Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
2523 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (48 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Clarity Benelux

PA Consulting rondt investering door Jacobs af

Investering waardeert PA op £1,825 miljard; biedt nieuwe groeikansen voor klanten en mensen

Utrecht, 4 maart 2021: PA Consulting (PA) en Jacobs (NYSE: J) hebben met succes de strategische investering van Jacobs in PA afgerond.

Jacobs voegt zich met deze investering bij PA’s eigen medewerkers, tevens aandeelhouders in het bedrijf. Jacobs ondersteunt hiermee de groeiplannen van PA, waardoor het met nog meer organisaties over de hele wereld kan samenwerken en met vindingrijkheid kan bouwen aan een positieve toekomst. Een belangrijk kenmerk van de transactie is dat PA-medewerkers aandeelhouders blijven.

De investering door Jacobs is voltooid nadat de aandeelhouders van PA voor 99,9% hebben ingestemd met de transactie en de succesvolle afronding van een goedkeuringsproces bij de Britse rechtbank op 2 maart 2021. Bestaande aandelenbelangen zijn door het gehele management vrijwillig doorgerold naar de nieuwe constructie, wat het enthousiasme en de betrokkenheid van de partners en werknemers van PA voor deze groeikans onderstreept. Met de transactie wordt PA gewaardeerd op £1,825 miljard.

De afronding van deze investering houdt ook in dat de huidige institutionele belegger, The Carlyle Group, zijn belang in PA zal terugtrekken. Daarmee wordt een succesvolle investeringsperiode van vijf jaar afgesloten, waarin de EBITDA meer dan verdubbelde en de samengestelde jaarlijkse omzetgroei sinds 2016 12% bedroeg.

Vindingrijkheid zit sinds de oprichting in 1943 in de haarvaten van PA. De organisatie werkt samen met een breed scala aan klanten - van starters met een veelbelovend idee om de wereld te veranderen tot enkele van de belangrijkste multinationale bedrijven en organisaties. Samen met hen creëert PA op innovatieve wijze succesvolle producten en diensten die bedrijfsgroei bevorderen, klanten blij maken en de maatschappij en het milieu verbeteren.

PA en Jacobs hebben de intentie hun kwaliteiten te bundelen en zo het vermogen van hun teams om ingenieuze oplossingen voor klanten te leveren verder te versterken.

Ken Toombs, CEO van PA Consulting: “De afronding van deze investering is het begin van een spannend nieuw hoofdstuk voor PA. De cultuur, de waarden en de klanten van Jacobs sluiten nauw aan bij die van ons, waardoor het een logische partner op de markt is. De aanvullende kennis en kunde van Jacobs zullen ons nog beter in staat stellen om onze klanten innovatieve oplossingen te bieden. De overweldigende steun van de PA-aandeelhouders voor de transactie bewijst het grote potentieel dat wij allen in dit partnerschap zien. We willen ook Carlyle bedanken voor het sterke partnerschap en de steun in de afgelopen vijf jaar, die PA aanzienlijk heeft helpen groeien."

Jacobs’ voorzitter en CEO Steve Demetriou: "Dit partnerschap versnelt onze strategie om marktleider te worden in innovatieve en creatieve oplossingen die hedendaagse uitdagingen helpen op te lossen, zoals klimaatverandering, digitalisering, verstedelijking en de aanhoudende crisis in de gezondheidszorg. PA heeft de afgelopen vijf jaar een sterke groei laten zien. Samen zullen onze organisaties een nieuwe branchestandaard neerzetten en daarmee nog meer waarde leveren aan klanten, werknemers en investeerders van Jacobs en PA."

Fraser Robson, Managing Director in het adviesteam van Carlyle Europe Partners: "We zijn trots op onze samenwerking met PA en wat we samen hebben bereikt. Het bedrijf heeft een sterke groei laten zien door de focus op mensen, innovatie en strategische overnames die PA's end-to-end innovatiecapaciteiten versterkt. We wensen PA het allerbeste en kijken uit naar de verdere groei van het bedrijf.”

Jacobs heeft de overeenkomst op 2 maart 2021 afgerond in overeenstemming met de op 30 november 2020 aangekondigde voorwaarden. De transactie werd gefinancierd door een combinatie van liquide middelen en bestaande schuldfaciliteiten.

Adviseurs
Rothschild & Co. trad op als exclusief financieel adviseur en Fried, Frank, Harris, Shriver & Jacobson LLP trad op als juridisch adviseur van Jacobs.

J.P. Morgan en HSBC fungeerden als financieel adviseurs voor The Carlyle Group en PA.

Linklaters trad op als juridisch adviseur van The Carlyle Group en PA, en Dickson Minto trad op als juridisch adviseur van het management van PA.

Opmerking: De bedrijfswaarde van £1,825 miljard ($2,5 miljard) is gebaseerd op een wisselkoers van 1,3951 USD per GBP.Over PA Consulting
De experts van PA Consulting bouwen samen aan een positieve toekomst. In een wereld die wordt gedreven door technologie, geloven wij dat de kracht van onze vindingrijkheid bijdraagt aan een positieve toekomst voor de mens. Waar strategie, technologie en innovatie samenkomen, zien wij kansen in complexiteit. Onze teams van experts op uiteenlopende gebieden combineren innovatief denken met baanbrekende technologie om sneller en verder vooruit te komen. Terwijl onze klanten transformeren, bereiken we samen duurzame resultaten.

PA heeft 3.200 specialisten in dienst op het gebied van financiële diensten, overheid, productie, energie- en nutsbedrijven, consumenten, defensie en beveiliging, gezondheidszorg, biowetenschappen, transport, reizen en logistiek. We werken wereldwijd vanuit kantoren in Europa, Noord-Amerika en de Golfstaten.

PA. Bringing ingenuity to life.

Meer informatie op paconsulting.com, volg PA op LinkedIn en Twitter

Over Jacobs
Bij Jacobs (NYSE: J) dagen we vandaag uit om morgen opnieuw uit te vinden door de meest kritieke problemen van de wereld op te lossen voor bloeiende steden, veerkrachtige omgevingen, missie-kritieke resultaten, operationele vooruitgang, wetenschappelijke ontdekkingen en geavanceerde productie, waarbij we abstracte ideeën omzetten in een werkelijkheid die de wereld voorgoed verandert. Met een omzet van 14 miljard dollar en een personeelsbestand van meer dan 55.000 medewerkers biedt Jacobs een volledig spectrum aan professionele diensten, waaronder consulting, technische en wetenschappelijke dienstverlening en projecten voor de overheid en de particuliere sector. Bezoek Jacobs.com en blijf in contact met Jacobs op Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.

Over The Carlyle Group
The Carlyle Group (NASDAQ: CG) is een wereldwijde investeringsmaatschappij met diepgaande sectorexpertise die privaat vermogen inzet in drie bedrijfssegmenten: Global Private Equity, Global Credit en Investment Solutions. Met $246 miljard aan beheerd vermogen per 31 december 2020 heeft Carlyle als doel verstandig te investeren en waarde te creëren namens haar investeerders, portefeuillebedrijven en de gemeenschappen waarin we leven en investeren. The Carlyle Group heeft 1.825 mensen in dienst in 29 kantoren verspreid over vijf continenten. Meer informatie is beschikbaar op www.carlyle.com. Volg The Carlyle Group op Twitter @OneCarlyle.

Voor meer informatie:
Clarity 
Karin van Geelen
Tel: +31 (0)23 555 34 24
E-mail:  paconsulting@clarity.pr
Laatste van PA Consulting  
PA Consulting, PulPac en Seismic Solutions bundelen krachten om wegwerpplastic te vervangen

PA Consulting rondt investering door Jacobs af

PA Consulting benoemt Aris Karcanias tot Global Head of Energy and Utilities
eV-ict en de IT Management Group starten een samenwerking om ICT kosten analyse in te voeren bij bedrijven en organisaties

Klantcontact.nl lanceert de Klantcontact Partnership Studie (KPS)

Pilot Cellnex en Techtenna versnelt realisatie IoT netwerk Tilburg

Resultaten Unit4 Q1 opgestuwd na groei-investering door TA Associates van meer dan 2 miljard dollar

Vattenfall Foundation start kennisgedreven vrijwilligerswerk door samenwerking met Impact Matters

Nieuw onderzoek biedt inzicht in belangrijkste oorzaken burn-outs onder zorgpersoneel

Werkomgeving, bedrijfscultuur en persoonlijke ontwikkeling belangrijker voor softwareontwikkelaars dan salaris

Pega Process AI biedt zelfoptimaliserende procesautomatisering

Arrow Electronics breidt ArrowSphere uit met Bitdefender MSP-portfolio voor cyberbeveiliging

Razer Invitational – North America begin van Invitational Season 2021

VMware ondersteunt de huidige Anywhere Workforce met nieuwe propositie

Zscaler verbetert Zero Trust-security voor de digitale organisatie en ontwricht daarmee decennia aan verouderde IT-security- en netwerkmodellen

Dell Technologies: Betere prestaties en meer automatisering voor Dell EMC PowerStore-gamma

Gezichtsverificatie iProov geselecteerd door itsme om wereldwijde groei te ondersteunen

Maandalert Woningmarkt | april 2021, Blijvende prijsstijgingen op de woningmarkt

Keensight Capital neemt strategisch meerderheidsbelang in RAM Infotechnology om verdere groei en innovatie op het gebied van ICT voor de zorg te faciliteren

TIE Kinetix helpt Nederlands Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de volgende stap te maken met e-procurement

Duurzame bezorgservice Homerr breidt uit naar Vlaanderen
BIM4Production wil de bouwsector blijvend veranderen, project bij Spaansen is antwoord op de vraag: ‘hoe dan?’

Ivanti introduceert Neurons voor ITSM en ITAM om Everywhere Workplace mogelijk te maken

Zoom stelt $100 miljoen beschikbaar voor ontwikkelaars Zoom Apps

Updates voor Jamf Parent en Jamf Teacher ondersteunen online, hybride en fysiek onderwijs

Rick Schouten wordt Head of Finance BPSOLUTIONS

PayIBAN innoveert met aanbieden van iDEAL en Incassomachtigen zonder transactiekosten

Startupbootcamp Lanceert Digitale Accelerator Voor One Single Hub

Earth Day: duurzaamheid begint bij de fabrikant volgens Lexmark

KnowBe4-rapport laat zien dat we slimmer worden in het herkennen van corona-gerelateerde phishing-mails

JOGO haalt €2 miljoen op voor innovatief ontwikkelingsplatform voor voetbaltalent
Geplaatst:
Verstreken tijd: 48 dagen
PR contact  

Logo Clarity Benelux
PA Consulting contact  

Logo PA Consulting

  +31 30 28 29 791
  www.paconsulting.com
PA Consulting sociaal  


PA Consulting tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Dynatos
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Impact Matters
Logo Nuance
Logo Honeypot
Logo Pegasystems
Logo Arrow Electronics
Logo Ivanti
Logo Zoom
Logo Jamf
Logo BPSOLUTIONS
Logo Startupbootcamp
Logo Unit4
Logo Arrow Electronics
Logo Databricks
Logo Avit Group
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90899 persberichten
- 5959 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10135 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl