www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2519 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (8 dagen geleden)
Bedrijf:

Nieuw bandenlabel per 1 mei 2021

Eenvoudig een bewuste keuze maken bij aanschaf autobanden

Den Haag, 30 april 2021 – Per 1 mei wordt het nieuwe Europese bandenlabel voor personenauto’s in gebruik genomen. Het label geeft consumenten inzicht in de brandstofefficiëntie, grip op nat wegdek en het afrolgeluid van nieuwe banden. Met het bandenlabel kunnen automobilisten een bewuste keuze voor betere banden maken.

Sinds november 2012 waren autobanden voor personenwagens al voorzien van een bandenlabel. Per 1 mei wordt een nieuw bandenlabel ingevoerd dat ook gaat gelden voor lichte en zware bedrijfsauto’s. Het Europese bandenlabel is bedoeld om het gebruik van veiligere, zuinigere en stillere banden te stimuleren.

Bespaar op brandstofverbruik én verminder de belasting op het milieu
Het nieuwe bandenlabel geeft inzicht in de brandstofefficiëntie van de band, want naast de motor van de auto, de rijstijl van de bestuurder en de ritomstandigheden hebben ook de banden een grote invloed op het brandstofverbruik. Bij personenauto’s kan met de meest zuinige band tot 7,5% bespaard worden op brandstof. Naast het financiële voordeel wordt hierdoor ook minder CO2 uitgestoten. Kiezen voor een zuinige band is daarmee beter voor het klimaat en portemonnee. De banden worden ingedeeld in vijf klassen, van A tot en met E. Hierbij is A het meest en E het minst zuinig. Om maximaal te besparen is het belangrijk om de banden ook op de juiste spanning te houden. Het advies is om elke twee maanden de bandenspanning te controleren en zo nodig lucht bij te pompen. Dit helpt om het maximale uit de banden te halen.

Prestaties onder verschillende weersomstandigheden
Op het nieuwe bandenlabel is af te lezen hoeveel grip de banden hebben op een nat wegdek. Bij een noodstop bij een snelheid van 80 kilometer per uur kan het verschil in remweg op een nat wegdek oplopen tot maar liefst 18 meter. Ook bij de grip op een nat wegdek worden de banden ingedeeld in de klassen A tot en met E. Voor banden die bedoeld zijn voor het rijden onder specifieke sneeuw- of ijsomstandigheden geeft het nieuwe bandenlabel ook inzicht in de hoeveelheid grip van de banden op sneeuw of ijs door middel van een sneeuwvlok- of een ijssymbool.

Verminder geluidsoverlast
Een stillere band, vermindert het geluid naar de omgeving. Het bandenlabel geeft inzicht in het externe afrolgeluid. Een laag extern afrolgeluid betekent niet dat het stiller is in de auto, maar wel stiller voor de omgeving. Het afrolgeluid wordt ingedeeld in de klassen A tot en met C, waarbij klasse A ten minste 3 dB stiller is dan de wettelijke limiet. Dat lijkt weinig, maar een daling van 3 dB wordt ervaren als het geluid van de helft minder voertuigen.

Tips voor een duurzamer leven
Door te kiezen voor een zuinige band wordt de CO2-uitstoot verminderd. Dit draagt bij aan een beter klimaat. Meer tips en informatie om klimaatbewust te leven zijn te vinden op www.iedereendoetwat.nl.

Meer informatie?
De informatie op het bandenlabel helpt bij het maken van een bewuste keuze. Daarmee kunnen automobilisten bijdragen aan de verkeersveiligheid en de belasting op het klimaat te verminderen. Vraag bij de autodealer of bandenspecialist naar het bandenlabel. Op kiesdebesteband.nl staat meer informatie, inclusief handige tips.Laatste van Kies de beste band  
Nieuw bandenlabel per 1 mei 2021
Geplaatst:
Verstreken tijd: 8 dagen
Kies de beste .. contact  

Logo Kies de beste band

Kies de beste .. sociaal  


Kies de beste .. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Poly
Logo Citython
Logo Visma | Onguard
Logo ManpowerGroup
Logo Auth0
Logo Cegeka
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Infor
Logo Honeypot
Logo We Love Communities
Logo Red Hat
Logo Thales
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91075 persberichten
- 5972 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10252 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl