Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl
2518 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (28 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Clarity Benelux

MIT & Databricks: slechts 13 procent van bedrijven zet AI en Machine Learning succesvol in

Goed databeheer cruciaal voor goede resultaten in gebruik cloud- en AI-platforms

Amsterdam, 15 april 2021 - Een nieuw rapport van MIT Technology Review Insights onderzoekt hoe besluitnemers van toonaangevende organisaties geavanceerde cloudgebaseerde technologieën, waaronder analytics en machine learning, succesvol inzetten. Maar wat maakt de datastrategieën van deze bedrijven eigenlijk succesvol?

Het rapport "Building a high-performance data and AI organization" is in samenwerking met Databricks gemaakt en is gebaseerd op een enquête onder 351 senior data officers van over de hele wereld en interviews met leidinggevenden op het gebied van data en analytics bij organisaties als Total, The Estée Lauder Companies, McDonald's, L'Oréal, CVS Health en Northwestern Mutual. 

Uit het onderzoek blijkt het volgende:
  • Slechts 13% van de organisaties is succesvol in het realiseren van hun datastrategie. Deze selecte groep levert meetbare bedrijfsresultaten voor de organisaties. Dit wordt mogelijk gemaakt door hun aandacht voor de basisprincipes van goed gegevensbeheer en -architectuur. Dit heeft tot gevolg dat iedereen in de organisatie toegang heeft tot up-to-date data (democratisering) en zo kan er waarde worden ontleent aan machine learning.
  • Technologie die samenwerking bevordert helpt teams meer waarde uit data te halen. De chief data officers die voor het onderzoek zijn geïnterviewd vinden het essentieel dat analytics en machine learning zo breed mogelijk toegankelijk moet zijn. Door die toegang steeds verder te optimaliseren met geavanceerde datatechnologieën kunnen eindgebruikers beter geïnformeerde beslissingen nemen - een kenmerk van iedere sterke datacultuur. 
  • De zakelijke impact van machine learning wordt beperkt door uitdagingen in het beheer van het gehele ontwikkelingsproces. Het schaalbaar maken van machine learning use cases is voor veel organisaties zeer complex. Het ontbreken van een centrale opslagplaats om modellen voor machine learning op te slaan en te onderzoeken is volgens 55% van de respondenten de grootste uitdaging.
  • Ondernemingen zijn op zoek naar cloud-native platforms die datamanagement, analytics en machine learning ondersteunen. De topprioriteiten van organisaties op het gebied van data voor de komende twee jaar vallen uiteen in drie gebieden: verbetering van databeheer, verbetering van data-analyses en machine learning, en uitbreiding van het gebruik van alle soorten bedrijfsgegevens, waaronder streaming en ongestructureerde data. Deze worden allemaal ondersteund door een bredere toepassing van cloudplatformen.
  • Open standaarden zijn de voornaamste vereisten van toekomstige data-architectuurstrategieën. Als de respondenten een nieuwe data-architectuur voor hun bedrijf zouden kunnen bouwen, zou het grootste voordeel ten opzichte van de bestaande architectuur een meer open aanpak van open-source standaarden en open datastructuren zijn.
"Het beheren van gegevens is zeer complex en kan een grote uitdaging zijn voor organisaties. Maar het opzetten van de juiste architectuur is de eerste stap in een enorme bedrijfstransformatie", zegt Francesca Fanshawe, de redacteur van het rapport. "Er zijn veel modellen die een onderneming kan hanteren, maar uiteindelijk moet het doel zijn om een data-architectuur neer te zetten die eenvoudig, flexibel en goed te beheren is."

"Het afgelopen jaar is een katalysator geweest voor veranderingen nu datagedreven organisaties hun technologie- en architectuurinvesteringen willen aanpassen, innoveren en toekomstbestendig willen maken", zegt Chris D'Agostino, global principal technologist bij Databricks. "Meer dan ooit hebben bedrijven behoefte aan een moderne strategie voor data-analyse die open en flexibel is. Het moet iedereen binnen de organisatie in staat stellen om snellere en beter geïnformeerde beslissingen te nemen op basis van een eenduidig overzicht van al hun data. Dit kan met behulp van machine learning en AI-algoritmen of eenvoudige SQL- en BI-rapportage."

Om het rapport te downloaden, klik hier.Over MIT Technology Review Insights
MIT Technology Review Insights is de custom publishing divisie van MIT Technology Review, 's werelds langstlopende technologietijdschrift, ondersteund door het meest vooraanstaande technologie-instituut. Insights verzorgt live-evenementen en onderzoek naar de belangrijkste technologische en zakelijke uitdagingen van dit moment. Insights voert kwalitatief en kwantitatief onderzoek en analyses uit in de VS en daarbuiten. Ze publiceren een grote verscheidenheid aan content, waaronder artikelen, rapporten, infographics, video's en podcasts. Via het groeiende MIT Technology Review Global Panel heeft Insights toegang tot senior-level executives, innovators en thought leaders wereldwijd voor enquêtes en diepte-interviews.

Over Databricks
Databricks is hét data- en AI-bedrijf. Duizenden organisaties, waaronder Comcast, Condé Nast, Nationwide en H&M, vertrouwen op het open en geïntegreerde platform van Databricks voor data engineering, machine learning en analytics. Databricks wordt ondersteund door verschillende investeerders. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Francisco en het bedrijf is opgericht door de initiatiefnemers van Apache Spark, Delta Lake en MLflow. Het is hun missie om datateams te helpen de meest complexe problemen op te lossen. Volg Databricks op Twitter, LinkedIn en Facebook voor meer informatie.

Voor meer informatie: www.databricks.com.  

Apache, Apache Spark and Spark zijn trademarks van de Apache Software Foundation.

Databricks Persdesk
Clarity 
Sarada Sant
E-mail: databricks@clarity.pr
Tel: +31 (0)23 555 34 24
Laatste van Databricks  
MIT & Databricks: slechts 13 procent van bedrijven zet AI en Machine Learning succesvol in

Databricks maakt platform internationaal beschikbaar door samenwerking met Google Cloud

Databricks krijgt $1 miljard Series G-investering, wordt gewaardeerd op $28 miljard
Geplaatst:
Verstreken tijd: 28 dagen
PR contact  

Logo Clarity Benelux
Databricks contact  

Logo Databricks

Databricks sociaal  


Databricks tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Thinkwise
Logo Flanderijn
Logo Pegasystems
Logo XpertHR
Logo ENGIE
Logo Zoom
Logo NTT Ltd.
Logo Poly
Logo Citrix
Logo VTKE
Logo Banking Circle
Logo Lightspeed
Logo Thinkwise
Logo ilionx
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91124 persberichten
- 5977 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10274 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl