www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (139 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Progress Communications

Onderzoek NTT: slechts 16,4 procent van de Europese digitale-transformatie-inspanningen is geoptimaliseerd

Onderzoek wijst ook op een nieuw soort organisatie, dat moed toont en de pandemie ziet als een kans om te profiteren van marktkansen en om op te schalen

Barneveld, 18 maart 2021 - Een jaar na het uitbreken van de pandemie, hebben organisaties wereldwijd grote transformaties ondergaan om hun veerkracht en wendbaarheid te vergroten en meer efficiëntie te leveren. In Europa is 86,7 procent van de bedrijfs- en IT-managers het erover eens dat COVID-19 voor ingrijpende veranderingen heeft gezorgd in de bedrijfsprocessen. 84,5 procent geeft daarnaast aan dat de uitbraak hun digitale-transformatiestrategie heeft versneld. Dit zijn de uitkomsten van het 2021 Global Managed Services Report van NTT Ltd., een wereldwijde, toonaangevende leverancier van technologiediensten.

Wijzigingen in bedrijfsprocessen, samen met versnelling van digitale transformatie, hebben organisaties kansen geboden om hun technologiestrategieën opnieuw vorm te geven en deze in lijn te brengen met de business. 92,4 procent van de wereldwijde technologieteams is het eens dat hun algemene technologische strategie goed is afgestemd op de zakelijke strategiebehoeften van de organisatie, hetzij volledig (49,8 procent), hetzij gedeeltelijk (42,6 procent). Dit onderstreept hoe IT-teams meer inspelen op organisatorische eisen. Tegelijkertijd heeft het de business ertoe aangezet om diensten en oplossingen die in handen waren van IT, te versnellen. Denk aan het mogelijk maken van verspreid werken.

Echter, ondanks meer overeenstemming met de strategie, is er nog geen goede koppeling als het gaat om de prioriteiten tussen de business en IT. Wereldwijd vindt 69,9 procent van de operationele teams het essentieel dat er een technologiestrategie is die bedrijfsefficiëntie stimuleert. Slechts 48 procent van de IT-teams is het daarmee eens. Verder beschouwt 69,6 procent van de operationele teams snelheid en wendbaarheid als een belangrijk onderdeel van de technologiestrategie, in tegenstelling tot slechts 53,4 procent van de IT-teams.

Damian Skendrovic, Executive Vice President bij NTT Ltd.: “De ongekende uitdagingen die COVID-19 voor bedrijven heeft opgeleverd, hebben de kwestie van de afstemming tussen business en IT volop in de schijnwerpers gezet. En er is nog veel te doen om er zeker van te zijn dat iedereen de kernprioriteit begrijpt. IT staat onder enorme druk om te voldoen aan de huidige vereisten, terwijl tegelijkertijd wordt gepland voor toekomstige delivery en innovatie. Omdat technologie en flexibiliteit centraal staan in de zakelijke conversatie van dit moment, is het afstemmen van prioriteiten niet langer optioneel. Het is van essentieel belang voor de duurzaamheid en veerkracht van het bedrijf.”

Durf, moed en veerkracht
Terwijl wereldwijde organisaties hun veerkracht proberen te vergroten, laat het onderzoek zien dat er aanzienlijke verschillen in aanpak zijn. Terwijl sommigen kostenoptimalisatie beschouwen als een manier om meer veerkracht te realiseren, zijn anderen gericht op het tonen van moed. Zij zien de pandemie als een mogelijkheid om te profiteren van kansen in de markt en om op te schalen. 33,8 procent wereldwijd zet technologie in om dit te bereiken.

Interessant is dat dit cijfer oploopt tot 41,7 procent als een organisatie momenteel ten minste driekwart van de IT door derden laat beheren. Als een organisatie weinig tot geen IT laat beheren door een derde partij, daalt het percentage aanzienlijk, tot slechts 25,7 procent dat bereid is om de focus te verleggen.

Skendrovic: "Hoewel niet alle organisaties disruptie als een kans zien, heeft een derde de koers aangepast omdat ze een mogelijkheid zien om dingen beter te doen en te profiteren; vooral met betrekking tot het mogelijk maken van een meer verspreid werkend personeelsbestand en innovatieve technologieën. Bedrijven die moed tonen benaderen veerkracht in een nieuw en innovatief licht; en vertrouwde technologiepartners helpen hen daarbij.”

Huidige behoeften, toekomstige delivery - in een hoog tempo
Het onderzoek belicht ook de vraag hoe het omarmen van nieuwe technologieën en de mogelijkheid om te automatiseren en implementeren zorgen voor toekomstig zakelijk succes. En hoewel in Europa 88,2 procent van de bedrijfs- en IT-managers het erover eens is dat opkomende technologie essentieel is voor hun technologiestrategie, gelooft minder dan een derde (30,3 procent) dat ze over de technologie beschikken om de onmiddellijke doelstellingen van de organisatie te bereiken.

Dit brengt het probleem aan het licht waarmee veel internationale organisaties worden geconfronteerd. Zij moeten de huidige behoeften in evenwicht brengen en tegelijkertijd investeren in technologie en procesmodernisering om kansen voor schaalvergroting en ontwikkeling te benutten. Kortom, om moed te tonen.

“IT-teams hebben te maken met snelle veranderingen”, aldus Skendrovic. “En hoewel zakelijke stakeholders verwachten dat ze een zekere mate van flexibiliteit hebben in de uitvoering, wordt IT opgezadeld met het beheren van hun eigen uitdagingen. Dat varieert van het omgaan met leverancierscomplexiteit en een verouderde infrastructuur, tot en met budgetbeperkingen en een gebrek aan skills om gelijke tred te houden met de zakelijke eisen.”

Aangezien speed-to-market een primaire onderscheidende concurrentiefactor wordt, is het optimaliseren van inspanningen op het gebied van digitale transformatie van groot belang. Organisaties die moed tonen hebben 50 procent meer kans om hun digitale-transformatie-inspanningen te optimaliseren. Zij werken samen met serviceproviders voor meer dan de helft van hun IT-ondersteuning.

Het verminderen van de toenemende beheerdruk van de IT-teams door te kiezen voor een DevOps-cultuur en platformautomatisering, stelt IT in staat transformatie-inspanningen te optimaliseren door te focussen op innovatie. Dat resulteert in een betere Mean Time to Repair (MTTR) en kosten-optimalisatie en tot continuous improvement binnen het hele bedrijf.

Skendrovic concludeert: “Hoewel verandering op dit moment niet altijd als positief wordt ervaren, is het belangrijk om te onthouden dat transformatie nieuwe kansen biedt voor flexibiliteit, schaalgrootte en innovatie.”

Methodologie
Het rapport is gebaseerd op onderzoek onder 1.350 organisaties. Het onderzoek werd online uitgevoerd door Jigsaw Research namens NTT Ltd. Het vond plaats in oktober en november 2020 in 21 landen in zes regio's. 330 van de deelnemende organisaties was gevestigd in Europa. De respondenten waren zakelijke en IT-besluitvormers en beslissers in 15 bedrijfstakken.

Over NTT Ltd.
NTT Ltd.is en toonaangevende wereldwijd opererende technologiedienstverlener. Wij werken samen met organisaties van over de hele wereld om met intelligente technologieoplossingen resultaten vorm te geven en te bereiken. Bij ons staat intelligent voor data-driven, verbonden, digitaal en veilig. Als wereldwijde ICT-provider hebben we meer dan 40.000 mensen in dienst in een diverse en dynamische werkomgeving in 57 landen. We doen zaken in 73 landen en leveren diensten in meer dan 200 landen en regio’s. Together we enable the connected future.

Kijk voor meer informatie op https://hello.global.ntt/.
Laatste van NTT Ltd.  
NTT creëert ’s werelds grootste connected stadium en genereert een ‘digital twin’ van de Tour de France

Customer Experience: NTT recognized as Genesys Global Platinum partner

NTT Global Threat Intelligence Report: stijging van 300 procent in aanvallen van opportunistic targeting
Geplaatst:
Verstreken tijd: 139 dagen
PR contact  

Logo Progress Communications
NTT Ltd. contact  

Logo NTT Ltd.

  +44 203 936 0400
  hello.global.ntt
NTT Ltd. sociaal  


NTT Ltd. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo VPNdiensten.nl
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo E-mergo
Logo VPNdiensten.nl
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo VPNdiensten.nl
Logo Facilitor
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo True (Broad Horizon)
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Frontline Solutions
Logo MCS B.V.
Logo Lightspeed
Logo Citrix
Logo Extreme Networks
Logo Essentra Components
Logo Pegasystems
Logo CrowdStrike
Logo Red Hat
Logo WorldStream
Logo Mirakl
Logo Orange Cyberdefense
Logo Personio
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Ctac N.V.
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91786 persberichten
- 6032 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10607 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl