www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl
2505 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (52 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: AxiCom

Razer richt 'Razer Green Fund' op voor duurzame startups

Eerste investering gaat naar BAMBOOLOO, een van 's werelds eerste producenten van duurzaam toiletpapier van bamboe.

Amsterdam – Razer, het toonaangevende lifestylemerk voor gamers, heeft het Razer Green Fund opgericht ter waarde van 50 miljoen dollar. De eerste investering is al gedaan in The Nurturing Co. Pte. Ltd. (The Nurturing Co), een prijswinnende duurzame startup. Dit bedrijf is vooral bekend vanwege de productie van BAMBOOLOO, toiletpapier en verzorgingsproducten van bamboe.

In maart 2021 kwam Razer met een 10-jarig duurzaamheidsplan als onderdeel van zijn #GoGreenWithRazer-initiatief. Dit plan beschrijft vier belangrijke pijlers waarmee Razer zich inzet voor het behoud van de natuur en de bescherming van het milieu. Het bedrijf wil in 2025 100% hernieuwbare energie gebruiken en voor 2030 100% koolstofneutraal zijn. Binnen dit 10-jarenplan kondigde Razer ook meerdere initiatieven aan onder de Green Community-vlag. Het doel hiervan is om gamers wereldwijd te informeren en aan te sporen om bij te dragen aan duurzame doelen. Zo is er de Sneki Snek-campagne in samenwerking met Conservation International ter bescherming van één miljoen bomen. Maar ook de Kanagawa Wave-kledinglijn in beperkte oplage, gemaakt van gerecycled, uit zee gevist plastic.

Ondersteuning van duurzame startups via Razer Green Fund
Ter gelegenheid van Earth Day en in lijn met Razers 10-jarige duurzaamheidsplan heeft Razer een bedrag van 50 miljoen dollar opzijgezet. Hiermee wil het bedrijf startups op het gebied van milieu en duurzaamheid ondersteunen en in hen investeren. Het Razer Green Fund zal worden beheerd door zVentures, Razers corporate ventures-tak. Het wordt een integraal onderdeel van Razers strategische investeringsactiviteiten.

Onder de noemer Green Investments zal het Razer Green Fund zich richten op het stimuleren van een ‘groene mindset’ binnen Razers community van jongeren, millennials en generatie Z via strategische investeringen. Deze investeringen zijn gericht op duurzame bedrijven, met een focus op hernieuwbare energie, koolstof en plastic management. Met behulp van het Razer Green Fund kunnen startups innovatieve technologie blijven leveren met het oog op de wereld van toekomstige generaties.

“Sinds de bekendmaking van onze duurzaamheidsplan is Razer overspoeld met vragen over hoe startups hun eigen groene initiatieven kunnen stimuleren”, zegt Patricia Liu, Chief of Staff bij Razer. “Het Razer Green Fund is opgezet om startups met positieve plannen in staat te stellen hun ambities te verwezenlijken.”

Razer werkt samen met BAMBOOLOO
Als aftrap van zijn nieuwe Green Fund-initiatief heeft Razer via zVentures een eerste investering gedaan in The Nurturing Co. Dankzij de samenwerking zal BAMBOOLOO (een merk van The Nurturing Co) toiletpapier van bamboe leveren aan diverse kantoren van Razer. Hiertoe behoren het nieuwe, binnenkort te openen Zuidoost-Aziatische hoofdkantoor en het kantoor in Maleisië. Dit is onderdeel van Razers Green Organization-plan om ervoor te zorgen dat alle Razer-kantoren 100% CO2-neutraal zullen zijn.

Bamboepulp heeft zich bewezen als een duurzame keuze voor toiletpapier. Naast de hogere groeisnelheid van bamboe, is voor de productie van bamboepulp 90% minder water en 70% minder koolstof nodig dan voor houtpulp. Overschakelen op toiletpapier van bamboe door een gezin van vier personen kan in een jaar tijd een besparing van meer dan 30.000 liter opleveren. BAMBOOLOO helpt consumenten om af te stappen van producten op basis van houtpulp door toiletpapier en andere producten voor huishoudelijke verzorging op basis van bamboe aan te bieden.

“BAMBOOLOO belichaamt onze missie om de aarde te redden voor toekomstige generaties”, stelt Liu. “We zijn ervan overtuigd dat deze investering als voorbeeld zal dienen en dat er nog veel milieuvriendelijke startups zullen volgen.”

“The Nurturing Co. is blij om Razer te verwelkomen als strategische investeerder. De directe match qua mogelijkheden en de drang om een positieve impact te maken over de hele wereld is bemoedigend en we zijn blij Razer aan boord te hebben”, aldus David Ward, CEO en oprichter van The Nurturing Co. "Samen met Razer zullen we ons BAMBOOLOO-assortiment van duurzame, minder milieubelastende producten naar nog meer consumenten over de hele wereld brengen.”

Razer blijft samenwerken met The Nurturing Co. om het ecosysteem van Razer te benutten en daarmee de activiteiten op te schalen. Razer investeert ook in andere veelbelovende duurzame startups die zich richten op hernieuwbare energie, koolstof, plastic management en duurzame bosbouw. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via https://www.zvntrs.com/#contact.

Meer informatie over zVentures is beschikbaar via https://www.zvntrs.com.

Informatie over BAMBOOLOO is te vinden op http://www.lovebambooloo.com.

Meer details over het #GoGreenWithRazer-initiatief zijn te lezen op https://www.razer.com/go-green.
Laatste van Razer Europe  
Razer werkt samen met Clearbot om oceanen op een slimme manier schoon te maken

Razer CEO Min-Ling Tan onthult de toekomst van gaming hardware tijdens de E3 2021 keynote

Razer BlackWidow V3 Mini HyperSpeed is nieuwste editie van legendarisch toetsenbord
Geplaatst:
Verstreken tijd: 52 dagen
Razer Europe contact  

Logo Razer Europe

  +49 (40) 4192 99300
  www.razer.com
Razer Europe sociaal  


Razer Europe tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Bergler Flex Solutions
Logo Awareways
Logo EsportsCommunity
Logo FlowWright
Logo bridgX
Logo Leadgate Europe
Logo Avinty (GGZ)
Logo mnemonic cybersecurity
Logo Mavim BV
Logo Dutch IT Cybersecurity Council
Logo Nox Telecom
Logo Qexpertise
Logo Maunt
Logo ESTG
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Techone B.V.
Logo True
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Young_Coders
Logo CapX Nederland
Logo E-mergo
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo True
Logo Unexus
Logo Banking Circle
Logo Orange Cyberdefense
Logo Zoom
Logo ConnectHer
Logo XpertHR
Logo everis
Logo Truewind
Logo Ivanti
Logo Shippeo
Logo Red Hat
Logo Pegasystems
Logo Avit Group
Logo ManpowerGroup
Logo Workday
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91372 persberichten
- 6001 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10421 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl