Herken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (116 dagen geleden)
Bedrijf:

Jonge HBO en WO professionals kunnen digitalisering organisaties enorm versnellen

Breinstein en trainee.nl gaan samen verder onder de naam Breinstein

Breinstein en trainee.nl gaan verder onder de naam Breinstein. De naamswijziging is een logische vervolgstap in de samensmelting van de twee organisaties, die zich beide richten op traineeships en detachering van (young) professionals om organisaties future-proof te maken en te helpen met digitale vraagstukken op het gebied van cybersecurity, databeheer of digitale toepassingen. De young professionals van Breinstein werken op innovatieve projecten om organisaties te helpen met digitalisering en maken met hun digitale slagkracht het verschil binnen veel organisaties. Andersom is het voor jong digitaal talent dé kans om enorm veel relevante werkervaring op te doen zonder dat ze zich direct moeten committeren aan één werkgever.

Digital Natives – ook wel Generatie Z genoemd - is de eerste generatie die zich geen leven zonder internet kan voorstellen. Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat 11% van de Digital Natives het liefst in de ICT wil werken, tegen 5% van de oudere generaties. “Deze jonge professionals zijn de onmisbare schakel in succesvolle digitale transformaties. Door onze krachten en onze visie te bundelen, kunnen wij de markt beter bedienen en zijn we klaar voor de toekomst”, zegt oprichter en directeur Chantal Mulder. Breinstein is ervan overtuigd dat de uitdagingen van de toekomst het best kunnen worden opgelost door Digital Natives. Wij maken organisaties future-proof door de beste digital natives te werven en zich te ontwikkelen via onze traineeships”, licht Mulder toe.

Ervaringen uit de praktijk
Nadia Mahyou werkt bij de Belastingdienst als datacoördinator en houdt zich bezig met de AVG en privacy binnen de afdeling communicatie. Daarnaast is zij medeverantwoordelijk voor de beveiliging en de continuïteit van de vitale processen. “Denk aan autorisaties en de veiligheid van mobiele werkomgevingen. Verder vallen ook databeheersing en informatiehuishouding onder mijn portefeuille.” Ze merkt dat haar afdeling zit te springen om iemand met haar vaardigheden en helpt mee aan een grote digitale inhaalslag binnen de organisatie.

Laura Borghans is projectmedewerker Microsoft 365 bij de Radboud Universiteit. Zij houdt zich bezig met communicatie in de adoptiefase. “Alle gebruikers krijgen toegang tot de Microsoft 365-applicaties. Voor de online lessen switchen we van Zoom naar Teams, dat is veiliger. Ik moet ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van de veranderingen en weet hoe ze gaan werken in de nieuwe digitale werkomgeving.” Laura merkt dat er veel behoefte is aan extra ondersteuning. “Iedereen heeft het ontzettend druk. Trainees zijn bij uitstek geschikt als extra handjes en om de boel in een stroomversnelling te krijgen.”

Niet direct committeren aan een vaste baan na je studie
Uit gegevens van Motivaction blijkt ook dat Young professionals en digital natives het lastig vinden om een studie of richting te kiezen die echt bij hen past en hen voorbereidt op een volgende stap in hun loopbaan. Breinstein helpt die generatie hierbij met een intensief opleidings- en ontwikkelprogramma, waarmee de hard- en softskills van young professionals worden gestimuleerd. Tegelijkertijd gaan zij aan de slag met interessante opdrachten bij aansprekende opdrachtgevers. “Meteen gaan werken voelt voor veel jonge talenten alsof ze zich vastleggen voor de rest van hun leven en vast komen te zitten in een stramien, waardoor ze hun tijd niet meer flexibel kunnen indelen. Wij bieden ze met onze traineeships een aantrekkelijk alternatief waarmee ze bij meerdere organisaties binnen kunnen kijken en zo kunnen ontdekken wat ze echt boeit!”, vertelt mede-directeur Ivo Weel.

Breinstein biedt traineeships in de vakgebieden Informatiemanagement, Data Analytics en Cyber Security. Meer ervaren IT-professionals worden aangeboden via detachering. Terwijl ze vrijwel meteen voor organisaties aan de slag gaan, zorgt Breinstein voor de opleiding en coaching.

Nederland digitale koploper
“Ons hogere doel? Door het inzetten van Digital Natives maken wij Nederland de digitale koploper van Europa. Want zij zijn de onmisbare schakel in succesvolle digitale transformaties”, vertelt Weel, die de eerder genoemde naamswijziging vooral symbolisch noemt. “Onder de motorkap werken we al sinds de oprichting van trainee.nl in 2015 onder één paraplu, maar dat willen we nu ook uitstralen naar de markt. Doordat Breinstein en trainee.nl beide onder eigen naam opereerden, leek het alsof er sprake was van twee soorten dienstverlening. Met de naamswijziging en het in lijn brengen van deorganisaties nemen we deze verwarring weg en is het voor klanten duidelijk dat we alle organisaties bedienen met hetzelfde portfolio”, aldus Weel.

Belangrijke synergievoordelen
De samensmelting zorgt voor belangrijke synergievoordelen. Breinstein krijgt meer schaalgrootte, de herkenbaarheid wordt groter en de organisatie en de processen worden gestroomlijnd. Mulder: “Tegelijkertijd blijven we nog steeds een specialist: we richten ons op het samenbrengen van mensen, processen en technologieën met hulp van talentvolle young professionals.”

Breinstein heeft ook een volledig vernieuwde website en huisstijl gekregen. Neem een kijkje op www.breinstein.nl.
Laatste van Breinstein  
Jonge HBO en WO professionals kunnen digitalisering organisaties enorm versnellen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 116 dagen
Breinstein contact  

Logo Breinstein

  085 – 066 74 21
  info@breinstein.nl
  www.breinstein.nl
Breinstein sociaal  


Breinstein tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo NPRM NV
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91719 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10574 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl