Herken zakelijke websitebezoekersContentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2522 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (13 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: KINXX PR

Waterstof raceteam studenten TU Delft verhuist IT-infrastructuur naar Greenhouse Datacenters

Naaldwijk, 7 april 2021 - Forze Hydrogen Racing, het waterstof raceteam bestaande uit studenten van de Technische Universiteit Delft (TU Delft), heeft zijn volledige IT-infrastructuur verhuisd naar een colocatie omgeving in het flagship datacenter van Greenhouse Datacenters in Naaldwijk. Voorheen had het waterstofraceteam zijn IT-infrastructuur op de universiteitscampus staan. Greenhouse biedt aan Forze colocatie services met een zeer energiezuinige PUE-waarde van 1,15. Het past bij Forze’s streven om de wereld te verbeteren via duurzaamheid en betere energiebronnen.

Het hightech waterstof raceteam bestaande uit studenten van de Technische Universiteit Delft, Forze Hydrogen Racing, is een van de slechts twee waterstof raceteams wereldwijd. Het team neemt deel aan ‘traditionele’ benzine aangedreven races in de Dutch Supercar Challenge.

Het Forze-team bestaat elk jaar uit ruim zestig studenten van de TU Delft in wisselende samenstelling, waarvan 25 studenten een tussenjaar nemen om zich volledig te concentreren op het waterstof racen. Het team werkt al sinds 2007 aan de ontwikkeling van waterstof aangedreven raceauto’s. Hun doel is om een bijdrage te leveren aan een verschuiving naar schoon vervoer. Waterstof heeft namelijk zuiver water als enige uitstoot.

Greenhouse biedt het Forze-team colocatie rack ruimte in het Greenhouse DC2 datacenter in Naaldwijk. Greenhouse DC2 kent een energie-efficiënte Power Usage Effectiveness waarde van 1,15. Daarnaast biedt het datacenter uitgebreide internationale en regionale connectiviteitsopties via carriers, internet exchanges en cloud onramps. Ook biedt het datacenter onder andere zero-latency links met Amsterdam en 24/7 engineering support on-site.

Servercluster en NAS

De migratie van Forze’s servercluster naar het flagship colocatie datacenter van Greenhouse in Naaldwijk is inmiddels voltooid. De IT-infrastructuur van Forze omvat het servercluster dat wordt gebruikt ten behoeve van rekenkracht, evenals een omvangrijk Network Attached Storage (NAS) platform met een groot aantal harde schijven (HDD’s).

“De nieuwe colocatie datacenter omgeving in het colocatie datacenter van Greenhouse is een sterke verbetering ten opzichte van onze vorige situatie,” zegt Martijn Loonen, Chief Aerodynamics bij Forze Hydrogen Electric Racing. “Allereerst is het niet ver van de universiteitscampus in Delft, slechts een half uurtje rijden. Daarnaast heeft Greenhouse in Naaldwijk een indrukwekkend datacenter gebouwd, met een uiterst energiezuinige bedrijfsvoering die naadloos aansluit op onze eigen doelstellingen als het gaat om duurzaamheid. De rack indeling voorheen op de universiteitscampus van de TU Delft verschilde wel iets van de nieuwe situatie, maar de engineers van Greenhouse waren zeer behulpzaam bij het aanpassen aan onze nieuwe datacenter omgeving.”


Met behulp van CFD gebaseerde verdere aanpassingen verwacht Forze Hydrogen Racing deze zomer de nieuwste versie van zijn waterstof elektrische raceauto, Forze IX, te lanceren.

Aerodynamica - Racen tegen Porsche en Lamborghini

De IT-infrastructuur die Forze Hydrogen Racing nu gemigreerd heeft naar Greenhouse is vooral bedoeld voor hun Computational Fluid Dynamics (CFD) activiteiten. Oftewel, voor het oplossen van issues rond luchtstromen en het optimaliseren van de aerodynamica van de raceauto - om de snelheid en de wegligging van hun waterstof aangedreven raceauto voortdurend te verbeteren. Het cluster van servers fungeert als een soort supercomputer, waarmee het team herhaaldelijk differentiële vergelijkingen kan oplossen door verschillende runs uit te voeren om goed gefundeerde aanpassingen aan de carrosserie van de raceauto te maken.

Aangedreven door deze op CFD gebaseerde aanpassingen, verwacht Forze Hydrogen Racing deze zomer de nieuwste versie van zijn waterstof elektrische raceauto, Forze IX, te lanceren. Na twee jaar van grondig engineering werk, als opvolger van de Forze VIII raceauto, heeft het team tot nu toe de volgende specs weten te realiseren: acceleratie 0 - 100: < 3 seconden; topsnelheid: 300km/h; brandstofcel vermogen: 240 kW (327 pk); maximaal boost vermogen: 600 kW (805 pk) en all-wheel drive. De nieuwe auto weegt 1500 kg, en heeft een afmeting van 519x 190 cm.

“Met de innovatieve ontwerpen is ons team in staat om het potentieel van deze schone energieoplossing voor mobiliteit te demonstreren,” zegt Maxime van Kekem, Marketing Manager van Forze Hydrogen Racing. “Onze waterstof aangedreven race resultaten tot nu toe zijn zeker indrukwekkend. We hopen met onze nieuwe auto, Forze IX, nog betere resultaten te behalen. We mikken nu op deelname aan de GT-klasse van de Dutch Supercar Challenge. In deze hogere klasse zullen we het opnemen tegen de snelste auto’s, waaronder Porsche en Lamborghini.”

“Het feit dat onze IT-infrastructuur nu in zo’n professionele colocatie omgeving is ondergebracht, levert echt een positieve bijdrage aan onze mogelijkheden,” zegt Van Kekem. “Hoe efficiënter de datacenteromgeving is ingericht, des te sneller we het proces van CFD-gebaseerde modellering, simulatie en modificatie kunnen uitvoeren.”


Greenhouse biedt het Forze-team colocatie rack ruimte in het Greenhouse DC2 datacenter in Naaldwijk. Greenhouse DC2 kent een energie-efficiënte Power Usage Effectiveness waarde van 1,15.

--------------------------
Over Greenhouse Datacenters

Greenhouse Datacenters, opgericht in 2013, is een Nederlandse datacenter ontwikkelaar/operator die momenteel twee colocatie datacenters aanbiedt in Naaldwijk, Nederland, in de regio Rotterdam/Den Haag. Greenhouse weet een energie-efficiënte Power Usage Effectiveness (PUE) waarde van 1,15 te behalen. De colocatie datacenters van het bedrijf zijn onafhankelijk geaccrediteerd en gecertificeerd voor ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 en PCI DSS. De twee datacenters van Greenhouse, DC 1 en DC 2, hebben gelaagde beveiliging in overeenstemming met de Europese EN 50600-richtlijnen en bieden 24/7 on-site ondersteuning. De colocatie faciliteiten zijn redundant verbonden met de regio en de wereld via meer dan 10 carriers, cloud on-ramps, ultra-lage latency verbindingen naar Amsterdam, alsmede Europese Internet exchanges.

Voor meer informatie over Greenhouse Datacenters, ga naar: https://www.greenhousedatacenters.nl/nl.

--------------------------
Over Forze Hydrogen Racing


Het Forze Hydrogen Racing team werkt sinds 2007 aan de ontwikkeling van waterstof aangedreven raceauto’s. Het raceteam bestaat uit studenten van de Technische Universiteit Delft (TU Delft), een van ‘s werelds hoogst aangeschreven universiteiten. Het team wordt gevormd door meer dan zestig studenten in wisselende samenstelling en met verschillende studieachtergronden. Elk jaar nemen 25 van deze studenten een heel jaar studiepauze om zich volledig op het racen te kunnen richten. Als stichting zonder winstoogmerk wordt Forze Hydrogen Racing gesponsord door partners die kennis, ervaring, onderdelen of financiële middelen ter beschikking stellen. Een van de nieuwste sponsors die zich als partner bij het ecosysteem van Forze heeft aangesloten is Shell.

Voor meer informatie over Forze Hydrogen Racing, bezoek: https://forze-delft.nl/.

--------------------------
Media contact

Greenhouse Datacenters
press@greenhousedatacenters.nl
+31 174 - 200 222

Forze Hydrogen Racing
Maxime van Kekem
m.kekem@forze-delft.nl
+31 6 28 09 4118
Laatste van Greenhouse Datacenters  
Waterstof raceteam studenten TU Delft verhuist IT-infrastructuur naar Greenhouse Datacenters

i4Networks opent netwerk PoP bij Greenhouse Datacenters in Naaldwijk

DCspine netwerk PoP nu beschikbaar in flagship datacenter Greenhouse Datacenters
Klantcontact.nl lanceert de Klantcontact Partnership Studie (KPS)

Resultaten Unit4 Q1 opgestuwd na groei-investering door TA Associates van meer dan 2 miljard dollar

Vattenfall Foundation start kennisgedreven vrijwilligerswerk door samenwerking met Impact Matters

Nieuw onderzoek biedt inzicht in belangrijkste oorzaken burn-outs onder zorgpersoneel

Werkomgeving, bedrijfscultuur en persoonlijke ontwikkeling belangrijker voor softwareontwikkelaars dan salaris

Pega Process AI biedt zelfoptimaliserende procesautomatisering

Arrow Electronics breidt ArrowSphere uit met Bitdefender MSP-portfolio voor cyberbeveiliging

VMware ondersteunt de huidige Anywhere Workforce met nieuwe propositie

Zscaler verbetert Zero Trust-security voor de digitale organisatie en ontwricht daarmee decennia aan verouderde IT-security- en netwerkmodellen

Dell Technologies: Betere prestaties en meer automatisering voor Dell EMC PowerStore-gamma

Gezichtsverificatie iProov geselecteerd door itsme om wereldwijde groei te ondersteunen

Maandalert Woningmarkt | april 2021, Blijvende prijsstijgingen op de woningmarkt

TIE Kinetix helpt Nederlands Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de volgende stap te maken met e-procurement
BIM4Production wil de bouwsector blijvend veranderen, project bij Spaansen is antwoord op de vraag: ‘hoe dan?’

Ivanti introduceert Neurons voor ITSM en ITAM om Everywhere Workplace mogelijk te maken

Zoom stelt $100 miljoen beschikbaar voor ontwikkelaars Zoom Apps

Updates voor Jamf Parent en Jamf Teacher ondersteunen online, hybride en fysiek onderwijs

Rick Schouten wordt Head of Finance BPSOLUTIONS

PayIBAN innoveert met aanbieden van iDEAL en Incassomachtigen zonder transactiekosten

Startupbootcamp Lanceert Digitale Accelerator Voor One Single Hub

Earth Day: duurzaamheid begint bij de fabrikant volgens Lexmark

KnowBe4-rapport laat zien dat we slimmer worden in het herkennen van corona-gerelateerde phishing-mails

JOGO haalt €2 miljoen op voor innovatief ontwikkelingsplatform voor voetbaltalent
Geplaatst:
Verstreken tijd: 13 dagen
PR contact  

Logo KINXX PR
Greenhouse Dat.. contact  

Logo Greenhouse Datacenters

Greenhouse Dat.. sociaal  


Greenhouse Dat.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Bergler ICT
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo NEXXT
Logo Stichting Brabant Onderneemt
Logo i4 Managed IT Services
Logo Cryptokopen.nl
Logo CBMK
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Dynatos
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Impact Matters
Logo Nuance
Logo Honeypot
Logo Pegasystems
Logo Arrow Electronics
Logo Ivanti
Logo Zoom
Logo Jamf
Logo BPSOLUTIONS
Logo Startupbootcamp
Logo Unit4
Logo Arrow Electronics
Logo Databricks
Logo Avit Group
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90894 persberichten
- 5958 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10126 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl