www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlContentbureau
2519 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (44 dagen geleden)
Bedrijf:

Fontys Hogeschool ICT deelnemer 4de editie Hack The Waste

Hack The Waste is een hackathon, waarbij het wereldwijde afvalprobleem centraal staat. Elk jaar word teen totaal van 2,12 miljard ton afval geproduceerd. Dat is niet alleen een milieuprobleem, maar heeft ook een maatschappelijke impact. Hack The Waste draait om het vinden van creatieve oplossingen en dit jaar gingen 64 studenten van verschillende internationale onderwijsinstellingen de uitdaging aan: in 24 uur een werkbare oplossing bedenken voor een toegepast afvalprobleem.

4de Editie Hack The Waste
Op 26 en 27 maart 2021 vond de 4de editie van Hack The Waste, zoals elk jaar, geheel online plaats. Fontys Hogeschool ICT is al langere tijd deelnemer en partner in de hackathon. Gedurende het 24-uur durende evenement kregen de studenten dit jaar ondersteuning van coaches in het uitwerken van hun projecten. Namens Fontys waren Michael Schifferling (docent & coördinator ICT & Game Desing en Technology), Chris Geene (docent ICT & Media Design) en Pieter Wels (docent Concept & Design) aanwezig om diep in de nacht hun expertise te delen. Wouter Sluis-Thiesscheffer (Senior Researcher Applied Game Design) is organisatorisch betrokken bij het evenement, en zorgde dit jaar ook voor de opbeurende muziek op de zware momenten in de kleine uurtjes. Andere onderwijsinstellingen betrokken bij het evenement zijn UC Leuven Limburg (België), Belgium Campus ITversity (Zuid-Afrika), UNESP (Brazilië, University College of Northern Denmark, Avans Hogescholen en Banku Augstskola (Letland).

Hoe verbeter je afvalscheiding in het MKB?
De uitdaging dit jaar werd verstrekt door afvalverwerker Renewi. Deze was als volgt "How might Renewi enthuse or help SME clients in dense cities to separate their waste?" Het betreft dus het MKB, wat gestimuleerd moet worden hun afval beter te scheiden. Betere afvalscheiding verhoogt het percentage afval dat gerecycled kan worden. Sorteren is namelijk vaak te duur bij de verwerkers, waardoor verbranding toch de goedkopere optie is. Als het afval gesorteerd aangeleverd wordt door de bron, ontstaan er nieuwe mogelijkheden. De case had diverse kaders en in de 24 uur mochten studenten een oplossing bedenken. De deliverables zijn een business model, een proof of concept, een persbericht, marketingcampagne, risicoanalyse en financiële analyse. Dit wordt in een korte pitch gedeeld met de jury. Niet enkel een ICT uitdaging dus, maar een multi-disciplinaire, internationale samenwerking van studenten uit Nederland, België, Zuid-Afrika, Letland, Denemarken en Brazilië. Culturele verschillen, dus maar ook heel praktische problemen zo nu en dan. Een opdracht recht uit het werkveld.

Gamification als oplossing
Alle studenten wisten succesvol de opdracht af te ronden. Veel van de oplossingen zochten naar een manier om het menselijk gedrag aan te passen met een gamified systeem of online credentials. Een enkele groep kwam met een compleet andere hardware oplossing, zoals smart containers. De winnende groep studenten bedacht een gamification oplossing, waarmee gebruikers badges kunnen verdienen via een app, die de score schaalt naar het formaat en type organisatie. De badges zijn credentials voor de bedrijven, die zij zelf kunnen showcasen. Het marketingplan rustte vooral op een shock-campagne, om bewustzijn te vergroten onder de doelgroep en hen te activeren. De winnaars kregen voor hun bijdrage de kans om namens Renewi bomen te planten als positieve bijdrage aan de wereld. Alle deelnemers krijgen micro-credentials voor hun deelname aan het event.

Hack The Waste is een goed voorbeeld van de realiteit van het werkveld. Oplossingen voor grotere problemen komen voort uit toegepast denken en samenwerken tussen disciplines. ICT is hierbinnen een middel om een positieve impact te faciliteren.Meer weten over Hack The Waste, een jaarlijks terugkerend event? Neem contact op met Wouter Sluis-Thiesscheffer.

wouter.sluis@fontys.nl

We vertellen er graag meer over.Fontys Hogescholen is met ruim 44.000 studenten en 4.400 medewerkers de grootste kenniscommunity van Zuid-Nederland.Fontys stimuleert groei door aandacht en uitdaging. Dat begint bij goed en inspirerend onderwijs. Fontys haalt het beste uithaar studenten en medewerkers. Groei in kennis en groei als persoon. Samen werken we aan ambities, aan het verwezenlijken van dromen. Samen Denken we Groter!

De maatschappij verandert razendsnel en vraagt een meer ondernemende en nieuwsgierige houding van studenten en professionals. Fontys ziet het als haar opdracht om in dit proces een centrale rol te spelen. Kennis en vaardigheden die hiervoor essentieel zijn noemen we TEC: Technology, Entrepreneurship en Creativity. Wie over TEC-skills beschikt, wilbegrijpen hoe technologie vraagstukken kan oplossen,durftte ondernemen en zoekt naar creatieve oplossingen en samenwerkingen. Onze studenten, afgestudeerden, docenten en onderzoekers leveren zo een proactieve bijdrage aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. TEC for Society!

Kijk voor meer informatie over de verschillende opleidingen en lesplaatsen op www.fontys.nl.Kijk voor meer nieuws over Fontys op www.fontys.nl/nieuws.

© Fontys Hogescholen
Laatste van Fontys Hogeschool ICT  
Fontys Hogeschool ICT deelnemer 4de editie Hack The Waste

SPARC - aanjager van de toekomst in ICT

Tilburgse onderwijsinstellingen slaan handen ineen voor ICT
Qexpertise lanceert volledig nieuwe website

Zoom gaat meerjarig partnerschap met de European Tour aan

€150,00 claimen van HP?

NTT Global Threat Intelligence Report: stijging van 300 procent in aanvallen van opportunistic targeting

Maak een succes van elke meeting, met de nieuwe generatie van Poly’s populairste draadloze headset voor top-‘Focus’

Banking Circle sluit zich bij P27 aan om betalingsecosysteem Nordics te ondersteunen

Lightspeed en Google helpen retailers bij het verhogen van hun lokale winkelomzet

Verhoek Europe kiest voor Thinkwise low-code platform om Transport Management Systeem te vervangen

Uitzendorganisatie Abiant gaat datagedreven werken: ilionx implementeert Microsoft Azure en Power BI

IT-organisaties verruilen hun VPN voor Zero Trust

Geschillencommissie bepaalt dat klanten van VodafoneZiggo eigen modem mogen gebruiken

Beyond Identity breidt activiteiten uit naar Benelux

Quantum Delta NL lanceert LightSpeed om13,6 miljard euro investeringspotentieel aan te boren

Onderzoek Financial Times: Wat scheidt de automatisering “Koplopers” van “Achterblijvers” in de financiële dienstverlening?

Toucan Toco lanceert native integratie met data cloud platform Snowflake

Razer introduceert vernieuwde Razer Blade 15 Advanced Model met nieuwe Intel-processor

Veeam rapporteert 25% groei in Q1 2021

Acer kondigt gaminglaptops Predator Triton 300, Predator Helios 300 en Nitro 5 aan met nieuwe 11e generatie mobiele processoren uit Intel Core H-serie

Webfleet Solutions breidt uit in Centraal- en Oost-Europa met aanwezigheid in Hongarije

Appian onthult nieuwste versie van het Appian Low-code Automation Platform
Geplaatst:
Verstreken tijd: 44 dagen
Fontys Hogesch.. contact  

Logo Fontys Hogeschool ICT

  08850 80000
  info@fontys.nl
  fontys.nl
Fontys Hogesch.. sociaal  


Fontys Hogesch.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo NTT Ltd.
Logo Poly
Logo Citrix
Logo VTKE
Logo Banking Circle
Logo Lightspeed
Logo Thinkwise
Logo ilionx
Logo SurveyMonkey
Logo Clarity Benelux
Logo ISBW
Logo Techniekopleiding.nl
Logo GNX
Logo Visma | Raet
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91108 persberichten
- 5977 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10271 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl