www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers
2506 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (158 dagen geleden)
Bedrijf:

Gedetecteerde cyberdreigingen stijgen met 20% tot meer dan 62,6 miljard in 2020

Trend Micro’s jaarlijkse roundup report kan strategische security planning voor het komende jaar ondersteunen

Amsterdam, 23 februari 2021Trend Micro, de leider in cloud security, detecteerde in het afgelopen jaar 119,000 cyberdreigingen per minuut. Dit is vooral toe te schrijven aan het grote aantal aanvallen op thuiswerkers en remote infrastructuur.

Trend Micro’s jaarlijkse roundup report laat zien dat thuisnetwerken een centrale rol speelden in de verdere infectie van bedrijfssystemen of het compromitteren van IoT-apparaten voor botnets. Zo nam onder andere het aantal aanvallen op thuisnetwerken in 2020 wereldwijd toe met 210% tot bijna 2,9 miljard. Daarbij ging het bij het overgrote deel (74%) om brute force-logins via een router of slim apparaat.

E-mail-gebaseerde dreigingen waren goed voor ruim 91% van de 62,6 miljard dreigingen die Trend Micro het afgelopen jaar blokkeerde, wat aantoont dat phishing-aanvallen ongekend populair blijven. Er zijn in 2020 wereldwijd meer dan 14 miljoen unieke phishing URL’s gedetecteerd, waarvan de meeste gericht waren op thuiswerkers.

Ook in Nederland is er een toename in het aantal e-mail-gebaseerde dreigingen waargenomen. Trend Micro blokkeerde in 2020 bijna 695 miljoen pogingen tot phishing, wat een toename is van 2,3% ten opzichte van 2019. Daarnaast was er een toename van 4,8% in het aantal kwaadaardige URL’s dat Trend Micro in Nederland blokkeerde. Dit is, na de Verenigde Staten, de grootste landelijke toename ter wereld, wat suggereert dat Nederland een aantrekkelijk land blijft voor cybercriminele activiteiten.

“In 2020 werden organisaties geconfronteerd met enorm veel dreigingen die probeerden de bestaande infrastructuur binnen te dringen, al dan niet via het netwerk van thuiswerkers”, zegt Jon Clay, Director of Global Threat Communications bij Trend Micro. “Bekende tactieken zoals phishing, brute forcing en exploitatie van kwetsbaarheden zijn nog steeds ongekend populair als compromittatie-middel. Deze kennis kan organisaties helpen bij het ontwikkelen van hun verdediging. Daarnaast hebben organisaties nu de tijd gehad om de impact te begrijpen van operationele en cyberrisico’s als gevolg van de pandemie. Het nieuwe jaar is een kans om ons aan te passen en te verbeteren met uitgebreide cloudgebaseerde security om onze werknemers en systemen veilig te houden.”

Andere belangrijke trends uit het onderzoek zijn:
  • Er is een toename van 34% in nieuwe ransomware-families waargenomen. Vooral double extortion-aanvallen - waarbij aanvallers data stelen en deze vervolgens versleutelen om betaling af te dwingen door te dreigen de gestolen informatie vrij te geven - en gerichte dreigingen worden steeds populairder. Overheden, de zorg en productiebedrijven behoren tot de meest getroffen sectoren.
  • Het aantal kwetsbaarheden dat gepubliceerd werd door het Zero Day Initiative is toegenomen met 40% jaar-op-jaar, maar Trend Micro ziet ook dat kwetsbaarheden uit 2005 nog steeds worden misbruikt.
  • Veel aanvallers richtten zich op kwetsbaarheden in VPN’s die vaak gebruikt worden door thuiswerkers. Zo blijkt uit klantdata van Trend Micro dat CVE-2019-11510, een kritieke willekeurige file disclosure-fout in Pulse Connect Secure, al meer dan 800.000 is gebruikt.
  • Cloud service-misconfiguraties hadden meer gevolgen in 2020. Trend Micro observeerde uitbuiting van onbeveiligde API’s in verschillende cryptocurrency mining-aanvallen.
  • Het Zero Day Initiative publiceerde 1.453 kwetsbaarheidsadviezen waarvan bijna 80% het niveau ‘kritiek’ of ‘ernstig’ kreeg.
  • Er is ook positief nieuws: er is een afname van 17% waargenomen in gedetecteerde BEC-aanvallen. Er is geen indicatie hoeveel aanvallen succesvol waren.
Download hier het volledige rapport voor meer informatie.Over Trend Micro
Trend Micro, wereldwijd leider in cybersecurity, zet zich in voor een wereld waarin we digitale informatie veilig kunnen uitwisselen. Door gebruik te maken van meer dan 30 jaar aan security expertise, global threat research en voortdurende innovatie biedt Trend Micro veerkracht voor bedrijven, overheden en consumenten met connected oplossingen voor cloudworkloads, endpoints, email, IoT en netwerken.

Met meer dan 6.800 medewerkers in 65 landen en zeer geavanceerde wereldwijde threat intelligence, beveiligt Trend Micro de verbonden wereld waarin organisaties opereren. Kijk voor meer informatie op www.trendmicro.nl.Voor meer informatie

Trend Micro
Ilona van Ginkel
E-mail: ilona_van_ginkel@trendmicro.com

Whizpr
Paul Maris / Martine Korthals
Tel: 0317 410 483
E-mail: trendmicro@whizpr.nl
Laatste van Trend Micro  
Bijna een kwart van de verkochte exploits in de criminele onderwereld zijn meer dan drie jaar oud

Trend Micro-onderzoek: ‘pas op voor ransomware die zich richt op industriële systemen’

Trend Micro brengt moderne ransomware-aanvallen van Nefilim in kaart
Geplaatst:
Verstreken tijd: 158 dagen
Trend Micro contact  

Logo Trend Micro

  020 - 2182270
  www.trendmicro.nl
Trend Micro sociaal  


Trend Micro tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Unisys
Logo Banking Circle
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91760 persberichten
- 6031 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10592 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekers