www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com
2506 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (135 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Clarity Benelux

Softwarebugs in gezondheidszorg snel hersteld, maar sector kampt met security debt

Uit Veracode onderzoek blijkt dat na een jaar van digitale transformatie in de gezondheidszorg ontwikkelaars en beveiligingsprofessionals snel kwetsbaarheden verhelpen, maar meer code moeten scannen

Amsterdam, 17 maart 2021 - Veracode, de grootste internationale leverancier van application security testing (AST), stelt op basis van onderzoek dat één op de vier applicaties in de gezondheidssector een ernstige kwetsbaarheid bevat. Wel handelt de sector gemiddeld sneller dan andere sectoren om kwetsbaarheden te verhelpen.

Softwarebeveiliging in de gezondheidszorg is beter gepositioneerd, omdat de sector daar vaak te maken heeft met kleinere, nieuwere applicaties die minder fouten bevatten dan applicaties in sectoren als technologie, financiële dienstverlening, productie en overheid. Dit zorgt ervoor dat deze sector efficiënter fouten kan oplossen dan vrijwel iedere andere sector. Alleen de detailhandel presteert beter. Toch blijft de gezondheidszorg achter waar het gaat om de frequentie waarmee applicaties worden gescand op kwetsbaarheden. Daarnaast worden open source-componenten aanzienlijk minder gescand. Beide dragen bij aan de security debt, het aantal onopgeloste kwetsbaarheden die bij een cyberaanval kunnen worden uitgebuit.

"Cybercriminelen zien ziekenhuizen en gezondheidszorgsystemen als makkelijke doelwitten, omdat ze vaak niet het budget of personeel hebben om zich tegen aanvallen te beschermen", zegt Chris Wysopal, medeoprichter en Chief Technology Officer bij Veracode. "De dreiging is uiteraard groter vanwege het levensreddende werk dat deze sector verricht. Bedrijven in de gezondheidszorg moeten daarom des te meer aandacht besteden aan de veiligheid van hun code." 

In 2020 resulteerde een datalek in de gezondheidszorg gemiddeld in $7,1 miljoen aan schade - ongeveer het dubbele van de gemiddelde kosten in alle andere sectoren. Hierbij zijn miljoenen gevoelige bestanden met persoonsgegevens openbaar geworden. Phishing, credential harvesting-aanvallen en social engineering-aanvallen waren de belangrijkste beveiligingsincidenten in het afgelopen jaar, volgens de 2020 HIMSS Cybersecurity Survey. Deze bedreigingen nemen toe door te lage investeringen in cyberbeveiliging, een gebrek aan beveiligingstraining voor werknemers en verstoring van IT-activiteiten door werk op afstand.

Uit onderzoek van Veracode blijkt dat 75% van de applicaties in de gezondheidssector ten minste één kwetsbaarheid bevat. 26% bevat zeer ernstige kwetsbaarheden. De sector verhelpt 70% van de gevonden kwetsbaarheden, waarmee het achterloopt op verschillende andere sectoren. De data suggereert dat ontwikkelaars in de gezondheidssector beter omgaan met problemen rond CRLF-injecties en cryptografie, die beide belangrijk zijn voor de bescherming van persoonsgegevens. Bekijk ook deze interactieve infographic van Veracode voor de meest voorkomende kwetsbaarheden per programmeertaal.

Download voor meer informatie over veel voorkomende kwetsbaarheden en andere onderzoeksbevindingen Veracode’s State of Software Security Volume 11 en de SOSS 11 Healthcare Infosheet.Over het State of Software Security rapport
Het Veracode State of Software Security rapport deel 11 is een uitgebreide beoordeling van securitytestgegevens afkomstig uit de scans van meer dan 130.000 actieve applicaties, uitgevoerd door 2.500 organisaties die klant zijn bij Veracode. Dit is de meest uitgebreide reeks application security benchmarks in deze branche. Veracode werkt samen met data scientists van het Cyentia Institute om nieuwe dreigingen beter te begrijpen en inzichtelijk te maken, zodat ontwikkelaars hun applicaties beter en veiliger kunnen ontwikkelen.Over Veracode
Veracode is ’s werelds grootste onafhankelijke provider van oplossingen voor applicatiebeveiliging (AppSec). Het bedrijf is de toonaangevende AppSec-partner waarmee development teams veilige software kunnen ontwikkelen, het risico op kwetsbaarheden kunnen verminderen, security kunnen verbeteren en hun productiviteit kunnen verhogen. Met Veracode kunnen ondernemingen hun visie waarmaken. Dankzij een gecombineerde focus op automatisering, integraties, procesoptimalisatie en snelheid helpt Veracode organisaties met accurate en betrouwbare data effectiever mogelijke kwetsbaarheden te vinden én te verhelpen.

Veracode ondersteunt wereldwijd ruim 2.500 klanten in uiteenlopende branches. De oplossingen van Veracode hebben meer dan 21 biljoen regels code geëvalueerd en ondernemingen geholpen meer dan 54 miljoen kwetsbaarheden te verhelpen.

Ga voor meer informatie naar www.veracode.com, bezoek het Veracode blog en het Twitter-kanaal.

Copyright © 2021 Veracode, Inc. Alle rechten voorbehouden. Alle andere merknamen, productnamen en trademarks zijn eigendom van de respectievelijke merkhouders.

Voor meer persinformatie
Clarity
Veracode Persdesk
Sarada Sant
+31 (0)23 555 34 24
veracode@clarity.pr
Laatste van Veracode  
Softwarebugs in gezondheidszorg snel hersteld, maar sector kampt met security debt

Veracode organiseert The Hacker Games in gevecht tegen gebrek aan cybersecurity-vaardigheden

Ontwikkelaars in detailhandel en horeca verhelpen kwetsbaarheden sneller dan andere sectoren
Geplaatst:
Verstreken tijd: 135 dagen
PR contact  

Logo Clarity Benelux
Veracode contact  

Logo Veracode

Veracode sociaal  


Veracode tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Unisys
Logo Banking Circle
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91760 persberichten
- 6031 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10592 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekersContentbureau