensen, goederen en afval op slimmere manieren te vervoeren.

Over CARNET
CARNET, Future Mobility Research Hub, geïnitieerd door Seat, Volkswagen Research en de Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) en gecoördineerd door CIT UPC, is een open hub voor industriële en academische partners op het gebied van auto- en mobiliteitsonderzoek en -innovatie, gevestigd in Barcelona met projectmatige samenwerking. De onderzoeksfocus ligt op innovaties en oplossingen die de kloof tussen automobiele en stedelijke mobiliteit dichten.

Over Breda University of Applied Sciences (BUas)
Breda University of Applied Sciences (BUas) is een internationale instelling voor hoger onderwijs met ongeveer 7.700 studenten uit meer dan 60 landen. De universiteit is gelegen in het zuiden van Nederland. De Academie voor Gebouwde Omgeving en Logistiek (ABEL) bestaat uit ongeveer 1.045 studenten en 90 medewerkers. BUas-ABEL heeft meer dan 3 jaar ervaring met de organisatie van multidisciplinaire hackathons onder het initiatief Youth for Public Transport (Y4PT). Onlangs maakten BUas-ABEL-studenten deel uit van het winnende team van de Challenge "Park that bike right" (Citython Amsterdam 2020) en maakten deel uit van het winnende team van de challenge "Integrating the recycling industry in public transport services" (3e Global Y4PT Hackathon Stockholm 2020).
Laatste van Citython  
Citython zoekt innovators op het gebied van mobiliteit in steden
Cybersecurityspecialist Tesorion neemt branchegenoot Kahuna over

Schneider Electric brengt nieuw onderzoek en IT-innovaties voor duurzame digitalisering

IT-specialist Techone neemt ITSD uit Purmerend over

Schneider Electric uitgeroepen tot ‘Best Global Sustainable Supply Chain’-organisatie

Ook recruiter moet oog hebben voor meer vrouwen aan de top

Dataiku door Snowflake benoemd tot Data Science Partner of the Year

SaasNow breidt datacenter uit om in te spelen op toenemende vraag naar Europese cloud-hosting

FORTINO CAPITAL SLUIT 2de VC FONDS AF OP 105 MILJOEN EURO

Cybercriminelen gebruiken eerste toegang om ransomware te verspreiden

TIE Kinetix vereenvoudigt overstap naar e-facturatie voor het MKB met behulp van Artificial Intelligence (AI)

E-bike to go introduceert Noord: e-bike met spierballen in flexibel abonnement
iSOC24 versterkt portfolio met SOAR voor security operations van Swimlane

SurveyMonkey gaat verder als Momentive

ChargePoint lanceert geïntegreerd dienstenaanbod voor elektrische wagenparken

Honeypot lanceert Digital Dummy Hotline, het nieuwe ‘Wikipedia’ voor tech vraagstukken

Arrow Electronics biedt volledige managed service voor Citrix ADC en Microsoft 365 cloudback-up

Infor kondigt nieuwe samenwerking aan met partner Korade

ilionx neemt adviesbureau Le Blanc Advies over

Onderzoek van Xerox: mkb-bedrijven gebruiken automatisering, digitalisering en security om sterker uit de pandemie te komen

Problemen in de supply chain zorgen voor verliezen van gemiddeld meer dan 750.000 euro
Geplaatst:
Verstreken tijd: 43 dagen
PR contact  

Logo Marcommit
Citython contact  

Logo Citython

Citython sociaal  


Citython tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo iSOC24
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Bergler Flex Solutions
Logo Awareways
Logo EsportsCommunity
Logo FlowWright
Logo bridgX
Logo Leadgate Europe
Logo Avinty (GGZ)
Logo mnemonic cybersecurity
Logo Mavim BV
Logo Dutch IT Cybersecurity Council
Logo Nox Telecom
Logo Humanwave B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Techone B.V.
Logo True
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Young_Coders
Logo CapX Nederland
Logo E-mergo
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Schneider Electric
Logo GrassGreener Europe
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo ChargePoint
Logo Honeypot
Logo Arrow Electronics
Logo Infor
Logo ilionx
Logo Xerox
Logo reichelt elektronik
Logo OutSystems
Logo Moneycomb
Logo Auth0
Logo Infoblox
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91424 persberichten
- 6004 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10446 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekersContentbureau