www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2506 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (157 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Siemens, IBM en Red Hat lanceren hybrid cloud-initiatief om sneller waarde te halen uit industriële IoT-data

Siemens gaat Red Hat OpenShift inzetten voor zijn MindSpere Platform, dat door fabrikanten wereldwijd wordt gebruikt

Amsterdam, 24 februari 2021 – Siemens, IBM en Red Hat kondigen een nieuwe samenwerking aan rond het gebruik van een hybride cloud die een open, flexibele en veiligere oplossing moet leveren. Hiermee kunnen fabrikanten en fabrieksoperators real-time waarde halen uit hun operationele gegevens. Volgens een rapport van IBM kan een enkele productielocatie in een maand meer dan 2.200 terabytes aan data genereren terwijl de meeste gegevens ongeanalyseerd blijven.

Bij dit gezamenlijke initiatief zal Siemens Digital Industries Software de open hybride cloud-aanpak van IBM toepassen, die gebouwd is op Red Hat OpenShift, om zo de implementatieflexibiliteit van MindSphere®, de industriële IoT as a service-oplossing van Siemens, uit te breiden. Hierdoor kunnen klanten MindSphere on-premise draaien, wat de snelheid en wendbaarheid in fabrieks- en fabrieksoperaties verbetert, maar ook via de cloud, wat zorgt voor naadloze productondersteuning, updates en zakelijke connectiviteit.

"De fabrikanten van vandaag vereisen wendbaarheid en flexibiliteit om te voldoen aan de verwachtingen voor producten van hogere kwaliteit met kortere productiecycli," zegt Raymond Kok, senior vice president Cloud Application Solutions voor Siemens Digital Industries Software. "MindSphere biedt klanten nu al datagedreven inzichten om hun operaties te versterken via Industrial IoT. Door onze samenwerking met IBM en Red Hat kunnen we klanten nu de flexibiliteit bieden om MindSphere on-premise of in de cloud te gebruiken, om zo het beste te voldoen aan hun verschillende operationele behoeften en efficiënter, wendbaarder en responsiever te worden voor de huidige markt."

"We zien dat de meeste industriële data buiten de IT wordt gegenereerd – bijvoorbeeld in productieoperaties, supply chains of door connected producten. Om deze digitale technologieën te benutten, kiezen fabrikanten er voor om data omhoog naar hun enterprise cloud te sturen, of de technologie naar beneden te halen," zegt Manish Chawla, Industry General Manager, Energy, Resources, and Manufacturing bij IBM. "Onze samenwerking met Siemens maakt gebruik van hybride cloud en wordt ontwikkeld om fabrikanten het beste van twee werelden te bieden: autonomie, snelheid en controle over gegevens van de werkvloer, die aan de edge worden verwerkt, in combinatie met een naadloze verbinding met de organisatie."

"Onze samenwerking met Siemens helpt bij het stroomlijnen van operaties in de maakindustrie door het toonaangevende Kubernetes-platform en een open hybride aanpak te leveren," zegt Darrell Jordan-Smith, senior vice president, Industries and Global Accounts bij Red Hat. "Met Red Hat OpenShift als onderliggend platform voor MindSphere verminderen we de complexiteit door fabrikanten één uniforme methode te bieden om MindSphere on-site of in de cloud te implementeren en gebruiken. Hierdoor kunnen productieleiders zich richten op innovatie en het realiseren van maximale bedrijfsresultaten."

Om de mogelijkheden van Mindsphere te operationaliseren en IT-risico's te verminderen, zullen IBM Global Business Services en Global Technology Services-consultants fungeren als leverancier van de managed services en IoT-oplossingen voor Siemens' MindSphere-klanten.

MindSphere wordt door organisaties gebruikt om real-time sensorgegevens van producten, fabrieken, systemen en machines te verzamelen en te analyseren. Hiermee kunnen gebruikers producten, productiemiddelen en productieprocessen in de hele waardeketen optimaliseren en een real-time digital twin opbouwen. Door Red Hat OpenShift, het toonaangevende Kubernetes-platform, te gebruiken als de voorkeursarchitectuur op locatie, krijgen klanten de flexibiliteit om MindSphere-oplossingen lokaal in een private cloud te draaien, of in toekomstige toepassingen via een hybride, multi-cloud model. Daarnaast maakt het ‘field to enterprise’ inzichten mogelijk. Met dit aanbod stellen Siemens en IBM de klanten in staat om de volledige fysieke controle over hun gegevens te behouden, zodat ze beter kunnen voldoen aan wettelijke vereisten en privacy van gegevens. 

De aankondiging van vandaag bouwt voort op een langdurige relatie tussen IBM en Siemens, waaronder recentelijk de introductie van een gezamenlijke oplossing met IBM Maximo . Die verlengt de operationele levenscyclus van industriële producten en machines door engineering-, operations- en onderhoudsgegevens samen te brengen in één platform.

De samenwerking met Siemens maakt deel uit van IBM's ecosysteemprogramma om te investeren in het versnellen van de adoptie van hybride cloud en open architecturen in essentiële industrieën, waaronder productie, energie, smart cities, telecommunicatie en financiële dienstverlening. Siemens maakt gebruik van IBM's Cloud Engagement Fund, dat is opgericht als onderdeel van IBM's investering van 1 miljard dollar in zijn ecosysteem. Daarmee krijgt Siemens toegang tot technische resources en cloud credits ter ondersteuning van de migratie van workloads van klanten naar hybride cloud-omgevingen.

Deze inspanningen worden steeds belangrijker naarmate organisaties de gevolgen van de pandemie ondervinden, die een acute behoefte heeft gecreëerd aan snelle marktintroductie, flexibiliteit en wendbaarheid om innovatie te stimuleren.

###

Over IBM
Ga voor meer informatie over IBM naar www.ibm.com. Verklaringen met betrekking tot de toekomstige richting en intenties van IBM kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd of ingetrokken en vertegenwoordigen uitsluitend doelen en doelstellingen.

Over Red Hat, Inc.
Red Hat is een toonaangevende leverancier van opensourcesoftwareoplossingen voor bedrijven. Het gebruikt een community-gedreven benadering om betrouwbare en hoogwaardige Linux-, hybride cloud-, container- en Kubernetes-technologieën te leveren. Red Hat helpt klanten nieuwe en bestaande IT-toepassingen te integreren, cloud-native applicaties te ontwikkelen, te standaardiseren op hun toonaangevende besturingssysteem en complexe omgevingen te automatiseren, beveiligen en beheren. De bekroonde support-, training- en consultingdiensten maken van Red Hat een vertrouwde adviseur van de Fortune 500. Als een strategische partner voor cloudleveranciers, systeemintegrators, applicatie-leveranciers, klanten en opensourcecommunity's, helpt Red Hat organisaties zich voor te bereiden op de digitale toekomst.

Over Siemens
Siemens Digital Industries Software stimuleert transformatie om een digitale onderneming mogelijk te maken waar engineering, productie en elektronicaontwerp elkaar morgen ontmoeten. Het Xcelerator-portfolio helpt bedrijven van elke omvang bij het creëren en benutten van digitale tweelingen die organisaties nieuwe inzichten, kansen en automatiseringsniveaus bieden om innovatie te stimuleren. Ga voor meer informatie over Siemens Digital Industries Software-producten en -diensten naar www.sw.siemens.com of volg ons op LinkedIn, Twitter, Facebook en Instagram. Siemens Digital Industries Software - Waar vandaag en morgen elkaar ontmoeten.

Opmerking: Een lijst met relevante handelsmerken van Siemens vindt u hier.
Laatste van Red Hat  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 157 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
Red Hat contact  

Logo Red Hat

  +31 20 5651200
  www.redhat.com
Red Hat sociaal  


Red Hat tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Unisys
Logo Banking Circle
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91760 persberichten
- 6031 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10592 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers