www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl
2519 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (39 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: ItsaRep

Computest sluit partnership met Hoek en Blok IT om klanten te helpen bij aantoonbaar verhogen kwaliteit privacy en security

Computest, specialist op het gebied van cybersecurity en performance, gaat een samenwerking aan met Hoek en Blok IT, specialist op het gebied van IT assurance-verklaringen voor IT (cloud) serviceproviders. Doel van de samenwerking is om organisaties beter en sneller te ondersteunen bij het structureel én aantoonbaar verhogen van de kwaliteit van hun privacy- en securityprocessen.

Een assurance-verklaring gebaseerd op de ISAE 3000, ISAE 3402 of SOC 2 standaarden, verstrekt door een onafhankelijke partij, wordt steeds vaker een voorwaarde van bedrijven bij de selectie van een nieuwe leverancier. Deze standaarden vormen de leidraad voor het beoordelen van de mate waarin interne security- en privacy doelstellingen worden behaald. In de assurance-verklaring geeft een onafhankelijke auditor hierover een oordeel. Dit is met name belangrijk als leveranciers ook klantdata gaan verwerken. 

Hoek en Blok IT toetst de IT-security en privacy-beheersing en verstrekt assurance-verklaringen volgens de ISAE- en SOC standaarden en geeft een onafhankelijk oordeel over de mate waarin privacy en security beheersdoelstelling van een organisatie worden behaald.

Hoogwaardige partner met specialistische security-kennis
Door de samenwerking met Computest kunnen Hoek en Blok IT-klanten nu beschikken over een hoogwaardige partner met specialistische kennis over het optimaal beveiligen van applicaties en digitale netwerken, vaak een verplicht onderdeel bij een assurance-verklaring. Computest heeft als specialist kennis van de benodigde vereisten voor een assurance-verklaring en kan hier in de uitvoering van pentesten rekening mee houden.

Computest kan klanten die ze hebben ondersteund bij het onder controle krijgen van hun cybersecurity-uitdagingen, nu in contact brengen met een IT assurance-auditor gespecialiseerd op het gebied van IT security en privacy. Beide organisaties blijven hun diensten zelfstandig aanbieden, klanten bepalen hierbij zelf of ze gebruik willen maken van de benoemde voordelen. 

Pentest is een momentopname
Steven Verkaart, Register IT Auditor & Adviseur bij Hoek en Blok IT: “IT security-zekerheid is steeds vaker een selectiecriterium bij de keuze voor een nieuwe leverancier. Het regelmatig uitvoeren van pentesten is hier een onderdeel van, maar vormt niet het hele plaatje. Bij Computest begrijpen ze dat een pentest slechts een momentopname is en onderdeel moet zijn van een brede visie op security. Door deze integrale IT security aanpak zijn bedrijven in staat om een audit succesvol te doorstaan en assurance-verklaringen aan hun klanten te verstrekken.”

Ruby Whitmore van Computest: “Bij Computest zijn we ervan overtuigd dat we elkaar wederzijds zullen versterken met deze samenwerking. We staan beiden garant voor hoogwaardige dienstverlening op security-gebied en daarin sluiten onze visies uitstekend op elkaar aan. De samenwerking biedt ook kansen voor onze klanten. Hoek en Blok IT is gespecialiseerd in het verstrekken van assurance-verklaringen aan IT- en cloud service providers; hierdoor begrijpen zij het complexe IT-landschap en weten zij welke security-maatregelen de risico’s afdekken. In samenwerking met Hoek en Blok IT kunnen onze klanten assurance-verklaringen laten opstellen en daarmee hun concurrentie een stap voor blijven.”Over Hoek en Blok IT
Hoek en Blok IT is onderdeel van Hoek en Blok, een advieskantoor van 150 medewerkers in regio Rotterdam. Hoek en Blok biedt gebundelde kennis op het gebied van onder andere accountancy, juridische zaken, human resources, fiscaliteiten, bedrijfsfinanciering en IT. De IT-audit en assurance dienstverlening is ondergebracht onder Hoek en Blok Audit B.V. Vanuit deze werkmaatschappij leveren de financial- en IT audit professionals (Register Accountants en Register IT auditors) de audit en assurance diensten. Meer informatie: https://www.hoekenblok.IT

Over Computest
Computest is opgericht in 2005 en is de enige specialist in Nederland die het complete portfolio aanbiedt op het gebied van cybersecurity, compliance en performance. Het bedrijf helpt met een geïntegreerde benadering organisaties en instellingen in onder meer de financiële sector, de e-commerce- en mediabranche en bij de overheid, de prestaties en beveiliging van hun applicaties en digitale netwerken te optimaliseren. Computest telt circa 100 specialisten en is gevestigd in Zoetermeer. Meer informatie: http://www.computest.nl/.

Meer informatie:
ItsaRep
Chantal Schepers/ Yvon Reitsma
computest@itsarep.nl
Laatste van Computest  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 39 dagen
Computest contact  

Logo Computest

  +31(0)88 733 13 37
  info@computest.nl
  www.computest.nl
Computest sociaal  


Computest tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Poly
Logo Citython
Logo Visma | Onguard
Logo ManpowerGroup
Logo Auth0
Logo Cegeka
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Infor
Logo Honeypot
Logo We Love Communities
Logo Red Hat
Logo Thales
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91075 persberichten
- 5972 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10252 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com