Herken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2518 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (35 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: ItsaRep

Maritieme havenactiviteiten Nederlandse zeehavens beveiligd met low-code platform van Mendix

  • Het MOBI-platform van de Nederlandse zeehavens, gebouwd door Port of Amsterdam, is 's werelds meest geavanceerde, gedigitaliseerde systeem voor havenbeveiliging, gemaakt met low-code
  • Nieuwe, realtime notificatiefuncties van MOBI-platform sturen nu waarschuwingen naar 800 security-medewerkers in het hele land als er gevaar dreigt
  • MOBI-platform ondersteunt het internationale security accreditatieproces voor zeven grote havens en 415 vrachtfaciliteiten in Nederland
Port of Amsterdam rolt samen met zeven Nederlandse zeehavens, een realtime systeem voor beveiligingsnotificaties uit om in het geval van een incident of dreiging landelijk alle havenautoriteiten te informeren. Het alarmeringssysteem dat is gebouwd met het low-code platform van Mendix, is een uitbreiding van het door Port of Amsterdam ontwikkelde digitale beveiligingsplatform MOBI (Methodiek voor een Objectieve Beveiligingsinventarisatie).

De MOBI-app helpt compliant te zijn met de veiligheidsvereisten die vanuit de VN zijn opgelegd, en om de benodigde ISPS-certificering te behalen. Het wordt gebruikt als het nationale platform voor het certificeringsproces door Port of Amsterdam, Port of Rotterdam, Port of Harlingen, Port of Den Helder, Port of Moerdijk, Groningen Seaports en North Seaport en hun 415 maritieme scheepvaartfaciliteiten en vrachtterminals.

MOBI is volledig gebouwd met low-code technologie van Mendix. Low-code is een visuele benadering van applicatieontwikkeling waarmee developers met verschillende ervaringsniveaus applicaties voor web en mobiel kunnen maken, met behulp van drag-and-drop-componenten en modelgedreven logica via een grafische gebruikersinterface. Gartner positioneert Mendix al twee jaar op rij als een visionaire leider op dit gebied.

Meer behoefte aan beveiliging na 9/11
De behoefte aan uitgebreide veiligheids- en beveiligingsmaatregelen voor havens en vrachtfaciliteiten komt voort uit de terroristische aanslag van 9/11, twee decennia geleden. Programma's om ononderbroken handel en transport te beschermen en te verzekeren, waren aanvankelijk gericht op luchthavens. In 2004 hebben de World Customs Organization (WCO) en de International Maritime Organization (IMO), opererend onder auspiciën van de Verenigde Naties, dit uitgebreid naar maritieme operaties. Als reactie hierop heeft de internationale scheepvaartindustrie de ISPS-vereisten ontwikkeld om havens en faciliteiten te evalueren en te certificeren. De verleende certificeringen zijn vijf jaar geldig.

De MOBI-app identificeert 13 scenario’s voor beveiligingsrisico’s, waaronder kaping, terroristische dreigingen, wapensmokkel, mensenhandel, cyberhacking en vrachtverontreiniging. Het voorkomen van deze verstoringen is een primaire focus voor de Nederlandse zeehavens, die dienen als de toegangspoort tot de Europese markt en behoren tot 's werelds belangrijkste logistieke knooppunten voor vrachtvervoer en opslag. De Port of Rotterdam is de op twee na grootste haven ter wereld en de Port of Amsterdam is de vierde haven van Europa. Alleen Rotterdam verwerkt jaarlijks al meer dan 469 miljoen ton vracht van bijna 30.000 schepen en vaartuigen.

Eén applicatie voor één versie van de waarheid
MOBI is ontwikkeld met low-code specialisten van Finaps en product owners vanuit Port of Amsterdam. Samen digitaliseerden ze een complex beoordelingsproces dat voorheen handmatig werd uitgevoerd met behulp van verschillende Word- en Excel-documenten.

“Oorspronkelijk dachten we dat MOBI maar een kleine app zou zijn voor de Port of Amsterdam”, zegt Peter Alkema, strategisch beleidsadviseur en projectmanager bij Port of Amsterdam. Alkema werkt samen met Bram van der Linden, low-code Mendix developer en senior business engineer bij Finaps, aan het platform. De eerste versie van MOBI werd in slechts acht weken gelanceerd.

Tegenwoordig ondersteunt de applicatie 800 gebruikers bij alle zeehavens en maritieme faciliteiten van Nederland, bij het invullen van een uitgebreid Port Facility Security Plan dat is gebaseerd op een Security Assessment. MOBI stelt medewerkers in staat een objectieve risicoanalyse uit te voeren door de activiteiten, voortgang en feedback bij te houden van vijf processen: certificering, compliance, meldingen, wijzigingen en notificaties. In de laatste fase keurt het havenbedrijf (vaak de havenmeester, die opereert onder het mandaat van de lokale overheid) het plan goed en wordt de havenfaciliteit officieel gecertificeerd.

Succes trekt meer gebruikers aan
"Ons succes trok de aandacht van de andere havens", zegt Alkema. “We hebben overwogen om voor verschillende havens aparte apps te maken. Maar het was gemakkelijker om de applicatie op een modulaire manier te hergebruiken. Mendix stelde ons kleine team in staat vrij snel een complexe applicatie te bouwen en de applicatie opnieuw te ontwikkelen voor multi-tenant functionaliteit in de Nederlandse zeehavens."

Om de multi-tenant versie van MOBI te ontwikkelen, hielden Alkema en Van der Linden tweewekelijkse sprints met projectleiders van elk van de zeehavens. Daarbij stond het begrijpen van de benadering van elke projecteigenaar centraal voor het volgen en onderhouden van havenbeveiliging. “We hadden iedereen in één grote kamer”, zegt Alkema. "Toen iemand zei dat de applicatie niet correct werkte voor zijn locatie, maakte het Mendix-platform het gemakkelijk voor een ontwikkelaar om deze snel te wijzigen, de correctie te testen en een brede acceptatie te krijgen."

Betrouwbare dataverzameling voor gecoördineerde acties
Door het gebruik van de MOBI-applicatie is de tijd die wordt besteed aan ISPS-certificering teruggebracht van een mogelijke cyclus van acht maanden naar een proces dat binnen twee maanden kan worden afgerond. “Voordat dit proces werd gedigitaliseerd, was er nooit één enkele versie van waarheid. Er waren eindeloze discussies tussen de IT-ers en de systeem auditors”, zegt Jeffrey de Vlaming, beleidsadviseur bij Port of Rotterdam. “We hebben één medewerker vrijgemaakt om informatie uit telefoongesprekken, e-mails en Google-documenten te halen - dit duurde een halve maand. Nu vindt elke discussie plaats binnen het platform, waardoor fouten worden verwijderd en de voorspelbaarheid van resultaten wordt verhoogd. Nu kunnen we op afstand werken met dit soort acties en de follow-up die in het systeem is geprogrammeerd."

Nog eens 21 afgevaardigden, afkomstig van elk van de deelnemende havens, vormen de huidige MOBI-beheergroep. Dit team van eindgebruikers overlegt met Alkema, Van der Linden en De Vlaming over aanvullende behoeften voor ondersteuning. “Dit systeem is zijn tijd ver vooruit. Er zijn maar weinig havens die zo'n geavanceerd, gedigitaliseerd systeem hebben als wij in Nederland”, zegt Alkema.

Enterprise low-code klaar om onvoorziene bedreigingen te bestrijden
"Met hun toepassing voor beveiligingstoezicht hebben de Nederlandse zeehavens de wereld laten zien dat enterprise low-code meer is dan een noodzaak - het is een realiteit", zegt Hans de Visser, vice president product management bij Mendix. “De havens voldoen aan de hoogste standaarden voor veiligheidstoezicht, én hun cloud-gebaseerde data is veilig en beveiligd voor gebruik door extern personeel. Dat komt omdat we een systeem voor informatiebeveiliging hebben geïntegreerd in het Mendix-platform, dat het hoogste niveau van ISO / IEC 27001-certificering biedt. We zijn er trots op dat ons ‘best-of-breed’ platform de juiste balans biedt tussen functionaliteit, flexibiliteit en gebruiksgemak. Vanuit het oogpunt van performance is dit wat organisaties van wereldklasse, zoals de Nederlandse zeehavens, in staat stelt digitaal bedrijfskritische oplossingen te leveren en met vertrouwen op te schalen.”

Lees meer over het Mendix Platform.Achtergrond
In een door een pandemie ontwrichte wereld is software de nieuwe levensader van ons dagelijks leven en de lijm die de wereldeconomie bijeenhoudt. Traditionele software-ontwikkeling duurt echter veel te lang en levert vaak niet de gewenste business resultaten op en sluiten niet aan bij de behoeften van gebruikers. Zelfs vóór Covid-19 waren er wereldwijd niet genoeg professionele software-ontwikkelaars om alle software te bouwen die momenteel nodig is. De wereldwijde pandemie heeft de al heersende software- en bedrijfscrisis versneld. Low-code software-ontwikkeling biedt hiervoor een oplossing. Low-code van Mendix is een krachtige, visuele benadering voor software-ontwikkeling die citizen en professionele ontwikkelaars in staat stelt om meer dan 10x sneller cloud-native applicaties te maken, zowel voor web als mobiel, met behulp van drag-and-drop-componenten en modelgestuurde logica; allemaal via een intuïtieve grafische gebruikersinterface. Voor meer informatie over hoe Mendix helpt bedrijven te transformeren kijk op: www.mendix.com.

Over Mendix
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in low-code en no-code applicatie-ontwikkeling, transformeert de manier waarop applicaties in digitale organisaties worden gebouwd. Met het Mendix-platform kunnen bedrijven met meer professionals applicaties ontwikkelen en daarmee de bottleneck van software-ontwikkeling wegnemen (Make with More), slimme apps bouwen met een rijke, slimme. contextuele en proactieve gebruikservaring (Make it Smart) en systemen moderniseren en meer applicaties bouwen die groei faciliteren (Make it Scale). Het Mendix-platform is gebouwd om intensieve samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken en applicatie-ontwikkeling te versnellen waarbij tegelijkertijd de veiligheid, kwaliteit en governance wordt gegarandeerd. Kortom om organisaties te helpen de stap te maken naar de digitale toekomst. Het ‘Go Make It’ platform van Mendix wordt wereldwijd gebruikt door meer dan 4.000 organisaties.
Geplaatst:
Verstreken tijd: 35 dagen
Mendix contact  

Logo Mendix

  +31 10 276 0434
  info@mendix.com
  www.mendix.com
Mendix sociaal  


Mendix tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Thinkwise
Logo Flanderijn
Logo Pegasystems
Logo XpertHR
Logo ENGIE
Logo Zoom
Logo NTT Ltd.
Logo Poly
Logo Citrix
Logo VTKE
Logo Banking Circle
Logo Lightspeed
Logo Thinkwise
Logo ilionx
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91124 persberichten
- 5977 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10274 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl