www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2505 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (38 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: MCS PR

Cegeka groeit in 2020 naar omzet van 640 miljoen euro

Veenendaal, 6 mei 2021 – Europese IT-groep Cegeka groeit voor het 17e jaar op rij. De technologiespecialist sluit het boekjaar 2020 af met een geconsolideerde omzet van 640 miljoen euro, een groei van 14% in vergelijking met een jaar eerder. 2020 was opnieuw een jaar van voortdurende groei en innovatie voor Cegeka. “COVID-19 heeft ons voor grote uitdagingen geplaatst. Maar we zijn erin geslaagd om met de hele Cegeka-organisatie, verspreid over onze vestigingen in alle landen, snel te schakelen en erg flexibel te handelen. Ik ben opnieuw ongelofelijk trots op het parcours dat Cegeka met al zijn medewerkers en klanten de afgelopen maanden aflegde”, zegt André Knaepen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Cegeka.

De Cegeka groep realiseerde in 2020 een omzet van 640 miljoen euro. Dat is een stijging van 14% in vergelijking met 2019. Het aandeel van de Nederlandse bedrijven in deze omzet was 28%. De operationele winst steeg met 31% in vergelijking met een jaar eerder tot een bedrag van 51 miljoen euro. De recurrente EBITDA steeg naar 71 miljoen (55 miljoen in 2019, een stijging met 28%). De basis voor deze jaarcijfers werd al in 2019 gelegd. Onder uitdagende omstandigheden is Cegeka er dankzij de gezonde financiële situatie in geslaagd om in Nederland de overnames van KPN ICT Consulting, Call2 en Finavista in 2020 succesvol af te ronden en ze in 2021 te integreren in de organisatie.

“De COVID-19 pandemie vergde van Cegeka de nodige aanpassingen, maar als specialist in digitale werkplekken waren wij in staat om zonder problemen over te schakelen naar telewerk en gelijktijdig onze klanten verder van hoogstaande service te voorzien. Cegeka toonde zich de afgelopen maanden veerkrachtig in uitdagende tijden en investeerde gelijktijdig sterk in toekomstige technologieën”, zegt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka.

NOW-steun in Nederland volledig terugbetaald
“Ondanks de moeilijke omstandigheden hebben onze teams fantastisch werk geleverd. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe trots ik daarop ben. Door de goede overall performance, konden wij de NOW-steun die wij hadden ontvangen voor de overgenomen KPN-bedrijven, volledig aan de Nederlandse overheid terugbetalen. Ik vind het een mooie prestatie dat wij als groep in staat zijn geweest de effecten van COVID-19 zodanig op te vangen dat wij uiteindelijk konden besluiten van deze steun geen gebruik meer te maken”, zegt Karim Henkens, Managing Director Nederland, DACH en Nordics.

Klaar voor de toekomst met veerkrachtige organisatie
De coronapandemie heeft de pauzeknop ingedrukt van de wereldeconomie, maar gelijktijdig gezorgd voor een digitale versnelling. “Als IT-bedrijf zijn we in staat om onszelf in deze uitdagende tijden opnieuw uit te vinden en onze klanten te helpen om hetzelfde te doen”, benadrukt Henkens. “We tonen veerkracht door op vlak van IT de zorg van onze klanten over te nemen, zodat zij altijd, overal en op elk apparaat op een veilige en kostenefficiënte wijze digitaal kunnen werken. De sterke samenwerking binnen de domeinen Data, Applications en Infrastructure van Cegeka is dan weer de stuwende kracht voor innovatie binnen onze organisatie om de digitale transformatie van onze klanten te versnellen.”

Technologische investeringen als fundament voor de toekomst
2020 was ook een jaar van investeringen in innovatie. Cegeka investeerde vorig jaar in belangrijke mate in eigen IP in het kader van digitale gezondheidszorg en slimme mobiliteit. In het Cegeka-investeringsprogramma was daarnaast een belangrijke plaats weggelegd voor cybersecurity en onze cloud first strategie. “Dankzij doelgerichte technologische investeringen hebben we het verdere fundament gelegd voor toekomstige groei. Onze investeringen in 5G en artificiële intelligentie zijn échte gamechangers voor de toekomst”, zegt Stijn Bijnens.

‘In close cooperation’ als levensmotto
Cegeka hecht al sinds jaar en dag veel waarde aan zijn Europese identiteit. De Europese IT-groep met het hoofdkantoor in het Belgische Hasselt en een tweede thuisbasis in Nederland, heeft vestigingen in een tiental andere Europese landen, gedreven door lokaal ondernemer- en leiderschap.

“Als Europese IT-leverancier van digitale ecosystemen in veel bedrijfstakken – van gezondheid tot productieomgevingen, van overheid tot financiën, van energie tot logistiek – hebben de afgelopen maanden ons geleerd dat deze nabijheid en lokaal ondernemerschap meer dan ooit gekoesterd moeten worden. We zijn met meer dan 5.000 medewerkers en iedereen is aanspreekbaar, is toegankelijk en staat klaar om onze klanten bij te staan. Dit is het idee achter ‘in close cooperation’. Het is niet zo maar een slogan, maar het is een ‘levensmotto’, een modus operandi en een belofte aan onze klanten en iedereen met wie we zaken doen”, besluit Bijnens.

Het volledige jaarverslag is hier te vinden: https://www.cegeka.com/en/be/about-us/annual-report.

###

Over Cegeka
Cegekais een ambitieuze en toonaangevende Europese aanbieder van IT-oplossingen. Onder het motto ‘in close cooperation’ streven wij naar optimale klantgerichtheid en ondersteunen wij onze ruim2.500 klanten in de volle breedte in hun digitaliseringsreis.Cegekabiedt end-to-end oplossingen in de domeinen Data, Applications enInfrastructure, met een sterke onderlingeconnectie.Binnen deCegeka-organisatie isCitymeshde mobiele connectiviteitsspecialist voor de business-to-business markt.Nexuzhealthontwikkelt specifieke oplossingen voor de gezondheidszorg enCegekaBusiness Solutions is het Europese Dynamics-huis, de partner voorMicrosoftD365-oplossingen.

Cegekatelt meer dan 5.000 medewerkersmet vestigingen in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Roemenië, Moldavië, Italië, Tsjechië, Slovakije en Zweden,met een geconsolideerde omzet van 640 miljoen euro.Cegekais een Europees familiebedrijf dat in 1992 werd opgericht door AndréKnaepen, huidig voorzitter van de raad van bestuur. Anno 2020 staat CEO StijnBijnensaan de leiding vandeonderneming vanuithet hoofdkantoor inhet BelgischeHasselt.CegekaNederland, met meer dan 1.000 medewerkers en locaties in Veenendaal, Eindhoven, Zoetermeer,Utrechten Groningen, wordt geleid door Karim Henkens.

Bezoek www.cegeka.com voor meer informatie. Het volledige jaarverslag vindt u terug op onze website.

Contact voor journalisten:
Yvonne Vossen – Marketing Manager Cegeka Nederland - +31 649 82 74 03
Laatste van Cegeka  
Cegeka groeit in 2020 naar omzet van 640 miljoen euro

Cegeka Data Solutions van start in Nederland

Cegeka zet in op groei Microsoft Dynamics
Geplaatst:
Verstreken tijd: 38 dagen
PR contact  

Logo MCS PR
Cegeka contact  

Logo Cegeka

  (0318) 41 00 00
  info@cegeka.nl
  www.cegeka.nl
Cegeka sociaal  


Cegeka tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Bergler Flex Solutions
Logo Awareways
Logo EsportsCommunity
Logo FlowWright
Logo bridgX
Logo Leadgate Europe
Logo Avinty (GGZ)
Logo mnemonic cybersecurity
Logo Mavim BV
Logo Dutch IT Cybersecurity Council
Logo Nox Telecom
Logo Qexpertise
Logo Maunt
Logo ESTG
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Techone B.V.
Logo True
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Young_Coders
Logo CapX Nederland
Logo E-mergo
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo True
Logo Unexus
Logo Banking Circle
Logo Orange Cyberdefense
Logo Zoom
Logo ConnectHer
Logo XpertHR
Logo everis
Logo Truewind
Logo Ivanti
Logo Shippeo
Logo Red Hat
Logo Pegasystems
Logo Avit Group
Logo ManpowerGroup
Logo Workday
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91372 persberichten
- 6001 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10421 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers