Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl
2523 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (49 dagen geleden)
Bedrijf:

Macaw wil Duitse markt verder veroveren en neemt digital agency netzkern over

Hoofddorp, 3 maart 2021 - Het Nederlandse Macaw neemt de digitale dienstverlener netzkern over en zet daarmee versterkt in op het vergroten van zijn marktaandeel in Duitsland. Dankzij de acquisitie is het bedrijf nu de grootste Sitecore-speler op de Duitse markt. De Microsoft Gold Partner beoogt daarnaast met lokale experts zijn Microsoft-business verder uit te breiden.

DACH-regio
Eind 2019 vestigde Macaw zich op de Duitse markt dankzij de overname van B+D Interactive, een fullservicebureau voor digitale communicatie en e-business dat zich richt op awareness- en activatiecampagnes. Met het aantrekken van investeerder Avedon Capital Partners afgelopen maand kan Macaw zijn groeistrategie versneld realiseren door naast autonome groei aanverwante en aanvullende bedrijven te acquireren. Macaw wil uitgroeien tot een toonaangevende Europese speler die klanten toegevoegde waarde biedt met Microsoft- en Sitecore-technologie.

Focus op de beste technologie
De digitale dienstverlener kiest bewust voor deze twee technologiepartners zodat klanten kunnen profiteren van de meest uitgebreide en onderscheidende kennis, ervaring en passie. Microsoft behoort al jaren tot de top technologiebedrijven ter wereld en Sitecore is erkend als Leader in Gartner’s Magic Quadrant for Digital Experience Platforms. Sitecore, het marketingtechnologiebedrijf, dat gespecialiseerd is in ‘customer experience management’-software, maakte in januari van dit jaar bekend een investering van 1,2 miljard dollar te hebben ontvangen voor het realiseren van groei en om het tempo van innovatie te versnellen.

Klanten de beste digitale ervaring bieden
In het afgelopen jaar zijn veel van onze activiteiten naar de digitale wereld verplaatst, ook het contact met prospects en klanten, en bedrijven en consumenten zijn op zoek naar manieren om makkelijk te communiceren en samen te werken. De vraag naar software die digital experiences mogelijk maakt is dan ook sterk toegenomen en blijft groeien. Volgens gegevens van McKinsey heeft dit segment afgelopen jaar in twee maanden tijd een sprong van vijf jaar voorwaarts gemaakt. De technologieën van Sitecore helpen de ervaring van klanten in de gehele ‘customer journey’ buitengewoon te maken.

netzkern
Sinds de oprichting van de onderneming 20 jaar geleden, is netzkern organisch gegroeid tot 100 mensen die werken vanuit de kantoren in Wuppertal en Hamburg. Ze waren een van de eerste Sitecore-partners in de DACH-regio en hebben in die regio een van de grootste Sitecore-teams. De Sitecore Gold Implementation Partner en Microsoft Gold Partner biedt expertise op alle gebieden: van strategie en design tot ontwikkeling. Klanten als Düsseldorf Airport en RWE waarderen de toewijding, creativiteit en kennis van netzkern om steeds de beste oplossing te vinden die ze helpt succesvol te zijn.

De twee CEO’s, Thomas Golatta en Daniel Schulten, zullen de verdere groei van de activiteiten op het gebied van Microsoft en Sitecore in Duitsland vormgeven onder de naam ‘netzkern, part of Macaw’. Dit zal vooralsnog blijven bestaan naast Macaw Duitsland dat zich tot nu toe vooral focust op socialmediacampagnes, en onderscheidende creatieve en digitale marketingstrategieën.

Match qua cultuur, passie en ambitie
Golatta zegt over de overname: “De afgelopen twintig jaar waren een geweldig mooie reis. En we zijn enorm trots op het team dat netzkern heeft gemaakt tot wat het nu is. De laatste jaren zien we de bureauwereld sterk veranderen en om onze klanten nog beter te kunnen helpen, zijn we zeer verheugd dat we onze krachten nu met Macaw kunnen bundelen. In Macaw hebben we een evenknie gevonden qua bedrijfscultuur, passie en ambitie. We kijken dan ook uit naar de eerste gezamenlijke projecten en om onze ontdekkingsreis voort te zetten.”

William van der Pijl, CEO van Macaw, sluit zich hierbij aan: “Vanaf het eerste moment dat we met Thomas en Daniel in gesprek waren, prevaleerde de gemeenschappelijke passie voor het succesvol maken van onze klanten via innovatie en digitalisatie, en het laten uitgroeien van onze collega’s tot de beste versie van zichzelf door een omgeving te creëren waarin vertrouwen, authenticiteit, samenwerken en jezelf steeds uitdagen en verbeteren centraal staan.”

Hij vervolgt: “We zijn dan ook ontzettend blij dat we samen onze Sitecore-consulting- en marketingtechnologiecapaciteiten verder kunnen uitbreiden. En met netzkern, dat een van de eerste Sitecore-partners in de DACH-regio was, met een van de grootste Sitecore-teams, was de keuze een logische. Hun diepgaande strategische en technische ervaring met het ontwerpen, bouwen en leveren van enterprise-grade platforms op basis van Sitecore-technologie voor hun Duitse langetermijnklanten zal ons helpen om verder te kunnen groeien, en onze Macaw 25 groeistrategie te realiseren.”

Over Macaw
Digitale dienstverlener Macaw helpt grootzakelijke bedrijven met oplossingen en diensten op het gebied van digitale marketing en e-commerce, data en AI, werken in de cloud en geïntegreerde bedrijfsapplicaties. Macaw is gespecialiseerd in de softwareoplossingen van Microsoft en Sitecore. Hierdoor kunnen klanten profiteren van de eersteklas technologie en de brede kennis en ervaring van de meer dan 350 medewerkers die vanuit het hoofdkantoor in Nederland, maar ook vanuit kantoren in Duitsland en Litouwen klanten als Heineken, Eneco, Henkel, Vorwerk helpen succesvol te zijn. 

De voorliefde van Macaw voor uitdagingen zorgt voor een unieke bedrijfscultuur. En het bedrijf staat al jaren hoog op de ranglijst van Great Place to Work. Ga voor meer informatie naar:  www.macaw.nl.

Over netzkern
netzkern is een van de grootste full-service digitale bureaus in Duitsland, en een zeer ervaren Sitecore Platinum Implementation Partner. De circa 100 medewerkers helpen vanuit de locaties in Wuppertal en Hamburg klanten als Düsseldorf Airport, RWE en Aktion Mensch bij het omzetten van prospects in enthousiaste klanten via digitale kanalen.

Het bureau biedt alle diensten aan voor succesvolle digitale experience- & e-commerce-oplossingen. Hiertoe behoren advies, concept, ontwerp, implementatie, online marketing en hosting (cloud + eigen datacenter). Meer informatie: www.netzkern.de.

Voor meer informatie voor de pers
Macaw 
Anke van Heerebeek 
anke.van.heerebeek@macaw.nl
+31 (0)6 48203864
Laatste van Macaw  
eV-ict en de IT Management Group starten een samenwerking om ICT kosten analyse in te voeren bij bedrijven en organisaties

Klantcontact.nl lanceert de Klantcontact Partnership Studie (KPS)

Pilot Cellnex en Techtenna versnelt realisatie IoT netwerk Tilburg

Resultaten Unit4 Q1 opgestuwd na groei-investering door TA Associates van meer dan 2 miljard dollar

Vattenfall Foundation start kennisgedreven vrijwilligerswerk door samenwerking met Impact Matters

Nieuw onderzoek biedt inzicht in belangrijkste oorzaken burn-outs onder zorgpersoneel

Werkomgeving, bedrijfscultuur en persoonlijke ontwikkeling belangrijker voor softwareontwikkelaars dan salaris

Pega Process AI biedt zelfoptimaliserende procesautomatisering

Arrow Electronics breidt ArrowSphere uit met Bitdefender MSP-portfolio voor cyberbeveiliging

Razer Invitational – North America begin van Invitational Season 2021

VMware ondersteunt de huidige Anywhere Workforce met nieuwe propositie

Zscaler verbetert Zero Trust-security voor de digitale organisatie en ontwricht daarmee decennia aan verouderde IT-security- en netwerkmodellen

Dell Technologies: Betere prestaties en meer automatisering voor Dell EMC PowerStore-gamma

Gezichtsverificatie iProov geselecteerd door itsme om wereldwijde groei te ondersteunen

Maandalert Woningmarkt | april 2021, Blijvende prijsstijgingen op de woningmarkt

Keensight Capital neemt strategisch meerderheidsbelang in RAM Infotechnology om verdere groei en innovatie op het gebied van ICT voor de zorg te faciliteren

TIE Kinetix helpt Nederlands Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de volgende stap te maken met e-procurement

Duurzame bezorgservice Homerr breidt uit naar Vlaanderen
BIM4Production wil de bouwsector blijvend veranderen, project bij Spaansen is antwoord op de vraag: ‘hoe dan?’

Ivanti introduceert Neurons voor ITSM en ITAM om Everywhere Workplace mogelijk te maken

Zoom stelt $100 miljoen beschikbaar voor ontwikkelaars Zoom Apps

Updates voor Jamf Parent en Jamf Teacher ondersteunen online, hybride en fysiek onderwijs

Rick Schouten wordt Head of Finance BPSOLUTIONS

PayIBAN innoveert met aanbieden van iDEAL en Incassomachtigen zonder transactiekosten

Startupbootcamp Lanceert Digitale Accelerator Voor One Single Hub

Earth Day: duurzaamheid begint bij de fabrikant volgens Lexmark

KnowBe4-rapport laat zien dat we slimmer worden in het herkennen van corona-gerelateerde phishing-mails

JOGO haalt €2 miljoen op voor innovatief ontwikkelingsplatform voor voetbaltalent
Geplaatst:
Verstreken tijd: 49 dagen
Macaw contact  

Logo Macaw

  023 – 20 60 600
  contact@macaw.nl
  www.macaw.nl
Macaw sociaal  


Macaw tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Dynatos
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Impact Matters
Logo Nuance
Logo Honeypot
Logo Pegasystems
Logo Arrow Electronics
Logo Ivanti
Logo Zoom
Logo Jamf
Logo BPSOLUTIONS
Logo Startupbootcamp
Logo Unit4
Logo Arrow Electronics
Logo Databricks
Logo Avit Group
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90899 persberichten
- 5959 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10135 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl