www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2518 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (30 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: MCS PR

NorthC Datacenters breidt uit in Zuid-Holland

Ogen niet meer alleen gericht op de regio rond Amsterdam

Amsterdam, 13 april 2021 - NorthC Datacenters, het grootste regionale datacenterbedrijf in Nederland, gaat zijn bestaande datacenter in Rotterdam Zestienhoven uitbreiden. Tot nu toe richtten datacenters zich vooral op de regio rond Amsterdam. Maar daar komt steeds meer verandering in; naast Zestienhoven heeft NorthC nog twee vestigingen in Zuid-Holland: Rotterdam Waalhaven en Delft. Door het groeiende zakelijke ecosysteem van Zuid-Holland biedt de regio een interessant vestigingsklimaat voor techbedrijven. Dit maakt de provincie tot een aantrekkelijke locatie voor NorthC. Omgekeerd zijn datacenters onontbeerlijk voor de economie van Zuid-Holland: zonder een gedegen digitale infrastructuur kan de regio de grote maatschappelijke opgaven, zoals de energietransitie, de groeiende vraag naar zorg en woningbouw, niet realiseren.


Het NorthC datacenter in Rotterdam Zestienhoven
(klik voor hi-res foto).

“We willen in Zuid-Holland een sterk en divers regionaal ecosysteem opbouwen met regionale partijen”, zegt Alexandra Schless, CEO van NorthC. “De ervaring leert dat ondernemingen steeds meer een voorkeur hebben om zaken te doen met bedrijven uit de eigen regio. Enerzijds vanwege cultuur, anderzijds uit praktische overwegingen. Bedrijven willen bijvoorbeeld binnen no-time in het datacenter kunnen zijn voor werkzaamheden.”


Alexandra Schless, CEO NorthC Datacenters
(klik voor hi-res foto).

Naast deze belangrijke praktische overwegingen, wordt het transport van grote hoeveelheden data steeds tijdkritischer en kostbaarder. Toepassingen zoals het Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI) en 5G zorgen ervoor dat wij als samenleving steeds meer data verzamelen. Schless: “Verwerking van data op centrale locaties in een datacenter is niet langer altijd de beste oplossing. Het is effectiever en voordeliger om een deel van de gegenereerde data dicht bij de gebruiker, of dicht bij locatie waar de data worden gecreëerd, te verwerken. Alleen de resultaten van die eerste verwerking worden vervolgens doorgestuurd naar een centrale locatie voor verdere analyse en opslag. Een regionaal datacenter is daarom voor zowel de verwerker als de gebruiker van data een goede oplossing.”

Datacenters essentieel voor landbouw, zorgdiagnoses en capaciteitsplanning
Een goede digitale infrastructuur is essentieel om verschillende maatschappelijke en economische uitdagingen op te kunnen lossen. Het telen van gewassen in het Westland of het plukken van tomaten kan niet meer zonder digitale monitoring en robotisering. Maar ook de ontwikkelingen bij het wereldwijd toonaangevende Leiden Bio Science Park zijn afhankelijk van digitalisering. Slimme medische beeldverwerking is bijvoorbeeld essentieel bij het stellen van betere diagnoses. Of neem de Rotterdamse haven, die dichtslibt zonder goede, digitale capaciteitsplanning.

“Zuid-Holland loopt wereldwijd voorop in diverse sectoren die serieus kans maken om maatschappelijke problemen op te lossen. Maar zonder datacenters - om al die data te verwerken en op te slaan - is dat onmogelijk”, zegt Roos Vermeij, wethouder economie in Rotterdam. “We zijn daarom erg blij dat ons ecosysteem zo’n aantrekkelijke vestigingsplaats is voor belangrijke spelers als NorthC. Daar werken we samen met InnovationQuarter en de provincie Zuid-Holland hard aan. Dit is een mooie opsteker voor de regio.”

Zuid-Holland onderweg naar een Smart Digital Region
In Zuid-Holland wordt een kwart van de totale Nederlandse economie verdiend, die inmiddels al voor 60% datagedreven is. De bedrijvigheid is hier de afgelopen jaren harder gegroeid dan het landelijke gemiddelde. De regio heeft de ambitie om als Smart Digital Region voorop te lopen bij ontwikkelingen zoals IoT, 5G, AI en andere digitale innovaties

“Digitalisering is een onderwerp waarop Zuid-Hollandse partijen ongelooflijk goed samenwerken”, zegt kwartiermaker Next Delta bij InnovationQuarter, Martin Prins. “Er is geen concurrerende sfeer, we werken samen aan het overkoepelend belang.” Samen met de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH), de Provincie Zuid-Holland en andere partners werkte Prins als kwartiermaker van het programma Next Delta aan de Zuid-Hollandse propositie voor datacenters. “Dankzij onze samenwerking hebben we Zuid-Holland op de kaart gezet als twin­locatie voor Amsterdam. We gaan voor hoogwaardige en duurzame datacenters. Alles draait om de toegevoegde waarde voor Nederland.”

Het NorthC Datacenter in Zestienhoven wordt uitgebreid met 4,5 megawatt aan IT-load en 3.000 m2 aan IT-oppervlakte.

Over InnovationQuarter
InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. InnovationQuarter investeert in innovatieve Zuid-Hollandse bedrijven met groeiambitie, assisteert internationale ondernemingen bij vestiging in deze unieke deltaregio en organiseert (internationale) samenwerking tussen innovatieve ondernemers, kennisinstellingen en de overheid. Zo ontwikkelt InnovationQuarter Zuid-Holland samen met het bedrijfsleven tot één van de meest innovatieve regio’s van Europa. Kijk voor meer informatie op www.innovationquarter.nl.

Over NorthC
Met tien datacenters is NorthC het grootste regionale datacenterbedrijf in Nederland, dat zowel grote organisaties en overheidsinstellingen bedient, als cloud- en IT-dienstverleners en kleinere ondernemingen. NorthC onderscheidt zich onder andere door een sterke lokale aanwezigheid in de verschillende regio’s, kwalitatief hoogwaardige diensten en maatwerk op het gebied van connectiviteit en hybride cloudoplossingen. Dankzij nauwe samenwerking met regionale IT-partners kan NorthC totaaloplossingen aanbieden die klanten helpen bij hun digitale transformatie. Gezamenlijk hebben de tien vestigingen een totaaloppervlakte van bijna 60.000 m2 en een elektrisch vermogen van 44 megawatt. Kijk voor meer informatie op www.northcdatacenters.com.

Contactpersonen voor de pers
NorthC Datacenters, Lisa da Licho, Marketing Manager, lisa.dalicho@northcdatacenters.com,
+31 (0)6 2481 1222
InnovationQuarter, Annet Veenstra, Persvoorlichter, annet.veenstra@innovationquarter.nl,+31 (0)6 36 35 50 60
of
MCS PR, NorthC Persdesk, northc@mcspr.nl, tel. 023 - 562 8208.
Laatste van NorthC Datacenters  
NorthC Datacenters breidt uit in Zuid-Holland

NorthC verbindt regionale datacenters via snelle Region Connect Ring

NorthC en Megaport kondigen samenwerking aan op het gebied van flexibele cloud connectiviteit
Geplaatst:
Verstreken tijd: 30 dagen
PR contact  

Logo MCS PR
NorthC Datacen.. contact  

Logo NorthC Datacenters

  088 623 3000
  www.northcdatacenters.com
NorthC Datacen.. sociaal  


NorthC Datacen.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Thinkwise
Logo Flanderijn
Logo Pegasystems
Logo XpertHR
Logo ENGIE
Logo Zoom
Logo NTT Ltd.
Logo Poly
Logo Citrix
Logo VTKE
Logo Banking Circle
Logo Lightspeed
Logo Thinkwise
Logo ilionx
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91124 persberichten
- 5977 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10274 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers