Contentbureauwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl
2519 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (54 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Wisse Kommunikatie

C.H. Robinson en SAS werken samen aan supply chain planning voor retail en consumentenproducten

De combinatie van real-time data over vraag en transport leidt tot slimmere en flexibelere supply chain planning

Het logistieke bedrijf C.H. Robinson en IT-bedrijf SAS, dat zich met data-analytics bezighoudt, zijn een samenwerking gestart, die moet leiden een andere manier van werken in supply chains omdat die steeds complexer worden. Tot nu toe werden supply chain demand planning en informatie over het transport van goederen meestal gescheiden in verschillende datasilo’s verwerkt; zonder onderlinge koppeling, digitale integratie of realtime zichtbaarheid. De samenwerking tussen C.H. Robinson en SAS is opgezet om een end-to-end supply chain oplossing te ontwikkelen, die real-time informatie over vraag, voorraad en transport combineert. Dankzij een supply chain met een dergelijke gecentraliseerde aansturing kunnen bedrijven snelle en flexibele aanpassingen realiseren in de planning, de inzet van vervoerders en snel reageren op de veranderende consumentenvraag; zelfs als de goederen al onderweg zijn.

Het partnership tussen C.H. Robinson en SAS combineert data van retailers en CPG-bedrijven met logistieke en transportdata om innovatieve en flexibele, maar ook betrouwbare en kosteneffectieve manieren van vervoer te creëren. Volgens Richard Widdowson, vice-president Global Retail & CPG Solutions bij SAS, zullen de toekomstige winnaars van de retail en CPG supply chains die bedrijven zijn, die erin slagen de focus te verleggen van lange termijn planning naar slimme planning voor de zeer korte termijn. Dat kunnen ze bereiken door hun data effectief in te zetten om realtime aanpassingen door te voeren. “Het partnership helpt bedrijven om met andere ogen naar hun supply chains te kijken”, zei Widdowson. “Onze oplossing helpt hen om kansen en uitdagingen zichtbaar te maken op het moment dat ze zich voordoen. Zo kunnen onze klanten betere resultaten boeken; zelfs tijdens een marktverstoring met pandemische proporties.”

Geïntegreerde datastromen
Als onderdeel van een geïntegreerd dataproces maakt SAS een demandplanning, die direct in de dynamische transport procurement tool van C.H. Robinson geïmporteerd wordt. Die tool is verbonden met het omvangrijkste supply chain management platform ter wereld, Navisphere, om een real time overzicht te krijgen van de voorraden. Die informatie wordt vervolgens teruggekoppeld naar de Intelligent Planning oplossing van SAS. Dat betekent dat een retail- of CPG-bedrijf zijn demand planning ook aan producten en vrachten kan koppelen, die al onderweg zijn. Zo kan het sneller reageren op real-time veranderingen in de vraag; bijvoorbeeld als gevolg van een abrupte stijging in de (lokale) consumentenvraag of op realtime veranderingen in de transportomstandigheden zoals noodweer.

Real-time veranderingen
“Door dergelijke unieke datastromen te managen, veranderen we het procurementproces en geven we bedrijven de informatie en de flexibiliteit die nodig zijn om beter te kunnen concurreren in de zich snel ontwikkelende transportmarkt”, zei Chris O’Brien, chief commercial officer bij C.H. Robinson. “Nu vertrouwen bedrijven op de jaarlijkse afsluiting van een transportcontract, maar dat voorziet niet in onvoorziene omstandigheden of situaties die zich steeds vaker in real-life voordoen. Je kunt veel beter een dynamisch procurementplan ontwikkelen, dat flexibel kan reageren op real-time veranderingen in de vraag en de situatie op de transportmarkt. Meer dan ooit betekent wendbaarheid in de supply chain, die gebaseerd is op real-time data, een concurrentievoordeel voor bedrijven.”

Als eerste zullen retailbedrijven en leveranciers van consumer packaged goods (CPG) in Noord-Amerika van deze nieuwe, geïntegreerde oplossing kunnen profiteren, maar de oplossing is ontwikkeld om op termijn de kloof tussen productie, planning en logistiek in alle bedrijfstakken te overbruggen.

Meer informatie over het partnership van SAS en C.H. Robinson of over het aanvragen van een demo van de geïntegreerde tools is te vinden op: CHRobinson.com/SAS.Noot voor de pers: zie voor meer informatie www.chrobinson.com. Of neem contact op met Marianne Myburgh, senior manager global marketing & communications, telefoon: 020-5170206 of per e-mail: Marianne.Myburgh@chrobinson.com.

Nederlands perscontact: Theo Snijders van Wisse Kommunikatie, telefoon 026-4431523 of per e-mail: theo.snijders@wisse-worldcom.nl.

Over C.H. Robinson
C.H. Robinson lost eenvoudige en complexe logistieke problemen op voor bedrijven in de hele wereld en in alle sectoren. Met bijna 21 miljard dollar aan lading in beheer en zo’n 19 miljoen transportbewegingen per jaar is C.H. Robinson een van de grootste logistieke dienstverleners ter wereld. Het uitgebreide portfolio van logistieke diensten versnelt de wereldwijde handel door snel en betrouwbaar producten en goederen te leveren, die de wereldeconomie draaiend houden. Dankzij de expertise en de informatie uit het multimodale transportmanagement systeem is C.H. Robinson in staat om slimme oplossingen te bieden aan meer dan 105.000 klanten en 73.000 carriers.

De technologie van C.H. Robinson is ontwikkeld door en voor supply chain experts om snelle en betekenisvolle verbeteringen in de bedrijfsprocessen van de klanten door te kunnen voeren. Als een maatschappelijk verantwoorde onderneming zijn we trots dat we miljoenen dollars bijdragen aan doelen die voor ons bedrijf, onze Stichting en onze medewerkers van belang zijn. Meer informatie vindt u op www.chrobinson.com (Nasdaq: CHRW).

Over SAS
SAS is een van marktleiders in data-analytics. Dankzij innovatieve software en diensten, inspireert SAS bedrijven over de hele wereld en stelt ze in staat om data om te zetten in intelligentie. SAS biedt u THE POWER TO KNOW®.
Laatste van C.H. Robinson  
C.H. Robinson en SAS werken samen aan supply chain planning voor retail en consumentenproducten

Logistiek dienstverlener C.H. Robinson zet Technology Development Centre in Cork op
Geplaatst:
Verstreken tijd: 54 dagen
C.H. Robinson contact  

Logo C.H. Robinson

C.H. Robinson sociaal  


C.H. Robinson tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Poly
Logo Citython
Logo Visma | Onguard
Logo ManpowerGroup
Logo Auth0
Logo Cegeka
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Infor
Logo Honeypot
Logo We Love Communities
Logo Red Hat
Logo Thales
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91075 persberichten
- 5972 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10252 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl