Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
2519 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (44 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: CFF Communications

Red Bull Racing Honda en Oracle starten samenwerking om data-analyse in Formule 1 te verbeteren

  • Toonaangevend Formule 1-team selecteert Oracle Cloud Infrastructure als officieel cloudplatform; eerste projecten focussen op prestaties van F1-auto’s, machine learning en analytics
  • Oracle's Customer Experience-applicaties verbeteren ervaring en betrokkenheid van Red Bull Racing-fans wereldwijd
Utrecht, 25 maart 2021 - Viervoudig wereldkampioen Formule 1-team, Red Bull Racing Honda heeft Oracle gekozen als cloud-infrastructuur partner. Red Bull zal gebruik maken van de machine learning en data analytics mogelijkheden van Oracle Cloud Infrastructure (OCI) om de wijze waarop data wordt gebruikt door het team te optimaliseren. Van on-track activiteiten tot het leveren van meer informatie aan fans. De mogelijkheden die OCI biedt, moeten het Formule 1-team helpen de voorsprong op andere teams verder uit te bouwen.

Van Formule 1-races wordt vaak gezegd dat het een sport is die gedreven wordt door data. Teams hebben een obsessie voor het analyseren van data en zelfs de kleinste details kunnen hen op het circuit een voorsprong leveren. De nieuwe samenwerking tussen deze twee baanbrekende technologiebedrijven bestaat onder andere uit het optimaliseren en het verbeteren van het gebruik van data, zodat de prestaties van de Formule 1-auto’s van Red Bull verder vooruitgaan. Hiertoe zullen de twee bedrijven een roadmap voor de komende jaren maken die betrekking heeft op de techniek binnen en buiten het circuit, waarbij de AI en machine learning mogelijkheden van OCI een grote rol zullen spelen.

Christian Horner, teambaas van het Red Bull Racing Team, over de samenwerking: “Dit is een belangrijk partnership voor Red Bull Racing Honda, want Oracle staat al meer dan vier decennia aan de top van technische innovatie. Als een van de meest erkende en vertrouwde namen in de sector op het gebied van databasemanagement en cloud computing, levert Oracle enorme mogelijkheden, innovatie en expertise aan de grootste en meest succesvolle bedrijven wereldwijd. Doordat wij nu ook gebruik gaan maken van deze uitzonderlijke kracht en kennis, kan ons team een grote stap vooruit maken. De expertise van Oracle zal op veel gebieden van het bedrijf ingezet worden. Van het verder verbeteren van interactie met fans en de verdere ontwikkeling van ons merk tot het leveren van nieuwe inzichten en mogelijkheden aan ons hele team, van engineering tot design.”

Red Bull Racing Honda heeft het beste cloud-infrastructuurplatform nodig op het gebied van prestaties, schaalbaarheid en security. Oracle Cloud Infrastructure biedt ongeëvenaarde mogelijkheden die Red Bull in staat stellen het gebruik van data science en analytics uit te breiden. Hiermee kunnen de toenemende en uiteenlopende engineeringwerkzaamheden op de Red Bull Technology Campus worden uitgevoerd.

“Dit is een ultieme samenwerking van twee organisaties die hun passie voor design, prestaties en de wil om te winnen delen”, zegt Ariel Kelman, Chief Marketing Officer bij Oracle. “Red Bull Racing heeft in zijn relatief jonge bestaan races gewonnen door grenzen te verleggen. Wij kijken ernaar uit samen met Red Bull Racing Honda technologie en toepassingen te ontdekken en te creëren waarmee we verwachtingen kunnen overtreffen en de grenzen in de Formule 1 verder kunnen verleggen.”

Red Bull staat in de Formule 1-wereld ook bekend om zijn passie voor zijn wereldwijde fanbase, het produceren van uitzonderlijke content en zijn engagement-mogelijkheden. Daarom zal ook gebruik gemaakt worden van Oracle's uitgebreide portfolio met Customer Experience-applicaties, waaronder Oracle Unity Customer Data Platform, Oracle CloudTwist Loyalty en Engagement en Oracle Responsys Campaign Management, om fans makkelijk inzicht te geven in statistieken en metrics, waardoor ze zich nog meer betrokken voelen bij de actie op het circuit. Samen denken de twee bedrijven de best mogelijke fan-ervaring te bieden, meer inzichten en engagement te leveren tijdens raceweekenden en de F1-wereld open te stellen voor nieuwe fans over de hele wereld.

Oliver Hughes, Red Bull Racing Chief Marketing Officer: “Omdat onze focus ligt op het verleggen van grenzen in alles wat we doen, was het absoluut cruciaal om de juiste partner te vinden voor onze reis naar de cloud. De combinatie van Oracle's

CX Marketing Cloud-expertise en Red Bull Racing Honda's creativiteit en wereldwijde fanbase zal het volgende hoofdstuk openen in onze marketing-tech journey en hopelijk iets unieks en speciaals opleveren voor onze fans. Vanuit technologisch oogpunt kan ons engineeringteam niet wachten om met ’s werelds beste Oracle-tools aan de slag te gaan en onze data science- en AI-teams te versterken.”

Noot: Rechtenvrije foto's van Oracle op Red Bull Racing Honda zijn nu beschikbaar voor download op de Red Bull Content Pool via de volgende link: https://www.redbullcontentpool.com/c-rbracing/cp-s -13468

###

Over Oracle
De Oracle Cloud biedt een complete suite van geïntegreerde applicaties voor Sales, Service, Marketing, Human Resources, Finance, Supply Chain en Manufacturing, en hoog geautomatiseerde en veilige tweedegeneratie-infrastructuur, zoals de Oracle Autonomous Database. Voor meer informatie over Oracle (NYSE: ORCL), ga naar oracle.com. 

Over Red Bull Racing
Red Bull Racing werd in 2005 opgericht met het doel om de wereld van de Formule 1 op te schudden en het anders dan normaal te doen. Met Christian Horner, de jongste teambaas in de paddock, aan het roer was het team met vier kampioenschappen op rij tussen groten als Ferrari en McLaren uitermate succesvol. Sindsdien is het team nooit buiten de top-4 beland en heeft het tegen het einde van 2020 64 raceoverwinningen behaald, 183 keer een podiumplaats bezet, 68 snelste ronden genoteerd en 63 keer de polepositie mogen claimen. In 2021 zal het team worden aangedreven door de populaire Nederlander Max Verstappen, met naast hem de Mexicaanse chauffeur Sergio Perez. Het team is ook de houder van 's werelds snelste pitstopploeg, met een Guinness World Record voor het wisselen van vier banden in slechts 1,82 seconden.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Contactinformatie:
Julien Harbers
PR Manager Oracle BeNeLux
E: julien.harbers@oracle.com
Laatste van Oracle Nederland  
GoldenGate van Oracle nu beschikbaar als pay-as-you-go

Oracle Cloud Infrastructure kondigt integratie met ServiceNow aan voor beter multi-cloud management

Oracle helpt organisaties de werknemerservaring te verbeteren met Oracle Journeys
Geplaatst:
Verstreken tijd: 44 dagen
Oracle Nederla.. contact  

Logo Oracle Nederland

  +31 030 669 9000
  www.oracle.com/nl
Oracle Nederla.. sociaal  


Oracle Nederla.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Poly
Logo Citython
Logo Visma | Onguard
Logo ManpowerGroup
Logo Auth0
Logo Cegeka
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Infor
Logo Honeypot
Logo We Love Communities
Logo Red Hat
Logo Thales
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91075 persberichten
- 5972 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10252 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl