www.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl

2514 volgers @ICTberichten
Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.Herken zakelijke websitebezoekers
Deel dit nu via
Datum: (143 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: MCS PR

Cegeka groeit in 2020 naar omzet van 640 miljoen euro

Veenendaal, 6 mei 2021 – Europese IT-groep Cegeka groeit voor het 17e jaar op rij. De technologiespecialist sluit het boekjaar 2020 af met een geconsolideerde omzet van 640 miljoen euro, een groei van 14% in vergelijking met een jaar eerder. 2020 was opnieuw een jaar van voortdurende groei en innovatie voor Cegeka. “COVID-19 heeft ons voor grote uitdagingen geplaatst. Maar we zijn erin geslaagd om met de hele Cegeka-organisatie, verspreid over onze vestigingen in alle landen, snel te schakelen en erg flexibel te handelen. Ik ben opnieuw ongelofelijk trots op het parcours dat Cegeka met al zijn medewerkers en klanten de afgelopen maanden aflegde”, zegt André Knaepen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Cegeka.

De Cegeka groep realiseerde in 2020 een omzet van 640 miljoen euro. Dat is een stijging van 14% in vergelijking met 2019. Het aandeel van de Nederlandse bedrijven in deze omzet was 28%. De operationele winst steeg met 31% in vergelijking met een jaar eerder tot een bedrag van 51 miljoen euro. De recurrente EBITDA steeg naar 71 miljoen (55 miljoen in 2019, een stijging met 28%). De basis voor deze jaarcijfers werd al in 2019 gelegd. Onder uitdagende omstandigheden is Cegeka er dankzij de gezonde financiële situatie in geslaagd om in Nederland de overnames van KPN ICT Consulting, Call2 en Finavista in 2020 succesvol af te ronden en ze in 2021 te integreren in de organisatie.

“De COVID-19 pandemie vergde van Cegeka de nodige aanpassingen, maar als specialist in digitale werkplekken waren wij in staat om zonder problemen over te schakelen naar telewerk en gelijktijdig onze klanten verder van hoogstaande service te voorzien. Cegeka toonde zich de afgelopen maanden veerkrachtig in uitdagende tijden en investeerde gelijktijdig sterk in toekomstige technologieën”, zegt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka.

NOW-steun in Nederland volledig terugbetaald
“Ondanks de moeilijke omstandigheden hebben onze teams fantastisch werk geleverd. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe trots ik daarop ben. Door de goede overall performance, konden wij de NOW-steun die wij hadden ontvangen voor de overgenomen KPN-bedrijven, volledig aan de Nederlandse overheid terugbetalen. Ik vind het een mooie prestatie dat wij als groep in staat zijn geweest de effecten van COVID-19 zodanig op te vangen dat wij uiteindelijk konden besluiten van deze steun geen gebruik meer te maken”, zegt Karim Henkens, Managing Director Nederland, DACH en Nordics.

Klaar voor de toekomst met veerkrachtige organisatie
De coronapandemie heeft de pauzeknop ingedrukt van de wereldeconomie, maar gelijktijdig gezorgd voor een digitale versnelling. “Als IT-bedrijf zijn we in staat om onszelf in deze uitdagende tijden opnieuw uit te vinden en onze klanten te helpen om hetzelfde te doen”, benadrukt Henkens. “We tonen veerkracht door op vlak van IT de zorg van onze klanten over te nemen, zodat zij altijd, overal en op elk apparaat op een veilige en kostenefficiënte wijze digitaal kunnen werken. De sterke samenwerking binnen de domeinen Data, Applications en Infrastructure van Cegeka is dan weer de stuwende kracht voor innovatie binnen onze organisatie om de digitale transformatie van onze klanten te versnellen.”

Technologische investeringen als fundament voor de toekomst
2020 was ook een jaar van investeringen in innovatie. Cegeka investeerde vorig jaar in belangrijke mate in eigen IP in het kader van digitale gezondheidszorg en slimme mobiliteit. In het Cegeka-investeringsprogramma was daarnaast een belangrijke plaats weggelegd voor cybersecurity en onze cloud first strategie. “Dankzij doelgerichte technologische investeringen hebben we het verdere fundament gelegd voor toekomstige groei. Onze investeringen in 5G en artificiële intelligentie zijn échte gamechangers voor de toekomst”, zegt Stijn Bijnens.

‘In close cooperation’ als levensmotto
Cegeka hecht al sinds jaar en dag veel waarde aan zijn Europese identiteit. De Europese IT-groep met het hoofdkantoor in het Belgische Hasselt en een tweede thuisbasis in Nederland, heeft vestigingen in een tiental andere Europese landen, gedreven door lokaal ondernemer- en leiderschap.

“Als Europese IT-leverancier van digitale ecosystemen in veel bedrijfstakken – van gezondheid tot productieomgevingen, van overheid tot financiën, van energie tot logistiek – hebben de afgelopen maanden ons geleerd dat deze nabijheid en lokaal ondernemerschap meer dan ooit gekoesterd moeten worden. We zijn met meer dan 5.000 medewerkers en iedereen is aanspreekbaar, is toegankelijk en staat klaar om onze klanten bij te staan. Dit is het idee achter ‘in close cooperation’. Het is niet zo maar een slogan, maar het is een ‘levensmotto’, een modus operandi en een belofte aan onze klanten en iedereen met wie we zaken doen”, besluit Bijnens.

Het volledige jaarverslag is hier te vinden: https://www.cegeka.com/en/be/about-us/annual-report.

###

Over Cegeka
Cegekais een ambitieuze en toonaangevende Europese aanbieder van IT-oplossingen. Onder het motto ‘in close cooperation’ streven wij naar optimale klantgerichtheid en ondersteunen wij onze ruim2.500 klanten in de volle breedte in hun digitaliseringsreis.Cegekabiedt end-to-end oplossingen in de domeinen Data, Applications enInfrastructure, met een sterke onderlingeconnectie.Binnen deCegeka-organisatie isCitymeshde mobiele connectiviteitsspecialist voor de business-to-business markt.Nexuzhealthontwikkelt specifieke oplossingen voor de gezondheidszorg enCegekaBusiness Solutions is het Europese Dynamics-huis, de partner voorMicrosoftD365-oplossingen.

Cegekatelt meer dan 5.000 medewerkersmet vestigingen in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Roemenië, Moldavië, Italië, Tsjechië, Slovakije en Zweden,met een geconsolideerde omzet van 640 miljoen euro.Cegekais een Europees familiebedrijf dat in 1992 werd opgericht door AndréKnaepen, huidig voorzitter van de raad van bestuur. Anno 2020 staat CEO StijnBijnensaan de leiding vandeonderneming vanuithet hoofdkantoor inhet BelgischeHasselt.CegekaNederland, met meer dan 1.000 medewerkers en locaties in Veenendaal, Eindhoven, Zoetermeer,Utrechten Groningen, wordt geleid door Karim Henkens.

Bezoek www.cegeka.com voor meer informatie. Het volledige jaarverslag vindt u terug op onze website.

Contact voor journalisten:
Yvonne Vossen – Marketing Manager Cegeka Nederland - +31 649 82 74 03
Laatste van Cegeka  
Cegeka groeit in 2020 naar omzet van 640 miljoen euro

Cegeka Data Solutions van start in Nederland

Cegeka zet in op groei Microsoft Dynamics
De UvA/HvA heeft Bergler Flex Solutions (wederom) de recente Europese aanbesteding Inhuur Tijdelijk ICT Personeel gegund

KnowBe4 presenteert winnaars 2021 EMEA Partner Programme Awards

Het Rode Kruis biedt veilig vervoer met WEBFLEET
Soliton en NewChannel bieden veilige network en remote access oplossingen

Website Fides Solutions in geheel nieuw jasje

Schneider Electric wint 'Sustainable Infrastructure Vendor of the Year' tijdens de CRN UK Tech Impact Awards

Zyxel breidt activiteiten uit in België en Luxemburg

Wereldwijd onderzoek: 9 op de 10 werknemers bereid salaris in te leveren in ruil voor keuze in hun werkdevice

Transitieprofs haalt new kid on the block in IT Service Management naar de Benelux

Barracuda introduceert tool om malware te vinden in Microsoft 365 en datalekken te voorkomen

Coronacrisis geeft inzicht: persoonlijk contact uitermate belangrijk bij goed onderwijs

Telindus behaalt Microsoft Azure Gold Partnership

Dijk Natural Collections reduceert deelleveringen met 20% en verhoogt klanttevredenheid en omzet dankzij op low-code gebaseerde order planning tool

Urban Arrow stroomlijnt samenwerking met dealers dankzij portal van Appronto

ROC Mondriaan schakelt SentinelOne in voor schoonmaak na ransomware-aanval

Dataiku door Gartner erkend als Peer Insights Customers’ Choice voor Data Science en Machine Learning Platforms

Nederlands bedrijf Kepler Vision lanceert nieuwe software met dé oplossing voor de zorg van dementiepatiënten in zorginstellingen

Onderzoek Check Point Research: Formbook is populairste malware in Nederland

Mijlpaal: meer dan de helft van online shoppers koopt met smartphone
Geplaatst:
Verstreken tijd: 143 dagen
PR contact  

Logo MCS PR
Cegeka contact  

Logo Cegeka

  (0318) 41 00 00
  info@cegeka.nl
  www.cegeka.nl
Cegeka sociaal  


Cegeka tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo NewChannel
Logo Maunt
Logo Huisabc.nl
Logo Prof-IT4all
Logo Drimpy
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo DNA Services B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo VPNdiensten.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Zyxel
Logo Jamf
Logo Transitieprofs
Logo Barracuda Networks
Logo NCOI Opleidingen
Logo Telindus
Logo Extreme Networks
Logo Piwik PRO
Logo Schneider Electric
Logo Schneider Electric
Logo Last Mile eMobility
Logo Schneider Electric
Logo PA Consulting
Logo Ivanti
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92127 persberichten
- 6050 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10801 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl