Herken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2518 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (34 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Rotterdamse expediteurs-revolutie Shypple haalt Series A-investering binnen ter waarde van €7 miljoen

Shypple platform moderniseert traditionele vrachtvervoer markt van €300 miljard

Rotterdam, 9 april 2021 - Shypple, het digitale expediteurplatform uit Rotterdam, heeft met een Serie A-financieringsronde €7 miljoen opgehaald. De financiering werd opgehaald bij Dutch Founders Fund, Newtown Partners via het Imperial Venture Fund, InnovationQuarter en BOM Brabant Ventures. De investering zal worden ingezet om het technologiegedreven platform verder te ontwikkelen en zorgt ervoor dat Shypple overnames kan initiëren om de groei te versnellen. Hiermee is Shypple hard op weg de traditionele vrachtvervoersmarkt ter waarde van 300 miljard euro stevig te moderniseren. 

Handelsector snakt naar nieuwe oplossingen
Meer dan 90 procent van de internationale handelsbewegingen vindt plaats op zee. Ongeveer 90 procent van deze expediteurs-activiteiten wordt gemanaged door een sterk gefragmenteerd en achterhaald systeem dat van Excel-sheets, e-mails, telefoongesprekken, papierwerk en andere foutgevoelige communicatiemiddelen aan elkaar hangt. De problemen die in de sector ontstonden als gevolg van de corona-pandemie - en meer recent in het Suezkanaal - illustreren hoe kwetsbaar de wereldhandel kan zijn, en hoe groot de behoefte is aan real-time inzicht, controle en meer flexibiliteit in de planning. Voor ieder containerschip moet bijvoorbeeld een pallet vol documentatie per vliegtuig naar de haven van bestemming worden gevlogen om aan de inklaringsvoorwaarden en andere logistieke bureaucratie te kunnen voldoen. Deze markt van €300 miljard snakt daarmee naar de modernisering waarin Shypple voorziet via zijn technologiegedreven expediteursplatform.

Minder kosten, minder fouten en 30% meer efficiëntie
Het in 2016 opgerichte Shypple platform en de digitale expeditiedienst verbindt al meer dan 3.000 bedrijven. Daaronder bevinden zich aansprekende namen als Bunzl en HKliving die dankzij het platform hun verbeterde supply chain managen. Gebruikers van het Shypple platform profiteren van directe besparing op hun transportkosten en indirecte besparingen door verhoogde efficiëntie en minimalisering van fouten. Doordat Shypple end-to-end transparantie en controle biedt over de volledige logistieke processen profiteren gebruikers operationele efficientieverbeteringen tot 30 procent. Op die manier optimaliseert het platform de wereldwijde handel.

Rotterdam slimste haven ter wereld
Shypple gaat met vier investeerders in zee: Newtown Partners (via het Imperial Venture Fund), InnovationQuarter, BOM Brabant Ventures en het Dutch Founders Fund – het investeringsfonds van de (mede)oprichters van JustEat, Treatwell, WeTransfer en Fonq.

Zowel BOM Brabant Ventures als InnovationQuarter ondersteunen Shypple met regionale fondsen. Zij zien potentie voor de regio's Brabant en Zuid-Holland en investeren via Shypple in het digitaliseren van de maritieme industrie. Het Shypple platform maakt handelsketens efficiënter, inzichtelijker en betrouwbaarder. Dat sluit nauw aan bij de ingezette digitaliseringskoers van de Rotterdamse haven; die heeft als ambitie de slimste haven ter wereld te worden.

"Met dit team van investeerders worden we ondersteund met meer dan alleen financiering. Ook de supply chain expertise en ervaring met internationale expansie die dit team meebrengt maakt dat we erg enthousiast zijn over de toekomst. Het versterkt onze vastberadenheid om het Shypple-platform verder te ontwikkelen. Daarnaast kunnen we dankzij deze financiering ook middels acquisities onze voetafdruk verder vergroten" aldus Jarell Habets, oprichter en CEO van Shypple.

"We zagen meteen het potentieel van het Shypple platform. Het wordt hoogstwaarschijnlijk hét digitale handelsplatform dat de wereldwijde handelsmarkt gaat bestormen," vertelt Laurens Groenendijk, oprichter bij Dutch Founders Fund en medeoprichter van Just Eat en Treatwell. "We investeren niet alleen financieel in Shypple. Ook delen we onze uitgebreide kennis en ervaring, samen met de andere investeerders. In onze nauwe samenwerking met Shypple, zorgen wij ervoor dat onze gecombineerde ervaringen bijdragen aan de realisatie van de technologische ontwikkeling en groei-ambities van Shypple.

Over Shypple
Shypple is sinds 2016 een digitale freight forwarding service en verbindt meer dan 3.000 bedrijven. Het technologie-gedreven Shypple platform biedt bedrijven end-to-end transparantie en controle over hun volledige supply chain. Het verhoogt de efficiëntie, minimaliseert fouten en optimaliseert de wereldwijde handel. Het hoofdkantoor van Shypple is gevestigd in de grootste haven van Europa, Rotterdam, in de buurt van Amsterdam Airport Schiphol, en het bedrijf heeft vestigingen in Hong Kong, Shenzhen en Shanghai. Voor meer informatie, zie www.shypple.com.


Jarell Habets, oprichter en CEO van Shypple
Laatste van Shypple  
Rotterdamse expediteurs-revolutie Shypple haalt Series A-investering binnen ter waarde van €7 miljoen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 34 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
Shypple contact  

Logo Shypple

  + 31 85 066 00 00
  info@shypple.com
  www.shypple.com
Shypple sociaal  


Shypple tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Thinkwise
Logo Flanderijn
Logo Pegasystems
Logo XpertHR
Logo ENGIE
Logo Zoom
Logo NTT Ltd.
Logo Poly
Logo Citrix
Logo VTKE
Logo Banking Circle
Logo Lightspeed
Logo Thinkwise
Logo ilionx
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91124 persberichten
- 5977 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10274 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl