www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl
2519 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (60 dagen geleden)
Bedrijf:

De veranderende wereld van werk: één jaar thuiswerken

Deze applicaties worden gebruikt door Nederlandse thuiswerkers

Amsterdam, 12 maart 2021 - Sinds 16 maart 2020 geldt in Nederland het dringende advies om thuis te werken. We zijn inmiddels bijna een jaar verder en het thuiswerken is nog altijd een belangrijke trend. Cloud security-specialist Zscaler heeft alle ontwikkelingen en trends van het afgelopen jaar op de voet gevolgd en samengevoegd in een speciaal ontwikkeld Work From Anywhere-dashboard. Middels dit dashboard zijn niet alleen de ontwikkelingen op het gebied van thuiswerken te vinden, maar ook gevolgen voor het applicatielandschap. 

Het thuiswerkadvies heeft enorme implicaties gehad voor de digitale transformatie van Nederlandse organisaties. Zo konden organisaties die al in de cloud werkten zich makkelijker aanpassen aan de nieuwe realiteit dan organisaties die nog met meer traditionele oplossingen werkten. Als gevolg van de veranderde werksituatie hebben werknemers nu ook andere applicaties nodig dan vóór de pandemie. Uit data van de Zscaler Cloud is dan ook gebleken dat, naast streamingdiensten, cloudgebaseerde kantoorapplicaties en collaboration-tools als Zoom en Microsoft Teams samen de grootste bijdrage leverden aan het totale dataverkeer van werknemers die op afstand werken. 

Top 5 meest gebruikte applicaties door thuiswerkers
De Zscaler Cloud verwerkt dagelijks meer dan 140 miljard transacties. In Nederland geldt dat het merendeel van dat verkeer afkomstig is van cloudgebaseerde kantoorapplicaties. Uit data van het Work From Anywhere-dashboard blijkt dat Outlook het grootste datavolume heeft met 261 TB. Op de tweede plaats staan Office 365 applicaties met 141 TB. Opvallend is wel dat de top 3 niet compleet wordt gemaakt door een tool die bedoeld is om het werken op afstand te faciliteren, maar door videoplatform YouTube (82 TB). Op plaats vier en vijf volgen Microsoft OneDrive (77 TB) en SharePoint Online (64 TB). 


Afbeelding 1: Overzicht van de grootste applicaties qua datavolume in maart 2021

Het valt daarnaast op dat er bijna geen collaboration-tools, als Microsoft Teams, Zoom of Google Meet, qua volume groot genoeg zijn voor een plek in de top 5. Zij hebben echter wel een enorme groei doorgemaakt het afgelopen jaar. Zo is het gebruik van Zoom de afgelopen zes maanden met 431% gegroeid onder Nederlandse Zscaler-klanten. Verder zijn ook streamingplatformen als Disney+ flink gegroeid (133%). 

Naast collaboration-tools en streamingplatformen is er de afgelopen maanden ook een groei zichtbaar in de adoptie van management- en beveiligingsoplossingen als Azure DevOps en Druva. De groei van deze oplossingen zette echter wel pas eind 2020 flink door, zoals op afbeelding 3 goed te zien is. 


Afbeelding 2: De procentuele groei van Disney+-verkeerde via de Zscaler Cloud in de afgelopen drie maanden


Afbeelding 3: De procentuele groei van Azure DevOps-verkeer via de Zscaler Cloud in de afgelopen 3 maanden

Thuiswerken: een blijvende trend
Een analyse van het dataverkeer in de Zscaler Cloud biedt naast het volgen van de ontwikkelingen in het applicatielandschap ook de mogelijkheid de relatie tussen verkeer van thuis- en kantoorlocaties te onderzoeken. Zo is bijvoorbeeld goed te zien dat de komst van de pandemie in Nederland zorgde voor een afname in de hoeveelheid verkeer vanaf kantoor. In het afgelopen jaar is het aantal thuiswerkers wel gestaag toegenomen. In januari 2020 was maar liefst 89% van het verkeer in de Zscaler Cloud afkomstig van kantoor, tegenover ‘slechts’ 56% in februari 2021. 

In tegenstelling tot Nederland is het kantelpunt tussen verkeer vanaf kantoor en verkeer van werknemers op afstand wel goed te zien bij veel Zuid-Europese landen, zoals Spanje, waar direct na de komst van de pandemie meer dan de helft (60%) van het verkeer vanaf een externe locatie werd geregistreerd.


Afbeelding 4: Remote User Traffic en In-Office Traffic in Nederland van januari 2020 tot maart 2021


Afbeelding 5: Remote User Traffic en In-Office Traffic in Spanje van januari 2020 tot maart 2021

Digitale transformatie in Nederland
Deze cijfers wijzen op een enigszins trage aanpassing van Nederlandse organisaties en de voorzichtige adoptie van het werken op afstand. Waar veel Zuid-Europese landen de omslag naar het werken vanuit huis direct maakten, ging deze ontwikkeling in Nederland en veel andere Noord-Europese landen langzamer. Ondanks dat het verkeer dat op afstand wordt geregistreerd wel langzaam toeneemt, heeft het verkeer vanaf kantoor nog altijd de overhand in Nederland. 

De komst van de pandemie toonde aan dat veel Nederlandse organisaties in 2020 niet voorop liepen wat betreft hun digitale transformatiereis. Sinds de omslag naar het werken op afstand hebben deze organisaties echter wel erkend dat digitale transformatie een prioriteit zou moeten zijn. Veel van hen hebben dit proces het afgelopen jaar dan ook versneld. Daarnaast lijkt het (gedeeltelijk) thuiswerken ook na de pandemie een blijvende trend. Werkgevers dragen daarbij de verantwoordelijkheid voor efficiënte en veilige toegang tot de applicaties die werknemers nodig hebben. Op basis van data uit het Work From Anywhere-dashboard lijken Nederlandse organisaties op de goede weg te zijn. 

Elke dag verwerkt de Zscaler Cloud meer dan 140 miljard transacties. Het Work From Anywhere-dashboard biedt uniek inzicht in de herkomst van het dataverkeer in Nederland dat via de Zscaler Cloud loopt en met welke applicaties werknemers zich dagelijks verbinden. 

Klik hier om direct naar het Work From Anywhere-dashboard te gaan. Over Zscaler
Zscaler (NASDAQ: ZS) versnelt digitale transformatie en maakt klanten meer agile, efficiënt, veerkrachtig en veilig. De Zscaler Zero Trust Exchange bescheremt duizenden klanten van cyberaanallen en dateverlies door gebruikers, apparaten en applicaties veilig met elkaar te verbinden vanaf elke locatie. Verveeld over meer dan 150 datacenters wereldwijd is de op SASE-gebaseerde Zero Trust Exchange het grootste inline cloud security-platform ter wereld. Voor meer informatie

Zscaler
Berend Sikkema
E-mail:  bsikkema@zscaler.com

Whizpr
Martine Korthals / Winnie Silvertand
Telefoon: 0317 410 483
E-mail: zscaler@whizpr.nl
Laatste van Zscaler  
Zscaler waarschuwt voor HydroJiin-campagne die SSL-encryptie misbruikt

Zscaler verbetert Zero Trust-security voor de digitale organisatie en ontwricht daarmee decennia aan verouderde IT-security- en netwerkmodellen

Zscaler pakt kloof aan in rechten voor cloud-workloads met de overname van Trustdome
Geplaatst:
Verstreken tijd: 60 dagen
Zscaler contact  

Logo Zscaler

Zscaler sociaal  


Zscaler tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Lightspeed
Logo Thinkwise
Logo ilionx
Logo SurveyMonkey
Logo Clarity Benelux
Logo ISBW
Logo Techniekopleiding.nl
Logo GNX
Logo Visma | Raet
Logo Poly
Logo Citython
Logo Visma | Onguard
Logo ManpowerGroup
Logo Auth0
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91094 persberichten
- 5974 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10265 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl