www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers

2514 volgers @ICTberichten
Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.Herken zakelijke websitebezoekers
Deel dit nu via
Datum: (144 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Red Hat wil het eerste gecertificeerde Linux-platform voor wegvoertuigen leveren

Nieuw Linux-platform biedt doorlopende certificeringen voor verschillende veiligheidstoepassingen in voertuigen, van infotainment tot bestuurdersoperaties

Amsterdam, 29 april 2021 - Red Hat, Inc., leverancier van open source oplossingen, kondigt aan dat het van plan is een functioneel veiligheidsgecertificeerd, evoluerend Linux-besturingssysteem voor de auto-industrie te leveren. Dit besturingssysteem wordt gebouwd op basis van de vertrouwde componenten van Red Hat Enterprise Linux, en in samenwerking met exida, een leider op het gebied van functionele veiligheid in meerdere sectoren. Dit besturingssysteem zal worden ontworpen met ondersteuning voor continue updates gedurende zijn hele levenscyclus, met behoud van alle cruciale functionele veiligheidscertificeringen. Dit brengt meer flexibiliteit in het ecosysteem van automotive software, waardoor autofabrikanten en hun partners zich kunnen richten op het leveren van innovatieve rijervaringen met vertrouwen in de onderliggende basis. Die zal worden ontwikkeld en onderhouden door Red Hat en voortdurend worden gecertificeerd door exida.

Nu voertuigen steeds meer op mobiele datacenters gaan lijken, van geavanceerde Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) tot geautomatiseerde voertuigen en infotainment, speelt het besturingssysteem een fundamentele rol in de resulterende software-stack. De huidige autosoftware is gebaseerd op propriëtaire, beperkte en opzettelijk trage componenten om de risico's en fouten te beperken, vaak vanuit een veiligheidsargument. Red Hat is van plan om open innovatie toe te voegen aan automotive software, met behoud van dezelfde toewijding aan functionele veiligheid. Daarnaast voegt het bedrijf expertise toe in zowel de implementatie van veiliger computergebruik op schaal, evenals het bouwen van betrouwbare Linux-systemen. Die leveren op hun beurt voordelen op voor de hele toeleveringsketen van de auto-industrie.

Om dit te realiseren, heeft Red Hat zich met exida verbonden ter voorbereiding op de ISO 26262-certificering. Dit is een internationale norm die de functionele veiligheid van elektronische systemen in wegvoertuigen regelt. Deze standaard is een aanpassing van de IEC 61508-reeks, die tegemoetkomt aan de sectorspecifieke behoeften van elektrische en/of elektronische systemen in wegvoertuigen. De aanpassing is van toepassing op alle activiteiten tijdens de veiligheidslevenscyclus van veiligheidsgerelateerde systemen die bestaan uit elektrische, elektronische en softwarecomponenten.

Met deze samenwerking zullen Red Hat en exida naar de continue certificering werken van de beoogde Red Hat automotive Linux-oplossing. exida vervult hierbij de rol van een wereldwijd toonaangevende geaccrediteerde certificeringsinstantie die gespecialiseerd is in automatiserings- en automobielsystemen, met meer dan 500 werkjaren cumulatieve ervaring in functionele veiligheid en cybersecurity. In de bijna twee decennia dat exida actief is, onderhoudt het bedrijf uitgebreide relaties met vele toonaangevende Original Equipment Manufacturers (OEM's) in de auto-industrie en met nog veel meer toeleveranciers wereldwijd. exida onderhoudt verder de grootste database met foutmodusinformatie over alle onderdelen die in veiligheidsgerelateerde toepassingen worden gebruikt, met meer dan 400 miljard bedrijfsuren aan praktijkgegevens.

Red Hat's open hybride cloudoplossingen zijn al verantwoordelijk voor een breed scala aan kritieke, wereldwijde workloads, van ziekenhuisinformatiesystemen tot wereldwijde financiële netwerken. Aan de basis van al deze systemen ligt Red Hat Enterprise Linux, dat fungeert als een stabielere, veiligere en uiterst betrouwbare basis voor zelfs de meest gevoelige toepassingen. Red Hat is van plan deze expertise toe te passen op operationele technologieën, te beginnen met systemen voor de automobielindustrie, maar in de toekomst ook voor productieapparatuur, robotica en meer.

Quotes

Stefanie Chiras, senior vice president en general manager, Red Hat Enterprise Linux Business Unit, Red Hat
"Moderne auto's geven een nieuwe kijk op de rijervaring van de klant, van de systemen in het voertuig voor veiligheid en entertainment tot de bediening van het voertuig zelf. Deze evolutie verandert niets aan de altijd aanwezige vraag naar grotere betrouwbaarheid en functionele veiligheid, die zich uitstrekt tot de software-backbone van de volgende generatie auto's, allemaal verbonden door edge computing en de open hybride cloud. Red Hat is geen onbekende als het gaat om het leveren van de basis voor bedrijfskritische workloads, en door samen te werken met exida zijn we nu van plan om onze expertise en de mogelijkheden van ons toonaangevende enterprise Linux-platform naar de auto-industrie te brengen met het eerste op Linux gebaseerde, doorlopend gecertificeerde besturingssysteem voor wegvoertuigen."

Jonathan Moore, directeur, geavanceerde systemen, exida
"exida is verheugd met Red Hat samen te werken. Met de Linux-expertise, -diensten en -marktpositie van Red Hat, en de leidende positie van exida op het gebied van beoordeling, veiligheidsanalyses en certificering, zetten Red Hat en exida zich in om automatiserings- en automobielbedrijven met functionele veiligheidstoepassingen toegang te geven tot innovatieve en hoogwaardige open source-software. De ondersteuning van Red Hat en het open certificeringsprogramma van exida op basis van een voortdurend verbeterde safety-case biedt het leiderschap dat nodig is bij het gebruik van open source software op schaal. Verder biedt het een stevige basis voor integrators om beter inzicht te krijgen in veiligheidsfuncties en veiligheidsveronderstellingen bij de ontwikkeling van de volgende generatie automotive veiligheidstoepassingen die gebruikmaken van open source software-ecosystemen."

###

Aanvullende informatie
Volg Red Hat
Over Red Hat, Inc.
Red Hat is een toonaangevende leverancier van opensourcesoftwareoplossingen voor bedrijven. Het gebruikt een community-gedreven benadering om betrouwbare en hoogwaardige Linux-, hybride cloud-, container- en Kubernetes-technologieën te leveren. Red Hat helpt klanten nieuwe en bestaande IT-toepassingen te integreren, cloud-native applicaties te ontwikkelen, te standaardiseren op hun toonaangevende besturingssysteem en complexe omgevingen te automatiseren, beveiligen en beheren. De bekroonde support-, training- en consultingdiensten maken van Red Hat een vertrouwde adviseur van de Fortune 500. Als een strategische partner voor cloudleveranciers, systeemintegrators, applicatie-leveranciers, klanten en opensourcecommunity's, helpt Red Hat organisaties zich voor te bereiden op de digitale toekomst.

Forward-Looking Statements
Certain statements contained in this press release may constitute "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Forward-looking statements provide current expectations of future events based on certain assumptions and include any statement that does not directly relate to any historical or current fact. Actual results may differ materially from those indicated by such forward-looking statements. The forward-looking statements included in this press release represent the Company's views as of the date of this press release and these views could change. However, while the Company or its parent International Business Machines Corporation (NYSE:IBM) may elect to update these forward-looking statements at some point in the future, the Company specifically disclaims any obligation to do so. These forward-looking statements should not be relied upon as representing the Company's views as of any date subsequent to the date of this press release.

###

Red Hat, Red Hat Enterprise Linux, and the Red Hat logo are trademarks or registered trademarks of Red Hat, Inc. or its subsidiaries in the U.S. and other countries. Linux® is the registered trademark of Linus Torvalds in the U.S. and other countries. exida and the exida logo are trademarks or registered trademarks of exida LLC or its subsidiaries in the US and other countries.
Laatste van Red Hat  
Red Hat sluit zich aan bij OS-Climate

Onderzoek Red Hat: Ruim twee derde developers zet containers actief in

Red Hat versterkt automatisering van hybride cloudomgevingen met nieuwste versie van Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes
De UvA/HvA heeft Bergler Flex Solutions (wederom) de recente Europese aanbesteding Inhuur Tijdelijk ICT Personeel gegund

KnowBe4 presenteert winnaars 2021 EMEA Partner Programme Awards

Het Rode Kruis biedt veilig vervoer met WEBFLEET
Soliton en NewChannel bieden veilige network en remote access oplossingen

Website Fides Solutions in geheel nieuw jasje

Schneider Electric wint 'Sustainable Infrastructure Vendor of the Year' tijdens de CRN UK Tech Impact Awards

Zyxel breidt activiteiten uit in België en Luxemburg

Wereldwijd onderzoek: 9 op de 10 werknemers bereid salaris in te leveren in ruil voor keuze in hun werkdevice

Transitieprofs haalt new kid on the block in IT Service Management naar de Benelux

Barracuda introduceert tool om malware te vinden in Microsoft 365 en datalekken te voorkomen

Coronacrisis geeft inzicht: persoonlijk contact uitermate belangrijk bij goed onderwijs

Telindus behaalt Microsoft Azure Gold Partnership

Dijk Natural Collections reduceert deelleveringen met 20% en verhoogt klanttevredenheid en omzet dankzij op low-code gebaseerde order planning tool

Urban Arrow stroomlijnt samenwerking met dealers dankzij portal van Appronto

ROC Mondriaan schakelt SentinelOne in voor schoonmaak na ransomware-aanval

Dataiku door Gartner erkend als Peer Insights Customers’ Choice voor Data Science en Machine Learning Platforms

Nederlands bedrijf Kepler Vision lanceert nieuwe software met dé oplossing voor de zorg van dementiepatiënten in zorginstellingen

Onderzoek Check Point Research: Formbook is populairste malware in Nederland

Mijlpaal: meer dan de helft van online shoppers koopt met smartphone
Geplaatst:
Verstreken tijd: 144 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
Red Hat contact  

Logo Red Hat

  +31 20 5651200
  www.redhat.com
Red Hat sociaal  


Red Hat tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo NewChannel
Logo Maunt
Logo Huisabc.nl
Logo Prof-IT4all
Logo Drimpy
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo DNA Services B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo VPNdiensten.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Zyxel
Logo Jamf
Logo Transitieprofs
Logo Barracuda Networks
Logo NCOI Opleidingen
Logo Telindus
Logo Extreme Networks
Logo Piwik PRO
Logo Schneider Electric
Logo Schneider Electric
Logo Last Mile eMobility
Logo Schneider Electric
Logo PA Consulting
Logo Ivanti
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92127 persberichten
- 6050 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10801 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers