www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2506 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (174 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Tech-savvy jongvolwassene heeft nog altijd financieel adviseur nodig voor inzicht financiering koopwoning

Zeven op de tien jongvolwassenen denkt financieel adviseur nodig te hebben bij zoektocht koophuis

Delft, 10 februari 2021 – Het kopen van een woning blijft een grote uitdaging voor jongvolwassenen. Dit wordt grotendeels veroorzaakt door de hoge huizenprijzen en een tekort aan aanbod, maar ook door een gebrek aan inzicht in de eigen mogelijkheden. Opvallend is dat deze tech-savvy generatie zichzelf niet in staat acht om dit inzicht digitaal te genereren, maar hier de hulp vanuit hypotheekadviseurs bij nodig heeft. Ruim zeven op de tien (71%) van de volwassenen onder de 30 denkt dan ook een financieel adviseur nodig te hebben ter ondersteuning bij het kopen van een woning. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door PanelWizard Direct in opdracht van TJIP, The Platform Engineers.

Jongvolwassenen zijn net als andere generaties steeds meer online actief en zij zijn bij uitstek gewend om hun leven digitaal te regelen. Het kopen van een nieuwe woning blijkt echter nog een brug te ver. Men blijft het prettiger vinden om hierbij ondersteuning te krijgen van een financieel adviseur. Dit begint al bij inzicht geven in de mogelijkheden.

Kans voor financieel adviseur
Met de relatief lage inkomens die jongvolwassenen tot hun beschikking hebben is het vaak flink puzzelen om een koopwoning financieel bereikbaar te maken, en het is voor hen ook vaak onduidelijk welke woningen financieel bereikbaar zijn. Met behulp van een hypotheekadviseur verwachten zij hier een beter beeld bij te krijgen. Van de ondervraagde jongvolwassenen uit het onderzoek wil de helft (50%) binnen nu en 5 jaar verhuizen naar een (andere) koopwoning.

Meer dan de helft van die jongvolwassenen (53%) stelt dat betere inzichten vanuit een adviseur of hypotheekverstrekker zouden helpen bij het zetten van de stap richting de aankoop van een woning.

Behoefte aan actief beheer
Niet alleen rond de aankoop van een nieuwe woning hebben jongvolwassenen behoefte aan de expertise van een specialist. Ook in een later stadium van de klantreis van een woningkoper is er nog verbetering haalbaar in de relatie tussen de hypotheekadviseur en zijn jongere doelgroep. Meer dan 70% van de jongvolwassenen stelt een adviseur nodig te hebben om in te schatten wanneer het interessant kan zijn om de hypotheek aan te passen.

Slimme digitale en datagedreven oplossingen
Dingeman Leijdens, CEO van TJIP: “Uit het onderzoek dat wij lieten uitvoeren komt duidelijk naar voren dat er een grote rol is weggelegd voor hypotheekadviseurs en geldverstrekkers in het ondersteunen van jongvolwassenen bij het inzichtelijk maken van de mogelijkheden en financieren van een nieuwe woning. Op het juiste moment inzicht kunnen bieden biedt dus kansen voor adviseurs en hypotheekverstrekkers. Met behulp van onze oplossingen kan die dienstverlening starten bij het inzichtelijk maken van welke woningen passend zijn op basis van woonwensen en actuele financiële gegevens. Hierbij houden we ook rekening met mogelijke life events die in de toekomst kunnen plaatsvinden.”

Hij vervolgt: “Onze visie is dat woningzoekenden of mensen die hun hypotheek willen aanpassen dat deels zelf digitaal kunnen regelen, onder meer doordat er met woning- en omgevingsdata veel inzicht en overzicht online valt te vergaren. Maar alles helemaal online regelen gaat nog niet; een deel van de klantreis moet worden ondersteund door een financieel adviseur die veel kennis en kunde in huis heeft. Een combinatie van zelfwerkzaamheid en advies leidt tot een hybridemodel, waarvoor TJIP standaard oplossingen in huis heeft.”  

Verantwoording
Het onderzoek, uitgevoerd onder ruim 1.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder met een eigen huur- of koopwoning, is onderdeel van het TJIP Innovation Lab, de plek waar TJIP nieuwe kennis en inzichten opdoet en experimenteert met nieuwe technologie. Meer informatie over TJIP Innovation Lab vind je hier.

Over TJIP
‘The Platform Engineers’ van het Delftse technologiebedrijf TJIP helpen om kennis, mensen en techniek te verbinden en organisaties efficiënter en transparanter te laten functioneren.Het TJIP Smart Platform bevat gestandaardiseerde bouwstenen op basis waarvan klanten hun customer journeys kunnen inrichten. De standaard oplossingen zijn snel en efficiënt te implementeren dankzij de platformstructuur, ze zijn aanpasbaar op ieders gewenste klantbediening en klantbeleving. De kosten blijven beheersbaar omdat de oplossingen de bestaande systemen heel gericht versterken. In Delft werken meer dan honderd gedreven professionals aan mission critical platforms bij onder andere ABN AMRO, Achmea, BlackRock, Rabobank, A.S.R.

Meer informatie voor de pers:
TJIP B.V. te Delft
Wessel Heikens (Marketeer)
w.heikens@tjip.com
+31 6 435 081 38

Lubbers De Jong
Margreet Poolman
Margreet@lubbersdejong.nl
020 - 20520422
Laatste van TJIP  
Nederlander neemt life events en economische veranderingen nauwelijks mee in financiële planning

Tech-savvy jongvolwassene heeft nog altijd financieel adviseur nodig voor inzicht financiering koopwoning

TJIP werkt samen met SamenDoen op The Green Village aan duurzame maatschappij
Geplaatst:
Verstreken tijd: 174 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
TJIP contact  

Logo TJIP

  +31(0)15-7890789
  info@tjip.com
  www.tjip.com
TJIP sociaal  


TJIP tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo VPNdiensten.nl
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo E-mergo
Logo VPNdiensten.nl
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo VPNdiensten.nl
Logo Facilitor
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo True (Broad Horizon)
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Frontline Solutions
Logo MCS B.V.
Logo Lightspeed
Logo Citrix
Logo Extreme Networks
Logo Essentra Components
Logo Pegasystems
Logo CrowdStrike
Logo Red Hat
Logo WorldStream
Logo Mirakl
Logo Orange Cyberdefense
Logo Personio
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Ctac N.V.
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91785 persberichten
- 6032 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10606 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers