www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com

2515 volgers @ICTberichten
Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.Herken zakelijke websitebezoekers
Deel dit nu via
Datum: (177 dagen geleden)
Bedrijf:

Duurzaamheidsinformatie in check-out van webwinkel leidt tot bezorgkeuze met minder CO2-uitstoot

Consumenten in de check-out van de webwinkel stimuleren om de meest duurzame bezorgoptie te kiezen, is effectief. De beste manier om dit te doen, is het aanbieden van informatie over de CO2-uitstoot van de bezorgopties en/of het vooraf aanvinken van de duurzaamste keuze als standaard. Dit blijkt uit onderzoek naar de effecten van duurzaamheidsinterventies op bezorgkeuzes, dat in opdracht van Thuiswinkel.org en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is uitgevoerd.

“Het onderzoek laat zien dat een of meerdere simpele interventies op de check-outpagina van webwinkels al kunnen leiden tot duurzamere bezorgkeuzes van consumenten”, vertelt Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org. “Op deze manier kunnen webwinkeliers op eenvoudige wijze al bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot bij de pakketbezorging in de ‘last mile’.

Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat): “Dit onderzoek laat zien dat duurzaam soms heel simpel kan zijn. En dat is mooi. Geef mensen bewust de keuze, en kiezen voor schoon wordt gestimuleerd. Het geeft een goed gevoel, kost niets extra en helpt ook nog eens voor de schone lucht in je eigen straat. Ik hoop dat veel webwinkels en hun klanten hier hun voordeel mee doen.”

Positief effect op bezorgkeuze
In het onderzoek mochten de respondenten een cadeau uitzoeken, waarna zij werden doorgestuurd naar een van de vijf check-outpagina’s en daar een bezorgkeuze moesten maken. De bezorgopties waren hetzelfde, maar de pagina’s verschilden in de manier waarop de informatie over de CO2-impact werd gepresenteerd.

Het onderzoek laat zien dat het verstrekken van informatie over de CO2-impact van de aangeboden bezorgopties een positieve impact heeft op de bezorgkeuze van consumenten. Waar in de groep zonder extra informatie 8,1% van de respondenten koos voor de meest duurzame bezorging, lag dit percentage bij de groepen waarin alleen informatie over de CO2-impact werd gegeven met gemiddeld 16% bijna twee keer zo hoog. Een zogenoemde dubbele interventie, waarbij zowel informatie wordt gegeven als de duurzaamste optie standaard staat aangevinkt, blijkt het meeste effect te sorteren: bijna 30% van de consumenten kiest in dat geval voor de meest duurzame optie.

“Wij adviseren webwinkeliers dan ook om een tweeledige interventie op te nemen op de check-outpagina”, aldus Wijnand Jongen. “Dit is de meest logische en natuurlijke plek voor deze interventies, omdat de online consument hier in het aankoopproces de keuze voor de bezorgoptie maakt en daar dus nog beïnvloed kan worden. Via Bewust Bezorgd kunnen webwinkels dit op een gemakkelijke manier doen”.

Ander symbool voor duurzame keuze
Tot slot bleek uit het onderzoek dat consumenten een groen blaadje niet per se als symbool zien voor een duurzame optie, ondanks het positieve effect op een duurzame keuze in dit onderzoek. Daarnaast geven de resultaten het vermoeden dat het groene blaadje als duurzaamheidssymbool onvoldoende opvallendheid, begrijpelijkheid en zeggingskracht heeft. Voor een eventueel vervolgonderzoek is het interessant om te testen of een symbool dat beter herkend en meer geassocieerd wordt met duurzaamheid, een groter effect laat zien op het kiezen van de duurzaamste bezorgoptie.

Webinar met staatssecretaris Van Veldhoven
De resultaten van het onderzoek en de adviezen die hieruit voortvloeien, worden vanmiddag uitgebreid besproken in de gratis webinar van Thuiswinkel.org voor alle stakeholders in de sector. Hierin zal ook Stientje van Veldhoven, demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, delen wat voor haar de belangrijkste conclusies zijn uit het onderzoek. De webinar begint om 11.00 uur en je kunt je hier aanmelden.EINDE PERSBERICHT

Noot voor de pers:


Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Woordvoerder
Alicja van Ewijk
Adviseur duurzaamheid en logistiek
Telnr.: 06 51161192
E-mail: alicjavanewijk@thuiswinkel.org

Thuiswinkel.org
Horaplantsoen 20
6717 LT EDE
Telnr.:0318 64 85 75
www.thuiswinkel.org

Over het onderzoek
In het onderzoek kozen 1250 respondenten een cadeau uit en werden daarna doorgestuurd naar een van de vijf check-outpagina’s, waarop zij een bezorgkeuze moesten maken. De pagina’s verschilden in de manier waarop de informatie over de CO2-impact werd gepresenteerd.

In dit onderzoek is gekozen om het afhaalpunt aan te merken als meest duurzame bezorgoptie. Levering bij afhaalpunten heeft de potentie om de CO2-uitstoot van de bezorging van pakketten noemenswaardig te reduceren. Daarnaast was het meten van gedragsverandering het best mogelijk door voor het afhaalpunt als meest duurzame bezorgoptie te kiezen.

Na het maken van de bezorgkeuze, werden de deelnemers doorverwezen naar de vragenlijst. Hiermee werden gegevens over gewoonten bij online bestellen, voorkeuren bij bezorging, milieubewustzijn, sociaaldemografische variabelen en eventuele andere factoren van het keuzegedrag verzameld.

Het is voor webwinkels nu al mogelijk om de meest duurzame bezorgoptie in de check-out te tonen middels de rekentool Bewust Bezorgd. De tool geeft je inzicht in de CO2-uitsoot per verstuurd pakket. Er zijn al verschillende webwinkels die gebruik maken van Bewust Bezorgd. De tool is ontwikkeld samen met Connekt en Topsector Logistiek met unieke samenwerking tussen grote online winkels als OTTO, Wehkamp, Coolblue en bol.com en vervoerders PostNL, DHL en Dynalogic. Dankzij Bewust Bezorgd kan de hele e-commercesector op eenzelfde manier de CO2-impact berekenen.

Over Thuiswinkel.org
Thuiswinkel.org is hét inspirerende digital commerce-netwerk dat (web)winkels die producten en/of diensten verkopen, ondernemers en hun medewerkers helpt succesvoller te zijn. Zo bieden we de certificering voor de erkende keurmerken Thuiswinkel Waarborg, Thuiswinkel Zakelijk, Thuiswinkel Platform en het internationale Shopping Secure aan.

Als belangenvereniging doen wij echter veel meer dan alleen het uitgeven van een keurmerk. Wij komen bijvoorbeeld op voor de belangen van webwinkeliers op nationaal en internationaal niveau. Daarnaast helpen we onze leden verder met gratis juridisch advies, (markt)onderzoeken, ons netwerk en door kennisuitwisseling via het door Thuiswinkel.org opgerichte ShoppingTomorrow. Ook helpen wij via het aanbieden van handige tools voor de bedrijfsvoering en van de succesvolle Thuiswinkel Waarborg Reviews. Via Thuiswinkel e-Academy en (gratis) e-learnings helpen we de medewerkers van onze leden om betere vakmensen te worden.

Thuiswinkel.org heeft ongeveer 2.000 leden die online producten en diensten aan consumenten verkopen. Onze leden realiseren samen ruim 75% van alle online consumentenbestedingen in Nederland. Zij komen uit alle denkbare branches, zoals reizen, kleding, consumentenelektronica, verzekeringen, sport, speelgoed, wonen, bruin- en witgoed, dating, ict en software. Op basis van deze representativiteit is Thuiswinkel.org dé gesprekspartner voor beleidsmakers, stakeholders en politieke beslissers.

Wetgeving op het gebied van e-commerce wordt voor een belangrijk deel bepaald in de Europese Unie. Om een vuist te kunnen maken op het gebied van wet- en regelgeving in Europa én te werken aan een positief ondernemersklimaat, heeft Thuiswinkel.org zich samen met zo’n 20 andere nationale belangenverenigingen verenigd in Ecommerce Europe. In Ecommerce Europe komen zij bij elkaar in een jonge, dynamische vereniging die opkomt voor de belangen van (web)winkels in héél Europa.
Laatste van Thuiswinkel.org  
Vooral Nederlandse e-commercemarkt profiteert van groei online uitgaven

Marlene ten Ham gestart als directeur Thuiswinkel.org

Opkomst voice heeft meer impact dan ontstaan webwinkels
Wereldprimeur: International Patiënt Summary (IPS) uitwisseling door Drimpy

Privacysoftwaregigant ExpressVPN zwaar onder vuur

Planners presteren áchter de schermen
Fundaments wint FY21 Global Cloud Partner of the Year award van Cohesity

Extreme Networks rond overname van Ipanema - de SD WAN-divisie van Infovista - af

Thijs Vermaat nieuwe Managing Director Experis

Vertiv introduceert het meest uitgebreide platform voor IT-beheer op de markt voor hybride en gedistribueerde netwerken en edge computing

3 op de 5 Nederlanders wil werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft 

Kaspersky Smart Home Security: een nieuw product om aangesloten apparaten thuis te beschermen

Ontdek het snelste toetsenbord ter wereld – de Razer Huntsman V2

SentinelOne breidt partner ecosysteem uit met nieuwe NDR-integraties

Nieuwste platform release van ServiceNow helpt bedrijven bij de grootste uitdagingen van het hybride werken door de inzet van workflows

Sophos-onderzoek: Meer dan 2 miljoen dollar aan herstelkosten bij ransomware-aanvallen in de financiële sector

Check Point Research: zwarte markt voor valse vaccinatiecertificaten is nu volwaardige industrie

Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven

Neobanken laten traditionele banken achter door inzet Regtech

VMware benoemt Kit Colbert tot Chief Technology Officer

Websuper Picnic haalt € 600 miljoen op om internationale groei te versnellen

Cis Marring en Marietje Schaake treden toe tot nieuwe RvC Quantum Delta NL
Geplaatst:
Verstreken tijd: 177 dagen
Thuiswinkel.or.. contact  

Logo Thuiswinkel.org

Thuiswinkel.or.. sociaal  


Thuiswinkel.or.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo Fullstaq B.V.
Logo Stichting ITdonations
Logo Jortt BV
Logo NPRM NV
Logo Stylonic.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Medius
Logo VPNdiensten.nl
Logo Experis
Logo Vertiv
Logo Visma | Raet
Logo Kaspersky
Logo Kaspersky
Logo Uniserver
Logo reichelt elektronik
Logo Barracuda Networks
Logo Citrix
Logo Eaton
Logo Poly
Logo Deliverect
Logo ManpowerGroup
Logo Lookout
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92062 persberichten
- 6044 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10754 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com