www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureauHerken zakelijke websitebezoekers
2523 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (57 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Clarity Benelux

Databricks maakt platform internationaal beschikbaar door samenwerking met Google Cloud

Databricks is nu beschikbaar op Google Cloud, met integraties voor Google BigQuery en AI Platform voor data engineering, data science, machine learning en analytics

Amsterdam, 17 februari 2021 - Databricks en Google Cloud kondigen vandaag een nieuw partnerschap aan, waardoor het Databricks platform wereldwijd beschikbaar wordt op Google Cloud. Dankzij het partnerschap kunnen organisaties Databricks gebruiken om op het internationale en schaalbare netwerk van Google Cloud een lakehouse op te zetten voor data engineering, data science, machine learning en analytics. Databricks op Google Cloud integreert met het open Google BigQuery platform en maakt gebruik van Google Kubernetes Engine (GKE). Hierdoor kunnen klanten Databricks voor het eerst inzetten in een volledig gecontaineriseerde cloudomgeving. Deze geïntegreerde oplossing geeft organisaties AI-gedreven inzichten, verbetert de besluitvorming en versnelt uiteindelijk hun digitale transformaties met datagedreven applicaties.

"Bedrijven met een sterke basis in data en analytics zijn goed gepositioneerd voor gezonde groei in het komende decennium", zegt Thomas Kurian, CEO bij Google Cloud. "We zijn verheugd dat we met Databricks een lakehouse voor AI- en ML-gedreven analytics kunnen leveren op Google Cloud. We helpen organisaties hun bedrijfsvoering te transformeren met de kracht van data, door de capaciteiten van Databricks op het gebied van data-engineering en analytics te combineren met onze ervaring met analytics en gecontaineriseerde applicaties op het internationale en veilige netwerk van Google Cloud."

"Dit is een cruciale mijlpaal in ons streven om onze klanten flexibiliteit en keuzevrijheid te geven, met een naadloze ervaring op verschillende cloudplatformen", zegt Ali Ghodsi, CEO en medeoprichter van Databricks. "We zijn verheugd samen te werken met Google Cloud en onze gedeelde visie waar te maken van een vereenvoudigd, open en verenigd dataplatform dat alle use cases voor analytics en AI ondersteunt. Het stelt onze klanten in staat nog sneller te innoveren." 

"Voor Condé Nast is het essentieel dat we waardevolle inzichten verkrijgen uit enorme hoeveelheden data, zodat we content-ervaringen van wereldklasse kunnen leveren aan klanten over de hele wereld. Databricks op Google Cloud biedt onze data engineers, data scientists en analisten een lakehouse waarin zij samen internationale data kunnen consolideren, analyseren en gebruiken om snel te experimenteren en te innoveren. We zijn blij om leiders als Google Cloud en Databricks te zien samenwerken om simpeler en efficiënter waarde uit data te halen," zegt Nana Essuman, Director of Data Engineering bij Condé Nast.

Databricks snel en veilig wereldwijd inzetten
Internationaal opererende bedrijven moeten applicaties snel kunnen implementeren en, afhankelijk van hun behoeften, soepel kunnen op- en afschalen. Met Databricks op Google Cloud kunnen klanten het Databricks platform snel beschikbaar stellen op het wereldwijde netwerk van Google Cloud, met de geavanceerde controles voor beveiliging en gegevensbescherming die vereist zijn voor sterk gereguleerde sectoren, en met de wendbaarheid om het gebruik aan te passen op basis van de behoeften van het bedrijf.

Klanten kunnen Databricks snel implementeren vanuit de Google Cloud Marketplace, wat de inkoop, provisioning van gebruikers, Single Sign-On en uniforme facturering vereenvoudigt.

Betere analyses met Databricks, BigQuery en Google AI Platform
Databricks op Google Cloud is sterk geïntegreerd met Google BigQuery, waardoor klanten vrij zijn in hun keuze van data analytics-diensten. Met deze integratie kunnen klanten hun bestaande Databricks lakehouse-mogelijkheden die al op Google Cloud draaien uitbreiden. Google BigQuery kan op deze manier worden ingezet om data-analyse te vereenvoudigen en datagebruik te intensiveren, zodat nieuwe datagedreven bedrijfsmodellen en kansen ontstaan. 

Unieke integraties tussen Databricks en Google Cloud zijn onder meer:
  • Integratie van Databricks met de analytics oplossingen van Google Cloud. Hierdoor hebben klanten de mogelijkheid om AI-gedreven inzichten eenvoudig uit te breiden met data lakes, data warehouses en meerdere business intelligence (BI) tools.
  • Kant-en-klare verbindingen om Databricks naadloos en snel te integreren met BigQuery, Google Cloud-opslag, Looker en Pub/Sub.
  • Snelle en schaalbare modeltraining met AI Platform met behulp van de data workflows gemaakt in Databricks; vereenvoudigde implementatie van modellen gebouwd in Databricks met behulp van AI Platform Prediction.
De eerste gecontaineriseerde Databricks deployments
Databricks op Google Cloud is de eerste containergebaseerde implementatie van Databricks in de cloud.

Steeds vaker zijn Kubernetes en containers het officieuze orkestratiesysteem van enterprise workloads en applicaties die in de cloud draaien. Databricks op Google Cloud is gebouwd op GKE. Dit is Google Clouds veilige, beheerde Kubernetes-dienst die containergestuurde implementaties van Databricks in de cloud ondersteunt. Door GKE als operationele omgeving te gebruiken, heeft Databricks toegang tot managed services voor security, netwerkbeleid en rekenkracht. Dit voegt voor klanten veel waarde toe aan Databricks analytics-, AI- en ML-mogelijkheden. Daarnaast vergroot Databricks met GKE zijn wendbaarheid en de mogelijkheid om nieuwe features snel, op schaal en tegen lagere kosten uit te brengen.

Ondersteuning van open source innovatie en partnerschap
Databricks en Google Cloud streven beiden naar open innovatie en open source. In dit nieuwe partnerschap blijven de twee bedrijven de open source gemeenschap ondersteunen en open innovatie en samenwerking aanmoedigen. De samenwerking maakt het voor gezamenlijke klanten eenvoudiger open source-technologieën te bouwen.

Diverse leden van ons gezamenlijke ecosysteem van partners hebben inmiddels toegezegd te zorgen voor naadloze integraties met Databricks op Google Cloud, waaronder Accenture, Cognizant, Collibra, Confluent, Deloitte, Fishtown Analytics, Fivetran, Immuta, Informatica, Infoworks, Insight, MongoDB, Privacera, Qlik, SADA, SoftServe, Slalom, Tableau, TCS, Trifacta en anderen. 

Op 6 april zullen Ali Ghodsi (CEO, Databricks) en Thomas Kurian (CEO, Google Cloud) tijdens een door TechCrunch georganiseerde discussie meer vertellen over de samenwerking en de visie van een open, uniform platform voor data-analyse. Bezoek de evenementenpagina voor meer informatie.

Meer weten over Databricks op Google Cloud? Kijk op: https://databricks.com/product/google-cloud Over Google Cloud
Google Cloud biedt organisaties toonaangevende infrastructuur, platformmogelijkheden en branche-oplossingen. Google Cloud levert grootzakelijke cloudoplossingen die de allernieuwste technologie van Google gebruiken. Zo helpt Google Cloud bedrijven efficiënter te laten werken en zich aan te passen aan veranderende behoeften, zodat zij een goede basis voor de toekomst hebben. Bedrijven in meer dan 150 landen kiezen voor Google Cloud als vertrouwde partner om hun meest kritieke bedrijfsproblemen op te lossen.

Over Databricks
Databricks is hét data- en AI-bedrijf. Duizenden organisaties, waaronder Comcast, Condé Nast, Nationwide en H&M, vertrouwen op het open en geïntegreerde platform van Databricks voor data engineering, machine learning en analytics. Databricks wordt ondersteund door verschillende investeerders. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Francisco en het bedrijf is opgericht door de initiatiefnemers van Apache Spark, Delta Lake en MLflow. Het is hun missie om datateams te helpen de meest complexe problemen op te lossen. Volg Databricks op Twitter, LinkedIn en Facebook voor meer informatie.

Voor meer informatie: www.databricks.com.  

Apache, Apache Spark and Spark zijn trademarks van de Apache Software Foundation.

Databricks Persdesk
Clarity 
Sarada Sant
E-mail: databricks@clarity.pr
Tel: +31 (0)23 555 34 24
Laatste van Databricks  
Databricks maakt platform internationaal beschikbaar door samenwerking met Google Cloud

Databricks krijgt $1 miljard Series G-investering, wordt gewaardeerd op $28 miljard

Databricks maakt met SQL Analytics cloud data warehousing mogelijk op data lakes
Pure as-a-Service ziet sterke klantadoptie in verschillende regio's en sectoren voor een breed scala aan toepassingen

Nemesys en MCS werken samen om veilige IoT-oplossingen te implementeren

Auth0 benoemt Lucy McGrath tot vicepresident Privacy

Extreme Networks benoemt John Abel tot Chief Information Officer

Uw ERP-systeem - een achteruitkijkspiegel of een periscoop?

Oracle Cloud Infrastructure kondigt integratie met ServiceNow aan voor beter multi-cloud management

Seeders en Made by Mouses starten samen Amazon-agency Reachers

Entrust-onderzoek onthult dat organisaties de beveiliging van klantdata prioriteren, maar deze blijven blootstellen aan dreigingen

Onderzoek wagenparkbeheerders: 75% is bezorgd dat slecht rijgedrag leidt tot reputatieverlies
3,9 miljoen Ziggo klanten genieten van een volledig digitaal tv-aanbod in super scherpe beeldkwaliteit

SAP benoemt Rojo Consultancy als exclusieve OEM-partner voor de levering van cloud adapters en content

FUJIFILM en Valid Managed Services hernieuwen hun samenwerking

SurveyMonkey lanceert AI-oplossingen voor merk- en branchemonitoring voor flexibeler marktonderzoek

De kracht van SMS voor het IJsselland Ziekenhuis

Schneider Electric lanceert de meest compacte driefase-UPS in zijn categorie: Galaxy VL

NorthC Datacenters breidt uit in Zuid-Holland

Mendix: de volgende stap in procesautomatisering is ‘hyperautomatisering’

Sentia nieuwe cloudpartner SURF voor IaaS-diensten

RS Components kiest Orange Business Services als exclusieve managed service provider om de zakelijke flexibiliteit wereldwijd te verbeteren

Robots, cloud en dienstverlening op afstand: echte waarde ligt in de totaalervaring

KnowBe4 Research presenteert onderzoeksrapport over Security Culture

Info Support behaalt Kubernetes on Microsoft Azure advanced specialization

Celonis lanceert nieuwe Execution Management innovaties

CyberArk introduceert aanvalstool om container-omgevingen te testen

De Clickdrive-app wil de ‘Independer’ worden in de rijschoolmarkt
Geplaatst:
Verstreken tijd: 57 dagen
PR contact  

Logo Clarity Benelux
Databricks contact  

Logo Databricks

Databricks sociaal  


Databricks tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Bergler ICT
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo NEXXT
Logo Stichting Brabant Onderneemt
Logo i4 Managed IT Services
Logo Cryptokopen.nl
Logo CBMK
Logo TPEX International
Logo Reflex Online BV
Logo Blue Dragon
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Dynatos
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Auth0
Logo Extreme Networks
Logo Rojo Consultancy
Logo Valid
Logo SurveyMonkey
Logo Schneider Electric
Logo NorthC Datacenters
Logo XpertHR
Logo Zyxel
Logo Shypple
Logo Schneider Electric
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Thales
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90855 persberichten
- 5954 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10098 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureauHerken zakelijke websitebezoekers