Herken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2506 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (170 dagen geleden)
Bedrijf:

Videobellen vaker gebruikt op smartphone sinds corona uitbraak, WhatsApp meest populaire app

Houten, The Netherlands, 11 February 2021 - Drie miljoen Nederlanders maakte in het vierde kwartaal van 2020 dagelijks gebruik van de (video)bel-functie in WhatsApp. Nederlanders zijn door de lockdownmaatregelen als gevolg van de corona-uitbraak vorig jaar ook op hun smartphone vaker en intensiever gebruik gaan maken van communicatie-apps waarmee (video)gesprekken gevoerd kunnen worden. Dat blijkt uit het onlangs verschenen Dutch Apps Market-rapport van Telecompaper over het vierde kwartaal van 2020. In de privésfeer wordt vooral de (video)bel-functie van WhatsApp gebruikt om met anderen in contact te blijven. Naast drie miljoen dagelijkse gebruikers, wordt de (video)bel-functie in WhatsApp door drie miljoen Nederlanders minimaal één keer per week gebruikt en door twee miljoen Nederlanders ten minste één keer per maand.

De keuze voor WhatsApp is hierin logisch aangezien nagenoeg alle Nederlanders - van jong tot oud - WhatsApp geïnstalleerd hebben staan op hun smartphone. De penetratie van WhatsApp in Nederland bedroeg in het vierde kwartaal van 2020 maar liefst 95 procent, waarbij 96 procent van alle jongeren (16-24 jaar) WhatsApp geïnstalleerd had staan en 94 procent van alle 65-plussers. Gemiddeld gebruiken Nederlanders de (video)bel-functie in WhatsApp 11 dagen per maand. Daarmee is WhatsApp de meest gebruikte app voor zogenaamd over-the-top (ott) voice in Nederland.

Door de coronacrisis is ook de intensiteit waarmee communicatie-apps gebruikt worden gestegen. Ten opzichte het laatste kwartaal van 2019 - voor de uitbraak van het coronavirus - is het aantal minuten dat WhatsApp per week gebruikt wordt gestegen van 21 naar 25 minuten per week. Ditzelfde beeld is ook zichtbaar bij andere communicatie-apps zoals Facetime, Google Hangouts en Viber. Alle drie deze apps werden in het vierde kwartaal van 2020 gemiddeld 8 minuten per week meer gebruikt dan voor de uitbraak van het coronavirus.

"De uitbraak van het coronavirus heeft een trend dat Nederlanders ott-diensten voor bellen of videogesprekken omarmen doen versnellen. Op zakelijk gebied zijn Nederlanders snel gewend geraakt aan videogesprekken met collega's via bijvoorbeeld Teams en Zoom. Ook privé communiceren Nederlanders steeds vaker met elkaar via een videoverbinding middels een app op een smartphone, waar dat voor de coronacrisis vooral werd gedaan met contacten in andere landen of werelddelen via een tablet of computer", zegt Tim Wijkman, researcher en auteur van het Dutch Apps Market-Rapport bij Telecompaper. "Hoe langer de coronacrisis duurt, hoe meer Nederlanders gewend zullen raken aan het gebruik van deze ott-apps op hun smartphone, waardoor ook ná de coronacrisis verwacht kan worden dat Nederlanders deze apps en functionaliteit zullen blijven gebruiken."

Ondanks de toename in het gebruik van communicatie-apps gedurende de coronaperiode, is de installed base - het aantal installaties van communicatie-apps - nauwelijks gestegen. Alleen FaceTime, iMessage en Skype hebben de installed base met twee procentpunten zien stijgen. De installed base van Facebook Messenger en WhatsApp is onveranderd gebleven, waarschijnlijk vanwege de al hoge installed base (95% WhatsApp, 58% Facebook Messenger).

Noot voor de redactie

Conclusies in dit persbericht zijn afkomstig uit het Dutch Apps Market 2020 Q4-rapport van Telecompaper. Dit rapport is gebaseerd op het Telecompaper Consumer Panel. De peiling is gedaan in het vierde kwartaal van 2020 onder meer dan 5.000 respondenten. Het panel bestaat uit leden in de leeftijd tussen de 16 en 80 jaar. Uitkomsten zijn gestratificeerd naar leeftijd, geslacht en opleiding. 

Telecompaper

Telecompaper is een gerespecteerde, onafhankelijk opererende marktonderzoeker en een persbureau met een focus op de nationale en internationale Technologie-, Media- en Telecommunicatiesector (TMT). Telecompaper levert klanten informatie, inzichten, analyses en nieuws. Nationale en internationale bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen gebruiken onze informatie om beslissingen in alle geledingen van de organisatie te nemen en hun beleid uit te stippelen. Kijk voor meer informatie op onze website: www.telecompaper.com.

Contact

Tim Wijkman
Telefoon: +31 30 634 96 00
Email: tim.wijkman@telecompaper.com
Laatste van Telecompaper  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 170 dagen
Telecompaper contact  

Logo Telecompaper

  Alejandra van de Roer
  +31 30 6349600
  alejandra@telecompaper.com
  www.telecompaper.com
Telecompaper sociaal  


Telecompaper tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Unisys
Logo Banking Circle
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91760 persberichten
- 6031 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10592 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl