www.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2519 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (34 dagen geleden)
Bedrijf:

Internationale vrouwendag: slechts 19% van tech-vrouwen geïnspireerd door vrouwelijk rolmodel IT branche

Utrecht, 8 maart, 2021 - Meer dan een derde (38%) van de vrouwen werkzaam in de IT- en tech-industrie geeft aan dat het gebrek aan vrouwen in de sector hen huiverig maakte op zoek te gaan naar een baan in de branche. Dit blijkt uit Kaspersky’s laatste Women in Tech rapport, Where are we now? Understanding the evolution of women in technology. Het rapport benadrukt het belang van vrouwelijke rolmodellen in de strijd naar meer gender diversiteit in de tech-industrie. Slechts 19% van de vrouwen, die momenteel werkzaam zijn in de sector, gaf aan te zijn aangemoedigd tot een baan in IT of technologie door een vrouwelijk rolmodel.

Uit het onderzoek, dat is afgenomen onder 13.000 mannen en vrouwen in de IT- branche, blijkt dat bijna de helft van de vrouwen (43%) via eigen initiatief haar weg moest vinden in de sector. Een derde gaf hierbij aan op de middelbare school of universiteit te zijn aangemoedigd om voor de tech-industrie te kiezen. Deze uitkomsten tonen de eerste tekenen van verandering, maar de behoefte aan meer vrouwelijke representatie blijft, om zo tot meer gendergelijkheid op de werkvloer te komen.

Ondanks pogingen om stereotypes te doorbreken, organisatorische structuren aan te passen en verandering te brengen in mentaliteit, is er slechts zoveel verandering mogelijk zonder meer vrouwelijke vertegenwoordiging. Als er niet genoeg sterke voorbeelden zijn, dan is het voor een vrouw lastig om vanuit haar studie de stap te maken naar deze industrie en vanuit daar haar carrière te vervolgen.

Evgeniya Naumova, Vice-President Global Sales Netwerk bij Kaspersky, zegt hierover: “de resultaten laten een belangrijk probleem zien en bevestigen het gevaar van het ‘sneeuwbaleffect’, zeker wanneer dit de verkeerde kant op gaat. Voor de ondervraagde vrouwen kan de sprong in het diepe in de IT-sector een intimiderende stap zijn geweest, omdat zo weinig vrouwen hen zijn voorgegaan. Toch schept het onderzoek ook heldere kaders en wijst het op de mogelijkheden als er in de toekomst een positieve omslag plaatsvindt. Met meer vrouwelijke voorbeelden in de sector kan het stereotype van de branche worden ontkracht en werken we samen toe naar minder gender ongelijkheid. Dit zou de katalysator kunnen zijn die de broodnodige verandering echt versnelt."

Uit het onderzoek komt tevens naar voren dat vrouwen een weg vrij kunnen banen voor andere vrouwen. Het aanstellen van meer vrouwelijke rolmodellen zet de toon voor andere vrouwen betreft de voordelen van en competenties die nodig zijn in de IT-branche. Zo geeft 44% aan dat probleem-oplossend denken hiervan een goed voorbeeld is. Een ruime 40% noemde het salaris als voordeel van de sector. Deze pluspunten bereiken geïnteresseerde, jonge vrouwen echter niet goed genoeg. Door hier verandering in te brengen, is de verwachting dat meer vrouwen kiezen voor een IT-baan en zullen excelleren. Zo kunnen zij op hun beurt als rolmodel dienen en zorgen voor een positief sneeuwbaleffect.

Dr Patricia Gestoso, Hoofd Wetenschappelijk klant support bij BIOVIA, winnaar van ‘Women in Software Changemaker’ 2020 en lid van Ada’s List gelooft dat er vele mogelijkheden zijn voor het veranderen van het narratief voor vrouwen. Dit begint bij ‘het ontkrachten van het idee dat alle IT-banen over coderen gaan’.

Zij legt uit: “er is een scala aan mogelijkheden in de IT-branche zoals product management, project management, UX design, ondersteuning en training. Het is belangrijk om de voordelen te benoemen van een tech-carrière. Vaak worden competenties en interesses zoals wiskunde, computer en logica te veel benadrukt, maar laten we niet vergeten dat samenwerking, communicatie en klantenservice minstens zo belangrijk zijn voor vele banen in de sector.

Het is belangrijk om nu stappen te zetten zodat niet alleen meer vrouwen werk vinden in deze branche, maar er ook voortgang wordt geboekt. Deze vrouwen zijn de rolmodellen voor de volgende generatie. Het is belangrijk om een open discussie te blijven houden zodat gendergelijkheid dichterbij komt. International Women’s Day is een belangrijke dag om stil te staan bij de successen van vrouwen en anderen inspireert en motiveert om hetzelfde te doen.

Lees het volledige rapport Where are we now? Understanding the evolution of women in technology voor meer informatie en aanbevelingen tot het verbeteren van gendergelijkheid in de tech sector. Kijk voor meer inspirerende verhalen over vrouwelijke werknemers in de IT op Kaspersky's website.
Laatste van Kaspersky  
Een op de twee consumenten mijdt serviceprovider na een datalek

Kaspersky lanceert nieuw MDR-product op basis van machine learning voor MKB

Ruim helft slachtoffers ransomware betaalt losgeld, slechts een kwart krijgt bestanden volledig terug
Geplaatst:
Verstreken tijd: 34 dagen
Kaspersky contact  

Logo Kaspersky

  030 752 95 00
  info@kaspersky.nl
  www.kaspersky.nl
Kaspersky sociaal  


Kaspersky tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo PlanMen
Logo Northwave
Logo PQR
Logo Schneider Electric
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Unit4
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Businesspark Nieuw-Vennep Zuid
Logo Citrix
Logo SurveyMonkey
Logo Ivanti
Logo Infoblox
Logo ROVC
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90818 persberichten
- 5948 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10070 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl