www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekersContentbureau
2519 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (46 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: ItsaRep

Nieuwe CISO View rapport: security-experts richten pijlen op zero trust met Identity en Access management

Vrijwel alle security-specialisten zien een toename van het aantal pogingen om accountgegevens te stelen. Hierbij zijn steeds vaker mensen het doelwit die voorheen minder interessant waren. Door de beweging naar de cloud, meer externe partijen met toegang tot bedrijfsnetwerken en het vele thuiswerken zijn deze mensen aantrekkelijker geworden aan te vallen. De specialisten leggen de focus daarom op zero trust-modellen, met identity en access management als belangrijkste troef. Dit blijkt uit het jaarlijkse CISO View onderzoek, uitgevoerd in opdracht van CyberArk.

Het onderzoek toont een verandering aan in aanvalsmethodes gebaseerd op spear-phishing en nabootsing. Met name eindgebruikers zijn steeds vaker het doelwit, waaronder medewerkers met toegang tot gevoelige informatie. Meer dan de helft van de respondenten (56 procent) gaf aan dat deze groep mensen veel meer wordt aangevallen. Daarnaast liggen volgens het onderzoek het hoger management (48 procent), leveranciers en externe partners (39 procent) en DevOps en cloud engineers (33 procent) onder toenemende druk van aanvallers.

Persoonlijke data (70 procent) en financiële gegevens (66 procent) zijn de belangrijkste doelen. Hiermee wordt duidelijk dat aanvallers gerichter op zoek gaan naar toegang tot zeer gevoelige data. Hoger geplaatste managers hebben vaker deze toegangsrechten dan IT-medewerkers die voorheen vaak het doelwit waren.

Zero trust
In reactie op deze ontwikkeling omarmt bijna 90 procent van de security-specialisten zero trust-modellen. Bijna de helft van de respondenten noemt identity en access management (IAM) in goede banen leiden de belangrijkste stap hierin. De voorkeur gaat uit naar just-in-time methodes, waarbij het reduceren van privileges het belangrijkste aspect is in zero trust.

Omdat aanvallers de waarde inzien van medewerkers buiten de IT, en de kwetsbaarheid van deze mensen benutten, is er noodzaak voor security-maatregelen om dit tegen te gaan. Er zijn echter de nodige drempels. Endpoint security blijft voor 94 procent van de respondenten een uitdaging; bijna de helft (46 procent) ondervindt problemen met het installeren en beheren van agents voor endpoint security. Daarnaast stelt 86 procent dat gebruiksgemak erg belangrijk is, waarmee ze doelen op security tools en regels die niet omzeild worden vanwege ‘security-moeheid’.

“Het beschermen van accounts met privileges is cruciaal in het vroegtijdig tegenhouden van aanvallen. De SolarWinds aanval bewees dit eens te meer: privileged accounts moeten worden beveiligd om de aanvalsketen te onderbreken”, aldus Bart Bruijnesteijn, pre-sales director North Europe bij CyberArk. “Nu het aantal identiteiten snel groter wordt door de hele organisatie heen, is het goed dat het onderzoek wijst naar het belang van een zero trust-benadering in Identity Security. De ervaringen die in het CISO View rapport worden gedeeld, kunnen als leidraad worden opgepakt door andere security-verantwoordelijken, ongeacht hoe ver ze al gevorderd zijn in de overstap naar zero trust.”

Het volledige rapport is te vinden op www.cyberark.com/cisoview.

imageHet CISO View rapport is een onderzoek onder 100 leidinggevende security-experts van de grootste bedrijven wereldwijd, uitgevoerd in Q4 2020. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau Robinson Insight

Over CyberArk
CyberArk is de specialist in Identity Security. Het bedrijf richt zich op privileged access management en biedt de meest uitgebreide beveiligingsoplossing voor elke identiteit, menselijk of machine, binnen bedrijfsapplicaties, lokale medewerkers of collega’s op afstand, hybride cloud workloads en in DevOps lifecycles. Voor meer informatie, kijk op https://www.cyberark.com, lees de CyberArk blogs of volg ons op Twitter via @CyberArk, LinkedIn of Facebook.
Laatste van CyberArk  
CyberArk introduceert aanvalstool om container-omgevingen te testen

Nieuwe CISO View rapport: security-experts richten pijlen op zero trust met Identity en Access management

CyberArk plaatst Identity Security nog centraler in het beperken van cyber-risico’s
Geplaatst:
Verstreken tijd: 46 dagen
CyberArk contact  

Logo CyberArk

  +31 20 767 1925
  www.cyberark.com
CyberArk sociaal  


CyberArk tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Thinkwise
Logo ilionx
Logo SurveyMonkey
Logo Clarity Benelux
Logo ISBW
Logo Techniekopleiding.nl
Logo GNX
Logo Visma | Raet
Logo Poly
Logo Citython
Logo Visma | Onguard
Logo ManpowerGroup
Logo Auth0
Logo Cegeka
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91092 persberichten
- 5974 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10261 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekersContentbureau