www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlContentbureau
2518 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (58 dagen geleden)
Bedrijf:

Juist nu in deze tijd is partneren een goede keuze

Eindhoven, 15 maart 2021 - Brabant Onderneemt heeft een nieuwe strategische partner: NorthC Datacenters. Dit is een belangrijke samenwerking, zeker gezien het toenemende belang van data gedreven ondernemen. Voor veel organisaties in Brabant staat de digitale transformatie dan ook hoog op de prioriteitenlijst. Dit geldt niet alleen voor multinationals in deze regio, ook MKB-bedrijven zijn volop bezig met de digitalisering van bestaande bedrijfsprocessen.

Cloud in Brabant
Brabant is en wordt door deze digitale transformatie steeds meer een belangrijke cloud- en connectiviteitshub. Niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van de High Tech Campus in de Brainport regio en haar wereldvermaarde technologiebedrijven zoals ASML.

Thijs Dorssers voorzitter van stichting Brabant Onderneemt, is zeer verheugd met de komst van NorthC als strategische partner. “Het is van groot belang om samen te werken met een deskundige datacenterpartij als NorthC die het fundament vormt van de digitale diensten die bedrijven in Brabant willen uitrollen. NorthC biedt datacenterdiensten aan op het gebied van connectiviteit en hybride cloudoplossingen voor onder andere IT-providers, overheden en zorginstellingen.”

Volgens Dorssers – die zelf een IT-achtergrond heeft – zijn datacenters de ruggengraat van de (digitale) economie. Toch zal niet voor iedereen meteen duidelijk zijn wat er met de term cloud of datacenters bedoeld wordt. ”De cloud is een fysiek netwerk van computerservers die zijn ondergebracht in datacenters. Als je iets opslaat in de cloud, staat het niet meer (alleen) op je eigen computer of smartphone maar op een server in een datacenter zodat je er vanaf elk apparaat met internettoegang gemakkelijk bij kunt. Waar die datacenters zich bevinden? Dichterbij dan je denkt. Het datacenter van NorthC staat in Eindhoven, op de High Tech Campus. Heel dichtbij dus”, aldus de voorzitter.

NorthC Datacenter Eindhoven
NorthC Datacenter Eindhoven

Cloud-en connectiviteitshub
Rob Heemskerk, Director of Sales bij NorthC, licht de samenwerking met Brabant Onderneemt toe: “Het is belangrijk dat je weet wat er in de regio speelt. Dankzij onze nauwe samenwerking met regionale IT-partners kan NorthC haar klanten deskundig adviseren over hun digitale transformatie en daarvoor de beste totaaloplossing bieden, samen met partijen die zij kennen en vertrouwen. NorthC opereert carrier- en partnerneutraal en ontsluit een ruime selectie aan clouddiensten in haar datacenters van zowel internationale als nationale spelers. Op deze manier vervullen datacenters, die zich continu blijven ontwikkelen, de rol van connectiviteitshubs en beschikken klanten over alle middelen die nodig zijn voor het bouwen en onderhouden van hun essentiële ICT-infrastructuur. Nu en in de toekomst.”

Duurzame datacenter
Het regionale datacenter van NorthC in Brabant is strategisch gelegen op de High Tech Campus Eindhoven. Het is gebouwd volgens de Tier 4 norm van het Uptime Institute. Dit betekent dat het datacenter de allerhoogste mate van beschikbaarheid en betrouwbaarheid biedt. Daarnaast is het het eerste datacenter ter wereld dat volgens cradle-to-cradle-principes is gebouwd. Dat houdt bijvoorbeeld in dat er bij de materiaalkeuze en bouw al rekening is gehouden met mogelijkheden voor hergebruik. “Alle restwarmte van het datacenter wordt via water in een ondergrondse ring geleverd aan de gebouwen op de High Tech Campus”, merkt Heemskerk nog op. “In ruil voor warm water krijgen we afgekoeld water terug, dat wordt gebruikt voor de koeling van de opgestelde IT-apparatuur in ons datacenter, dat voor een forse reductie van onze stroom-en koelingsverbruik zorgt. Omdat andere partijen op de High Tech Campus hierdoor hun eigen CO2-emissie verlagen, is dit per saldo een klimaat positief datacenter. We zijn daarmee niet alleen aanjager van de digitalisering, maar ook samen met onze klanten maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen.”

NorthC Eindhoven
NorthC Eindhoven


Noot voor de redactie

Contactpersonen voor de pers

NorthC Datacenters, Lisa da Licho, Marketing Manager, lisa.dalicho@northcdatacenters.com, +31 (0)6 2481 1222

Of

Stichting Brabant Onderneemt, Thijs Dorssers, voorzitter, thijs@brabantonderneemt.nl, +31 (0)6 3085 4493

Over NorthC
Met tien datacenters is NorthC het grootste regionale datacenterbedrijf in Nederland, dat zowel grote organisaties en overheidsinstellingen bedient, als cloud- en IT-dienstverleners en kleinere ondernemingen. NorthC onderscheidt zich onder andere door een sterke lokale aanwezigheid in de verschillende regio’s, kwalitatief hoogwaardige diensten en maatwerk op het gebied van connectiviteit en hybride cloudoplossingen. Dankzij nauwe samenwerking met regionale IT-partners kan NorthC totaaloplossingen aanbieden die klanten helpen bij hun digitale transformatie. Gezamenlijk hebben de tien vestigingen een totaaloppervlakte van bijna 60.000 m2 en een elektrisch vermogen van 44 megawatt. Kijk voor meer informatie op www.northcdatacenters.com

Over Brabant Onderneemt
Stichting Brabant Onderneemt is een organisatie van en door ondernemers (MKB’er, start-ups en scale-ups) in de provincie Noord-Brabant. Brabant Onderneemt is de businessclub waar ondernemers elkaar ontmoeten in Brabant. Een netwerk dat zowel online als offline verbindingen creëert. Bij Brabant Onderneemt is het netwerken met andere ondernemende en ambitieuze ondernemers en beslissers van de toekomst. Inspiratie, kennis en contacten delen staat centraal bij de netwerkclub.
Laatste van Stichting Brabant Onderneemt  
Juist nu in deze tijd is partneren een goede keuze

Bruut: netwerkfeest voor Brabantse ondernemer
Geplaatst:
Verstreken tijd: 58 dagen
Stichting Brab.. contact  

Logo Stichting Brabant Onderneemt

Stichting Brab.. sociaal  


Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Thinkwise
Logo Flanderijn
Logo Pegasystems
Logo XpertHR
Logo ENGIE
Logo Zoom
Logo NTT Ltd.
Logo Poly
Logo Citrix
Logo VTKE
Logo Banking Circle
Logo Lightspeed
Logo Thinkwise
Logo ilionx
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91124 persberichten
- 5977 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10274 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.com