www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl
2506 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (170 dagen geleden)
Bedrijf:

Onderzoek GitLab: thuiswerken vraagt om vervangen van kantoormentaliteit door een nieuwe lifestyle

Thuiswerkers hechten de meeste waarde aan de mogelijkheid om meer tijd door te brengen met hun gezin/vriendenkring (37%); meer tijd voor gezondheid en natuur (30%) en een efficiëntere dagindeling (26%)

Amsterdam, 11 februari 2021 — GitLab, de applicatie die integrale ondersteuning biedt voor het complete DevOps-ontwikkelproces en een van ‘s werelds grootste bedrijven waarvan het personeel alleen uit thuiswerkers bestaat, heeft het onderzoek Out of the Office: How the world adapted to working remotely in 2020 gepubliceerd. Voor dit onderzoek naar thuiswerken voerde Gitlab drie maanden lang vraaggesprekken met professionals over de hele wereld. De focus lag daarbij op disciplines die zich voor thuiswerken lenen. Het rapport is de opvolger van The Remote Work Report: The Future of Work is Remote, dat in maart 2020 werd uitgebracht, een paar dagen voordat landen door de COVID-19 crisis in lockdown moesten.

“Door de COVID-19 crisis moesten veel bedrijven snel overstappen op thuiswerken. Ze waren in staat om snel te schakelen dankzij trends op het gebied van connectivity en het steeds digitaler worden van werk”, zegt Sid Sijbrandij, CEO en medeoprichter van GitLab. “In de toekomst zal thuiswerken niet langer worden gezien als een extra voordeel, maar als een vereiste voor een moderne lifestyle.”

“In de loop der jaren hebben we ons leven ingedeeld rond de vaak starre grenzen van ons werk”, zegt Darren Murph, Head of Remote bij GitLab. “Wanneer thuiswerken als concurrentiestrategie wordt omarmd, vullen werk en privé elkaar beter aan. Uit dit nieuwe rapport valt op te maken dat steeds meer bedrijven oog beginnen te krijgen voor deze realiteit en resultaten loskoppelen van de geografische locatie waar iemand werkt.”

Thuiswerken is een vereiste in plaats van een secundaire voorwaarde
Werknemers beginnen hun leven op slimmere manier in te delen. Ze koesteren daardoor nieuwe verwachtingen ten aanzien van werkgevers. Een derde van de respondenten gebruikt de vermindering van woon-werkverkeer om meer tijd te kunnen doorbrengen met hun gezin. Daarbij noemt een kwart van de respondenten “tijdswinst” als het grootste voordeel van thuiswerken. Slechts een klein percentage bracht verbeteringen in hun werksituatie aan om geld te besparen (12%), vanwege de mogelijkheid van betere huisvesting (9%) of om productiever te zijn (12%) wat doet vermoeden dat deze aspecten minder belangrijk zijn met betrekking tot thuiswerken.

De mogelijkheid om thuis te werken, doet wonderen voor het personeelsbehoud. De onderzoeksresultaten wijzen op een sterk verband tussen loyaliteit aan een werkgever en de mate van ondersteuning die deze voor thuiswerken biedt. 74% van de respondenten zegt met enige tot grote waarschijnlijkheid bij hun huidige werkgever te zullen blijven vanwege de geboden ondersteuning voor thuiswerken.

56% van de respondenten werkte als gevolg van de pandemie voor de eerste keer vanuit huis. Maar toen hen gevraagd werd of ze nadat de beperkingen worden opgeheven, naar kantoor willen terugkeren, beaamde slechts 1% dit. De crisis heeft ertoe geleid dat deze werknemers zichzelf inmiddels als thuiswerker zien. Deze identificatie is belangrijk, omdat het mensen extra motiveert vaardigheiden uit te breiden die de samenwerking met decentrale teams verbeteren.

De dingen die er het meest toe doen zijn niet in een kantoor te vinden
Op de vraag wat bij de keuze van een woonplaats het belangrijkste is, antwoordt bijna de helft (47%) nabijheid bij de natuur en buitenruimte. 34% vind een prettige thuiswerkomgeving belangrijk en 25% hechtte grote waarde aan nabijheid bij hun gezin. 28% zegt te willen verhuizen naar een locatie dichter bij de natuur of naar een gemeente met betere voorzieningen. Veel bedrijven hebben een hoop geld geïnvesteerd in speciale voorzieningen op het werk, zoals een kantine en een fitnessruimte. Maar ironisch genoeg bleek slechts 5% van de respondenten deze voorzieningen te missen.

Thuiswerken is niet de toekomst van werken, maar de toekomst van leven
37% van de respondenten heeft hun leven geoptimaliseerd om meer tijd door te kunnen brengen met hun gezin of vriendenkring. 30% vindt de mogelijkheid van recreatie in de natuur of fittness belangrijk en 26% stroomlijnt zijn of haar planning om elke dag meer tijd voor zichzelf over te houden.

Hieruit blijkt dat thuiswerken eerder draait om de toekomst van leven dan van werken. Thuiswerkers waarderen de flexibiliteit om hun werkplanning in hun leven in te passen in plaats van omgekeerd. Veel van hen hoeven daarvoor niet te verhuizen. Het belangrijkste is dat thuiswerkers meer grip op hun dagelijkse leven krijgen. Met een paar kleine aanpassingen kunnen ze hun kwaliteit van leven al enorm verbeteren.

Het afbakenen van grenzen tussen werk en privé is een uitdaging
De respondenten werd ook gevraagd naar het advies dat ze zouden geven aan iemand die de mogelijkheid van thuiswerken overweegt. Maar liefst 77% van hun antwoorden hield verband met vier kernaspecten: grenzen stellen (25%), gefocust en productief blijven (20%), je mentale en fysieke gezondheid beschermen (23%) en je persoonlijke prioriteiten vooropstellen (9%). 

Persoonlijk contact is onmisbaar voor een gezonde bedrijfscultuur
65% van de respondenten zegt dat thuiswerken een positieve of neutrale impact op teamwerk heeft gehad. Slechts 25% ondervond hierdoor negatieve gevolgen. Ruim de helft (57%) mist de sociale interactie met fysiek aanwezige collega’s.

Zelfs experts op het gebied van thuiswerken hebben niet alle antwoorden
In tegenstelling tot de meeste enquêtes werd voor dit onderzoek gebruikgemaakt van open vragen, zodat respondenten in hun eigen woorden konden reageren. Dit leverde verrassende resultaten op. Thuiswerken is nog nieuw, en de pandemie is een uitzonderlijke situatie. Het is onmogelijk om te voorspellen hoe mensen op deze nieuwe situatie zullen reageren. Om hier lering uit te trekken is het nodig om nieuwe vragen te stellen en ruimte te bieden voor het onbekende.

Het volledige Engelstalige onderzoek is hier te vinden Voor een toelichting op het onderzoek door Darren Murph, Head of Remote of Roos Takken, HR Business Partner van GitLab (Nederlandse) kan contact opgenomen worden met: Hilde Kok, +31629622599 of via hilde@speakeasystrategies.comMethodology
GitLab surveyed more than 200 professionals over the course of three months.Surveys were conducted via phone, video conference, or written questionnaire.  Names and ages of respondents were not recorded unless they provided video footage for use in the results.  Results were tabulated and analyzed without knowledge of respondents’ identity.

Remote Work Resources
As a leader in all-remote work, GitLab hopes to inspire other companies to embrace the future of work by publicly sharing its challenges and solutions to creating a thriving remote culture. To learn more, check out GitLab’s Remote Manifesto and browse its extensive library of remote work resources.

About GitLab
GitLab is a DevOps platform built from the ground up as a single application for all stages of the DevOps lifecycle enabling Product, Development, QA, Security, and Operations teams to work concurrently on the same project. GitLab provides a single data store, one user interface, and one permission model across the DevOps lifecycle. This allows teams to significantly reduce cycle times through more efficient collaboration and enhanced focus.

Built on Open Source, GitLab works alongside its growing community, which is composed of thousands of developers and millions of users, to continuously deliver new DevOps innovations. More than 100,000 organizations from startups to global enterprises, including Ticketmaster, Jaguar Land Rover, NASDAQ, Dish Network, and Comcast trust GitLab to deliver great software faster. All-remote since 2014, GitLab has more than 1,300 team members in 68 countries.
Laatste van GitLab  
Online event GitLab Commit - invite deelnemers en media

Nieuwe release GitLab 14 biedt moderne DevOps binnen één platform

GitLab neemt UnReview over en breidt daarme open DevOps-platform uit met Machine Learning-functionaliteiten
Geplaatst:
Verstreken tijd: 170 dagen
GitLab contact  

Logo GitLab

GitLab sociaal  


GitLab tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Unisys
Logo Banking Circle
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91760 persberichten
- 6031 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10592 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlContentbureauHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl