Contentbureauwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2519 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (5 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Whizpr

Data Sharing Coalition presenteert Data Sharing Canvas

Fundament voor afspraken over het delen van data op schaal

Amsterdam, 3 mei 2021 - Vandaag heeft de Data Sharing Coalition het Data Sharing Canvas uitgebracht: een belangrijke mijlpaal op weg naar het ontgrendelen van de echte waarde van data. Wanneer data breed wordt gedeeld tussen domeinen, kan dit resulteren in een extra groei van het Bruto Binnenlands Product van tot wel één procent. Die waarde kan alleen worden gerealiseerd als organisaties onder controle van de rechthebbende(n) data kunnen delen.

Het Data Sharing Canvas dient als een springplank om vertrouwen en technische interoperabiliteit te faciliteren voor het op grote schaal delen van data tussen domeinen. Het document is opgesteld samen met de meer dan veertig deelnemers van de Data Sharing Coalition uit verschillende domeinen die meer dan 100.000 organisaties vertegenwoordigen.

Data Sharing Canvas: een fundament voor afspraken over het delen van data op schaal
Het Data Sharing Canvas laat zien dat het op schaal delen van data tussen domeinen kan worden bereikt via geharmoniseerde afspraken. Het document beschrijft welke afspraken over onderwerpen zoals security, metadata en identificatie, authenticatie en autorisatie nodig zijn om wederzijds vertrouwen en interoperabiliteit tussen domeinen mogelijk te maken. Het Data Sharing Canvas bevat bijdragen van experts van organisaties die deelnemen aan de Data Sharing Coalition. Behalve de bijdragen van experts, bieden de lessen uit cross-sectorale use-cases voor het delen van data, evenals de analyse van bestaande initiatieven voor het delen van data de essentiële inzichten die zijn gedocumenteerd in het Data Sharing Canvas.

Het document dient als een springplank voor de ontwikkeling van het verwachte Trust Framework waarin geharmoniseerde afspraken voor het domeinoverschrijdend delen van data worden vastgelegd.

Vervolgstappen: onderbouwen van het Data Sharing Canvas met praktische use cases
In de toekomst zal het Data Sharing Canvas verder worden onderbouwd door het analyseren van praktische use cases voor het delen van data. De Data Sharing Coalition is momenteel betrokken bij vijf verschillende use cases voor het delen van data. In deze use cases definiëren en realiseren organisaties uit verschillende domeinen samen een use case die nieuwe waarde creëert door het delen van data tussen domeinen. Denk bijvoorbeeld aan het delen van energiedata met hypotheekverstrekkers om energiebesparende maatregelen te financieren, het delen van logistieke data met verzekeraars voor verbeterde verzekeringsproducten of het delen van sensordata om ‘vraaggestuurde’ schoonmaakdiensten mogelijk te maken. De use cases bieden real-life inzichten in wat er nodig is om interoperabiliteit te bereiken tussen verschillende datadeelinitiatieven.

Het delen van data: de echte waarde van gegevens ontsluiten
De echte waarde van data kan alleen worden gerealiseerd als data wordt gedeeld en hergebruikt in de hele digitale economie. In totaal kan deze nieuwe waardecreatie resulteren in een extra BBP-groei van tot wel één procent voor Nederland en een vergelijkbare groei voor andere EU-lidstaten. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Europese Commissie erkennen dit, zoals duidelijk gemaakt in de visie van het ministerie op datadelen, de Nederlandse Digitaliseringsstrategie en de Europese Datastrategie. De Data Sharing Coalition wil deze waarde ontgrendelen door het vastleggen van afspraken over uiteenlopende onderwerpen die relevant zijn voor cross-sectoraal datadelen. Dit leidt tot vertrouwen en maakt technische interoperabiliteit voor organisaties mogelijk om data onder de expliciete controle van de rechthebbende(n) te delen tussen domeinen.

Download het Data Sharing Canvas hier.Over de Data Sharing Coalition:
DeData Sharing Coalitionis een open en groeiend internationaal initiatief waarin een grote verscheidenheid aan organisaties samenwerkt om de waarde van cross-sectoraal data delen te ontgrendelen. Het initiatief is in januari 2020 gestart nadat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de markt had uitgenodigd om de samenwerking op te zoeken voor het cross-sectoraal delen van data. De Data Sharing Coalition, ondersteund door het ministerie, is hieruit voortgekomen. Het doel van de Data Sharing Coalition is het stimuleren van cross-sectoraal delen van data onder controle van de rechthebbende(n) door het realiseren van interoperabiliteit tussen data deelinitiatieven en het versterken van individuele initiatieven.

Over Whizpr:
Whizpr is een PR- en marketing adviesbureau gespecialiseerd in technologie en lifestyle. Whizpr werkt vol enthousiasme voor ongeveer 25 merken in complexe en snel veranderende marktsegmenten zoals security, bedrijfssoftware, consumentenelektronica, telecommunicatie, data & storage en clouddiensten.Voor meer informatie:

Data Sharing Coalition: Eefje van der Harst
Tel:+31 641 252 767
Email: eefje@datasharingcoalition.eu
Website: www.datasharingcoalition.eu

Whizpr: Marjan Schrader - Nini Joostens
Tel: +31 (6) 52 44 28 97
E-mail: dsc@whizpr.nl
Laatste van Data Sharing Coalition  
Data Sharing Coalition presenteert Data Sharing Canvas

Data Sharing Coalition kondigt met het ‘Harmonisation Canvas’ een belangrijke mijlpaal aan op Conferentie Nederland Digitaal
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 dagen
Data Sharing C.. contact  

Logo Data Sharing Coalition

Data Sharing C.. sociaal  


Data Sharing C.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Poly
Logo Citython
Logo Visma | Onguard
Logo ManpowerGroup
Logo Auth0
Logo Cegeka
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Infor
Logo Honeypot
Logo We Love Communities
Logo Red Hat
Logo Thales
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91075 persberichten
- 5972 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10252 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl