Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl
2518 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (50 dagen geleden)
Bedrijf:

Een op vijf Nederlanders weet niet wat kind online uitspookt

38 procent besteedt bij opvoeding te weinig aandacht aan internet(veiligheid)

Mariënheem, 24 maart 2021 – Maar liefst twintig procent van de Nederlandse ouders heeft geen flauw idee wat hun kind allemaal uitspookt online. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.004 ouders met kinderen jonger dan achttien jaar, uitgevoerd door Panelinzicht. De reden hiervoor ligt voornamelijk bij de ouders zelf. Zo blijkt uit het onderzoek dat ruim een derde van hen bij de opvoeding van hun kind onvoldoende aandacht besteedt aan de risico’s van het internet.

Vooral ouders met kinderen vanaf twaalf jaar (28 procent) weten niet wat hun zoon en/of dochter uitspookt online. Bij ouders met jongere kinderen bedraagt dit percentage slechts vijftien procent. “Kinderen hebben steeds vaker toegang tot het internet”, zegt Abel Baas van VPNdiensten.nl. “Vroeger stond er nog vaak een gezamenlijke computer in de woonkamer. Tegenwoordig kan bijna iedereen via zijn mobiel, tablet of spelcomputer het internet op. Wij zien dat jongeren online meestal een stuk handiger zijn dan hun ouders, wat verklaart waarom ouders langzamerhand de controle verliezen. Probeer toch het gesprek aan te gaan en maak duidelijke afspraken met je kind, want het internet is een gevaarlijke plek.”

Controle
Ondanks dat internet(veiligheid) onvoldoende aandacht krijgt in de opvoeding, geven vier op de tien Nederlandse ouders hun kind dagelijks een maximum aantal minuten ‘online tijd’. Dit geldt met name als de kinderen tussen de zes en elf jaar (zestig procent) oud zijn. Voor oudere kinderen (35 procent) is dit aanzienlijk minder aan de orde. Daadwerkelijk controleren wát hun kind doet op het internet, gaat voor een vijfde van de ouders te ver. Vooral ouders van pubers (24 procent) checken diens internetgedrag liever niet. Baas: “Ook zonder daadwerkelijk in de internetgeschiedenis van je kind te duiken, kun je achterhalen welke websites hij of zij graag bezoekt. Door alleen al interesse te tonen, ga je op een laagdrempelige manier de dialoog aan. Afhankelijk van wat je kind vertelt, kun je hem of haar wijzen op de bijkomende risico’s. Hierbij is het belangrijk dat je als ouder ook op de hoogte bent van de gevaren van het internet.”

Kennisgebrek
Of Nederlandse ouders hun kinderen goed kunnen waarschuwen voor digitale risico’s, valt nog te bezien. Maar liefst 31 procent van hen zegt namelijk onvoldoende kennis te hebben over de gevaren van het internet. Tegelijkertijd zien zij zichzelf niet als de enige partij die hun nageslacht digitaal wegwijs moet maken. Maar liefst tachtig procent van alle ondervraagden vindt namelijk dat scholen meer aandacht moeten besteden aan veilig internetten. Baas: “Het is opvallend dat zoveel ouders niet bekend zijn met alle gevaren van het internet. Als je jouw kind leert niet met vreemden te praten en goed uit te kijken bij het oversteken, kun je hem of haar ook lessen meegeven over verdachte links, nepaccounts en internetoplichting. Daarnaast sluit ik me aan bij dat basis- en middelbare scholen een actievere rol mogen innemen rondom internetgebruik. Zeker omdat thema’s als cyberpesten en fake news in een schoolomgeving meer aan de orde zijn dan thuis.”

Over VPNdiensten.nl
Op VPNdiensten.nl kunnen consumenten informatie opdoen over VPN-verbindingen en het gebruik ervan. De website biedt informatie over de inzet van VPN-diensten voor specifieke doeleinden, tests en beoordelingen van verschillende VPN providers. Ook vind je op VPNdiensten algemene informatie over (online) privacy gerelateerde onderwerpen. Voor meer informatie, bezoek de website: https://vpndiensten.nl/

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Luc Ligtenbelt, via luc@mediatic.eu of 06 492 111 43.
Laatste van VPNdiensten.nl  
Een op drie werkenden onvoorzichtig met privacygevoelige informatie

Een op vijf Nederlanders weet niet wat kind online uitspookt

Een op drie Nederlanders verwacht nooit slachtoffer te worden van internetoplichting
Geplaatst:
Verstreken tijd: 50 dagen
VPNdiensten.nl contact  

Logo VPNdiensten.nl

VPNdiensten.nl sociaal  


VPNdiensten.nl tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Thinkwise
Logo Flanderijn
Logo Pegasystems
Logo XpertHR
Logo ENGIE
Logo Zoom
Logo NTT Ltd.
Logo Poly
Logo Citrix
Logo VTKE
Logo Banking Circle
Logo Lightspeed
Logo Thinkwise
Logo ilionx
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91124 persberichten
- 5977 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10274 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com