Herken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2519 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (51 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: carolijn peelen bv

Nexans werkt samen met Shippeo aan real-time visibility van wereldwijde klant leveringen

  • De nieuwe digitale dienst van Nexans, mogelijk gemaakt door Shippeo, gebruikt automatisering en AI om end-to-end inzicht te bieden in de leveringsactiviteiten van fabriek tot klant 
  •  Het biedt Nexans klanten directe, betrouwbare informatie en efficiëntie met de voordelen van real-time track & trace, incidentbeheer en nauwkeurige ETA (geschatte aankomsttijd) voorspellingen
  •  Roll-out van de service start in Q1 2021

 Amsterdam/Parijs, 1 april 2021 –  Shippeo, de Europese marktleider in real-time transport visibility (RTTV) oplossingen, heeft een langetermijn partnership overeenkomst getekend met  Nexans.

Het bedrijf implementeert een nieuwe innovatieve digitale dienst die gebruik maakt van automatisering en kunstmatige intelligentie en breidt hiermee de toekomstige mogelijkheden van zijn wereldwijde transportactiviteiten uit. Het partnerschap ondersteunt de visie van Nexans door de klanttevredenheid te verbeteren en de business te versnellen via een flexibele, datagestuurde toeleveringsketen op basis van de meest moderne technologie. Digitalisering stelt Nexans in staat om klanten innovatieve services te bieden, zoals real-time tracking, nauwkeurige voorspellingen van de geschatte aankomsttijd (ETA) en incidentbeheer van zendingen.

De samenwerking met Shippeo zal de strategische transitie van Nexans naar een nog meer klantgerichte organisatie helpen bevorderen. De tracking- en ETA-voorspellingen van Shippeo bieden Nexans-klanten real-time inzicht in transportactiviteiten, wat ten goede komt aan de transparantie tussen alle betrokken partijen en de traceerbaarheid van de goederen die onderweg zijn. Het zal Nexans ook in staat stellen om verbeteringen in de waardeketen te identificeren en de leveringsflexibiliteit voor klanten te vergroten. De oplossing focust in het bijzonder op samenwerking om activiteiten te stroomlijnen, het verminderen van onnodige voorraden en het elimineren van knelpunten zoals vertragingen bij het lossen.

"Voor Shippeo is het een geweldige kans om samen te werken met een toonaangevende speler in de energietransitie. De interesse en support vanuit het management van Nexans maakt de samenwerking extra interessant. Onze real-time visibility wordt als strategisch voor het bedrijf gezien. Dit onderstreept dat visibility niet alleen relevant is in de transportwereld, maar ook voor het verbeteren van verkoop-, marketing- en service”, aldus Lucien Besse, COO en medeoprichter van Shippeo.

"De digitalisering van onze toeleveringsketen is een integraal onderdeel van Nexans’ ambitie om de toekomst elektrisch te maken. We begonnen enige tijd geleden met visibility initiatieven, onder meer met onze add-on oplossingen. Maar nu we Shippeo mogen verwelkomen in onze groeiende groep van belangrijke strategische partners, tillen we de visibility van onze transportactiviteiten snel naar een hoger niveau”, zegt Christopher Guérin, CEO van Nexans. “Een hoge mate van transparantie en traceerbaarheid wordt als de norm beschouwd bij het online bestellen van consumptiegoederen. Door met Shippeo te werken, kunnen we eenzelfde soort ervaring en hetzelfde vertrouwen bieden voor onze business-to-business leveringen."

De transportoplossing zal vanaf het eerste kwartaal van 2021 bij Nexans worden uitgerold.

Over Nexans
Nexans is een wereldspeler in de energietransitie. Ons doel: de toekomst elektrisch maken. Nexans speelt al meer dan een eeuw een cruciale rol in het elektrisch maken van de planeet. Met ongeveer 25.000 mensen in 38 landen leidt de Groep naar de nieuwe wereld van elektrificatie: veiliger, duurzamer, hernieuwbaar, koolstofarm en voor iedereen toegankelijk. In 2020 genereerde Nexans 5,7 miljard euro aan standaardverkoop.

De Groep ontwerpt oplossingen en diensten in de hele waardeketen, met drie hoofdactiviteiten: Building & Territories (inclusief nutsbedrijven en e-mobiliteit), High Voltage & Projects (met betrekking tot offshore windparken, onderzeese interconnecties, hoogspanning op land) en Industry & Solutions (inclusief hernieuwbare energiebronnen, transport, olie en gas, automatisering en meer).

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat voorop bij de bedrijfsactiviteiten en interne praktijken van Nexans. Als ondertekenaar van het Global Compact sinds 2008, verbindt Nexans zich ertoe bij te dragen aan een verantwoorde wereldeconomie en streeft het ernaar de tien principes die door de VN zijn gedefinieerd bij al haar belanghebbenden te promoten. De Groep beloofde bij te dragen aan CO2-neutraliteit tegen 2030 en was de eerste kabelaanbieder die een stichting oprichtte die duurzame initiatieven ondersteunt die toegang tot energie bieden aan achtergestelde gemeenschappen over de hele wereld. Nexans' toewijding aan de ontwikkeling van ethische, duurzame en hoogwaardige kabels stimuleert ook haar actieve betrokkenheid bij toonaangevende brancheverenigingen, waaronder Europacable, NEMA, ICF en CIGRE.

Nexans staat genoteerd op Euronext Parijs, compartiment A.

Voor meer informatie, zie www.nexans.com

Over Shippeo
Shippeo, de Europese marktleider in supply chain visibility, helpt internationale bedrijven om real-time logistieke data in te zetten voor uitzonderlijke klantenservice en operational excellence. Het wereldwijde platform biedt verladers, vervoerders en eindklanten continue monitoring en maximale nauwkeurigheid van verwachte aankomsttijden (ETA’s) voor elke levering, waardoor ze snel problemen kunnen identificeren en tijdig kunnen anticiperen. Shippeo werd opgericht in 2014 en volgt meer dan 10 miljoen ladingen per jaar in 70 landen voor toonaangevende klanten zoals Carrefour, Eckes-Granini, Faurecia, Saint-Gobain en Schneider Electric. 

Voor meer informatie: www.shippeo.com

BeeldChristopher Guérin, CEO van NexansLucien Besse, COO en medeoprichter van Shippeo

Contact Shippeo

Media contact
Laatste van Shippeo  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 51 dagen
PR contact  

Logo carolijn peelen bv
Shippeo contact  

Logo Shippeo

  +31 20 799 16 19
  www.shippeo.com
Shippeo sociaal  


Shippeo tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Poly
Logo Citython
Logo Visma | Onguard
Logo ManpowerGroup
Logo Auth0
Logo Cegeka
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Infor
Logo Honeypot
Logo We Love Communities
Logo Red Hat
Logo Thales
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91075 persberichten
- 5972 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10252 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl