www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nl
2505 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (105 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Robots, cloud en dienstverlening op afstand: echte waarde ligt in de totaalervaring

Eindhoven, 13 april 2021 – We bevinden ons inmiddels al ruim een jaar in onzekere tijden. Sommige bedrijven voelen de economische crisis elke dag, voor anderen is de impact iets minder groot. Maar één ding is zeker: bedrijven moeten veerkrachtig zijn. Darren Roos, Chief Executive Officer bij IFS, licht vier ontwikkelingen toe die nieuwe perspectieven kunnen bieden voor organisaties in verschillende industrieën.
 1. Het bedrijfsleven ontwikkelt een ‘alles op afstand’-mentaliteit
  Experts in de maakindustrie onderzoeken al jaren hoe ze hun aanbod van traditionele producten kunnen omzetten in diensten. Deze ontwikkeling wordt nog eens extra aangedreven door de pandemie. Volgens Gartner zal tegen 2025 meer dan vijftig procent van de fabrikanten resultaatgerichte servicecontracten aanbieden die gebaseerd zijn op IoT-connectiviteit. In 2019 was dit nog minder dan 15 procent. Gezien deze prognose is het niet verrassend dat bedrijven zich focussen op het aanbieden van dienstverlening op afstand.

  Een goed voorbeeld is verf- en coatingfabrikant Jotun. Dit bedrijf transformeerde van verfverkoper, naar verkoper van efficiënte scheepsrompen. Met behulp van sensortechnologie kan het bedrijf op afstand de staat van een scheepsromp analyseren door het door de schroef afgegeven vermogen te vergelijken met de werkelijke snelheid van het schip. Hierdoor zijn ze in staat transparant producten en diensten te leveren die gebaseerd zijn op data in plaats van theorie. Dit voorbeeld en de huidige stand van zaken roept een aantal vragen op voor de toekomst. Zullen steeds meer bedrijfsscenario’s op deze manier evolueren? En welke rol speelt technologie hierin?

 2. De samenstelbare onderneming maakt ruimte voor nieuwe kansen en een flexibele business
  Het concept van een samenstelbaar bedrijf richt zicht niet op de aanschaf van grote en omslachtige applicaties (zoals ERP, EAM, HR en CRM), maar op het kiezen van een reeks uiteenlopende applicaties uit een aanbod van best-of-breed oplossingen. Het gaat om het samenstellen van een eigen set van digitale tools die bedrijven kan helpen om flexibeler te zijn, sneller te bewegen, sneller te implementeren en het belangrijkste, een snellere ‘time to value’ te realiseren om plaats te maken voor nieuwe businessmodellen.

  Organisaties die al voor een flexibele aanpak hebben gekozen, zijn naar verwachting in 2023 tachtig procent sneller dan hun concurrenten, wat betreft de snelheid waarmee nieuwe functies worden geïmplementeerd.

 3. Cloud en SaaS: ontzorgend en geld besparend
  Volgens marktanalistenbureau IDC zal tegen het einde van dit jaar tachtig procent van de ondernemingen een mechanisme hebben ingevoerd om twee keer zo snel als in 2020 over te schakelen op een cloud-centrische infrastructuur en applicaties.

  In de context van COVID-19 is dit geen verrassing. Uit gesprekken met besluitvormers en IT-professionals blijkt dat niemand zich wil bezighouden met eigen datacenters wanneer specialisten zoals Microsoft en Amazon het werk efficiënter, veiliger en op lange termijn goedkoper voor hen zouden kunnen doen. Maar er is ook een meer dringende impuls achter de hernieuwde belangstelling voor cloud-adoptie. Veel bedrijven worden namelijk geconfronteerd met een liquiditeitsprobleem, veroorzaakt door de pandemie en de lockdowns. Zelfs bij de best geleide bedrijven is de cashflow krap en dat betekent dat de mogelijkheid om software in abonnementsvorm in de cloud af te nemen en jaarlijks over een langere periode te betalen - in plaats van vooraf - veel waarde heeft.

 4. Hyperautomatisering verlaagt operationele kosten
  Automatisering zal in de komende drie tot vier jaar een explosieve groei doormaken. Met de steeds geavanceerdere mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (AI) neemt ook het vermogen toe om processen te automatiseren. Gartner voorspelt zelfs dat organisaties tegen 2024 hun operationele kosten met dertig procent zullen verlagen door hyperautomatiseringstechnologieën te combineren met vernieuwde operationele processen.

  Dit betekent nieuwe bedrijfsmodellen, nieuwe back-end processen, het gebruik van automatisering in de vorm van robot process automation (RPA) en natuurlijk AI. Een groot deel van de ondernemingen zal de komende jaren de overstap maken van het testen naar het implementeren van AI.
Hoewel IoT, AI, RPA en digitale transformatie concepten zijn waarover al lange tijd gesproken wordt, zal de volgende fase het moment zijn waarin al het bovenstaande samenkomt. Hierdoor ontstaat er een optimale klant-, werknemers- en gebruikerservaring waardoor bedrijfsresultaten transformeren. Wat ervoor nodig is om ons naar deze volgende fase te brengen, is het besef bij bedrijven dat de echte waarde in de totaalervaring ligt.
Tags  
Laatste van IFS  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 105 dagen
IFS contact  

Logo IFS

  +31 (0) 40 29 23 292
  info.nl@ifsworld.com
  www.ifs.com/nl
IFS sociaal  


IFS tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91722 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10578 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekersContentbureau