www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl
Herken zakelijke websitebezoekers#INFLUX PR

2513 volgers @ICTberichten
Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.Herken zakelijke websitebezoekers
Deel dit nu via
Datum: (250 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: CFF Communications

Wereldwijde studie: mensen vertrouwen meer op robots dan zichzelf met geldzaken

Onderzoek toont aan dat consumenten en leidinggevenden binnen organisaties er steeds meer vertrouwen in hebben dat robots financiële taken beter aankunnen dan mensen

Utrecht, 10 februari 2021 – Het jaar 2020 heeft onze relatie met geld veranderd en mensen vertrouwen robots nu meer dan zichzelf voor wat betreft het beheer van hun financiën. Dit blijkt uit een nieuwe studie van Oracle en personal finance-expert Farnoosh Torabi.

Uit het onderzoek onder meer dan 9.000 consumenten en leidinggevenden binnen organisaties in 14 landen, waaronder Nederland, bleek dat de coronapandemie de financiële onrust, somberheid en angst onder mensen wereldwijd heeft doen toenemen. Deloitte heeft becijferd* dat het aantal Nederlandse huishoudens met schulden in 2021 zal toenemen naar tussen de 1,5 en 2,6 miljoen; hiervan is 41% problematisch. De pandemie heeft gezorgd voor een verandering in wie en wat we vertrouwen om onze financiën te beheren. Het verandert ook de rol en focusgebieden van finance-teams en persoonlijke finance adviseurs. 

COVID-19 veroorzaakt financiële onrust, somberheid en angst
De wereldwijde pandemie heeft negatieve invloed op de relatie die mensen hebben met geld, zowel thuis als op het werk.
 • Onder zakelijk leidinggevenden namen de financiële onrust en stress gemiddeld toe met 186%. De somberheid nam eveneens toe, met 116%. De grootste toename in financiële onrust ondervinden leidinggevenden in Saudi-Arabië (363%), Nederland (275%) en de Verenigde Arabische Emiraten (229%).
 • De financiële onrust en stress van consumenten verdubbelden en de somberheid steeg met 70%.
 • 90% van de leidinggevenden maakt zich zorgen over de impact van COVID-19 op hun organisatie met als meest voorkomende zorgen een langzaam economisch herstel of recessie (51%), bezuinigingen (38%) en faillissementen (27%). Van de Nederlandse leiders binnen organisaties maakt 73% zich zorgen over de impact van COVID-19 op hun organisatie, gevolgd door Australië (81%) en Duitsland (84%).
 • 87% van de consumenten ervaart financiële onrust, waaronder banenverlies (39%), verlies van spaargeld (38%) en nooit meer uit de schulden komen (26%). Nederlanders ervaren gemiddeld genomen minder financiële onrust ten opzichte van het gemiddelde; met 71% worden ze op de voet gevolgd door Duitsland (80%) en Frankrijk (85%).
 • Deze zorgen houden mensen wereldwijd 's nachts wakker: 41% van de ondervraagde consumenten gaf aan dat ze niet meer konden slapen vanwege zorgen over hun persoonlijke financiën. In Nederland ligt dit aantal een stuk lager. 21% van de leidinggevenden in organisaties geeft aan ’s nachts wakker te liggen van financiële stress.
Mensen vertrouwen robots meer dan zichzelf voor financieel beheer
De financiële onzekerheid die door de coronapandemie is gecreëerd, heeft veranderd wie en wat we vertrouwen om onze financiën te beheren. Voor de ordening van ingewikkelde financiële zaken vertrouwen consumenten en leiders binnen organisaties in toenemende mate op technologie.
 • 67% van de consumenten en zakelijk leidinggevenden gezamenlijk vertrouwt meer op een robot dan op een mens voor wat betreft het beheer van financiën.
 • 73% van de leidinggevenden vertrouwt meer op een robot dan op zichzelf om de financiën te beheren; 77% vertrouwt robots boven hun eigen financiële teams. In Nederland ligt dit percentage lager; 62% van de Nederlandse leidinggevenden vertrouwt een robot meer dan zichzelf voor financieel beheer, op de voet gevolgd door Duitsland (63%) en Australië (65%).
 • 89% van de leiders is van mening dat robots hun werk kunnen verbeteren door fraude op te sporen (34%), facturen te maken (25%) en kosten-batenanalyses uit te voeren (23%).
 • 53% van de consumenten vertrouwt meer op een robot dan op zichzelf om de financiën te beheren; 63% vertrouwt robots boven persoonlijke financiële adviseurs.
 • 66% van de consumenten gelooft dat robots kunnen helpen bij het opsporen van fraude (33%), het verminderen van uitgaven (22%) en door te helpen met investeren in de aandelenmarkt (15%).
De rol van financiële teams en financiële adviseurs zal nooit meer hetzelfde zijn
Om zich aan te passen aan de groeiende invloed en rol van technologie, moeten finance-professionals en personal finance-adviseurs verandering omarmen en nieuwe vaardigheden ontwikkelen.
 • 56% van de zakelijke leiders gelooft dat robots de komende vijf jaar finance-professionals zullen vervangen.
 • 85% van de leidinggevenden wil hulp van robots voor financiële taken, waaronder financiële goedkeuringen (43%), budgettering en prognoses (39%), rapportage (38%) en compliance en risicobeheer (38%).
 • Leidinggevenden binnen organisaties willen dat finance-professionals zich concentreren op de communicatie met klanten (40%), het onderhandelen over kortingen (37%) en het goedkeuren van betalingen (31%).
 • 42% van de consumenten denkt dat robots persoonlijke financiële adviseurs in de komende vijf jaar zullen vervangen.
 • 76% van de consumenten wil robots die hen helpen hun financiën te beheren door tijd vrij te maken (33%), onnodige uitgaven te verminderen (31%) en op tijd betalingen te doen (31%).
 • Consumenten willen dat persoonlijke financiële adviseurs advies geven over belangrijke aankoopbeslissingen, zoals de aankoop van een woning (45%), het kopen van een auto (41%) en plannen voor pensionering (38%).
Onze relatie met geld is veranderd; het is tijd om AI te omarmen
Sinds 2020 is de manier waarop consumenten over geld denken veranderd. De omstandigheden hebben ook de behoefte van organisaties vergroot om opnieuw na te denken over hoe ze AI en andere nieuwe technologieën kunnen gebruiken om financiële processen te managen.
 • 60% van de consumenten zegt dat de pandemie de manier waarop ze producten en diensten kopen, heeft veranderd.
 • 72% van de consumenten zegt dat de crisis voor een verandering heeft gezorgd in hoe ze denken over het omgaan met contant geld, waarbij mensen zich onrustig (26%), angstig (23%) en niet hygiënisch voelen (19%). Meer dan een kwart (29%) van de consumenten zegt dat zakendoen met contant geld een deal-breaker is.
 • Bedrijven hebben snel gereageerd op de pandemie. 69% van de leidinggevenden heeft geïnvesteerd in digitale betalingsmogelijkheden en 64% heeft nieuwe vormen van klantrelaties gecreëerd of de bedrijfsmodellen gewijzigd.
 • 51% van de organisaties maakt al gebruik van AI om financiële processen te beheren, vergeleken met 27% van de consumenten,
 • 87% van de leidinggevenden binnen organisaties zegt dat organisaties die financiële processen niet heroverwegen behoorlijke risico's lopen, zoals achterstand op de concurrentie (44%), meer gestreste werknemers (36%), onnauwkeurige rapportage (36%) en verminderde productiviteit (35%).
"Financiën beheren is al lastig in goede tijden en de financiële onzekerheid van de wereldwijde pandemie heeft de financiële uitdagingen thuis en op het werk alleen maar verergerd", zegt Farnoosh Torabi, personal finance- expert en host van de

So Money-podcast. "Robots zijn ideale hulpmiddelen - ze zijn goed met cijfers en hebben niet dezelfde emotionele band met geld. Dit betekent niet dat financiële professionals volledig worden vervangen, maar het onderzoek laat zien dat ze zich moeten concentreren op het ontwikkelen van aanvullende soft skills naarmate hun rol evolueert."

"Financiële processen in onze persoonlijke en professionele wereld zijn door de jaren heen steeds digitaler geworden en de gebeurtenissen van 2020 hebben die trend versneld", zegt Remy Bos, EMEA ERPM Strategy Leader bij Oracle.“Nu digitaal de norm wordt in de financiële wereld, zullen nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie en chatbots een steeds belangrijkere rol spelen. Uit ons onderzoek blijkt dat consumenten meer vertrouwen hebben in deze technologieën voor het beheer van hun financiële welzijn dan in persoonlijke financiële adviseurs. En leidinggevenden binnen organisaties zien dat deze trend de rol van finance-professionals zal hervormen. Organisaties die deze veranderingen niet omarmen, lopen het risico achterop te raken bij hun collega's en concurrenten, de productiviteit, het moreel en het welzijn van hun werknemers te schaden en moeite te hebben om de volgende generatie van financieel talent met AI-vaardigheden aan te trekken."

Meer informatie over het onderzoek is in de bijlage en hier te vinden.  

###

*Bron: COVID-19 en schuldenproblematiek in Nederland Onderzoek en oplossingsrichtingen voor een gezamenlijk actieplan van Deloitte, d.d.16 juni 2020

Over Farnoosh Torabi
Farnoosh Torabi is een gevierd financieel expert, host van de bekroonde podcast So Money, en bestsellerauteur van meerdere boeken, waaronder haar nieuwste boek: When She Makes More. Ze verschijnt regelmatig bij NBC Today en is columniste voor O, The Oprah Magazine, Bloomberg en NextAdvisor, een financiële nieuwssite van Time Magazine. Farnoosh studeerde Finance aan Penn State en heeft een master van The Columbia Graduate School of Journalism. Meer info over Farnoosh is te vinden op www.farnoosh.tv of volg haar op Instagram @farnooshtorabi.

Onderzoeksmethodologie
De onderzoeksresultaten zijn gebaseerd op een onderzoek dat Savanta, Inc. tussen 10 november - 8 december 2020 heeft uitgevoerd onder 9.001 wereldwijde respondenten uit 14 landen (Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Frankrijk, China, India, Australië, Brazilië, Japan, Verenigde Arabische Emiraten, Singapore, Mexico en Saoedi-Arabië). Onderzocht werden de houding en het gedrag van consumenten en leidinggevenden binnen organisaties ten opzichte van geld, financiën en budgetten plus de rol en verwachtingen van kunstmatige intelligentie (AI) en robots bij financiële taken en financieel beheer.

Over Oracle
Oracle biedt suites van geïntegreerde applicaties en veilige, geautomatiseerde infrastructuur in de Oracle Cloud. Voor meer informatie over Oracle (NYSE: ORCL), ga naar oracle.com.

Trademarks
Oracle en Java zijn geregistreerde merken van Oracle Corporation.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Contactinformatie:
Julien Harbers
Communications Director Oracle BeNeLux
E: julien.harbers@oracle.com
Laatste van Oracle Nederland  
KPN kiest voor Oracle om operaties te moderniseren

Oracle introduceert next-gen Exadata X9M Platforms

Daily Logistics Group (DLG) selecteert Oracle Fusion Cloud Applications om services op te schalen en bedrijfsgroei te ondersteunen
BT lanceert Eagle-i, een nieuw transformationeel beveiligingsplatform dat cyberaanvallen voorspelt en voorkomt

Check Point Research schetst landschap cyberaanvallen en meldt 86 procent toename in Nederland

Hybride werken maakt een einde aan wachtwoorden

Vier SAP-partners fuseren en gaan samen verder onder bedrijfsnaam Aiden

CTS organiseert tweedaagse Google Innovation Bootcamp
ValidSign Official eSigning Partner PSV

Fullstaq geselecteerd als partner Belastingdienst voor Cloud Native & Container expertise

Boomi voor achtste jaar op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Citrix onderzoek laat stand van zaken rond veilig remote werken zien

Friends for Brands onderdeel van Powered by Meaning Groep

Schneider Electric tekent de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (Green Deal ZES)

Shippeo bereikt 103% jaarlijkse groei als ’s werelds meest aanbevolen RTTV-leverancier

Acht keer goud voor Hogeschool Tio in EW Beste Studies 2021

Van Ameyde lanceert IT-platform voor snellere schade-afhandeling

Bijna de helft van de Nederlandse horeca kampt met personeelstekort

Red Hat OpenStack Platform 16.2 verbetert ondersteuning hybrid cloud- en edge-omgevingen

True stelt Marjolein Rietveld aan als COO

Dell Technologies telecom-software en -solutions versnellen 5G- en Open RAN-innovatie

Dell Technologies brengt IT met vernieuwde Edge-oplossingen tot ver buiten het datacenter

Nutanix voor het eerst genoemd als visionair in het 2021 Gartner Magic Quadrant voor Distributed Files and Objects Storage
Geplaatst:
Verstreken tijd: 250 dagen
Oracle Nederla.. contact  

Logo Oracle Nederland

  +31 030 669 9000
  www.oracle.com/nl
Oracle Nederla.. sociaal  


Oracle Nederla.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Fullstaq B.V.
Logo Open Line
Logo Techni Team
Logo mnemonic cybersecurity
Logo Stichting ITdonations
Logo BarTrack
Logo Escrow4all B.V.
Logo Bryte Blue
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Transfer Solutions
Logo NPRM NV
Logo Trueson
Logo HubStar
Logo Bergler Flex Solutions
Logo Techone B.V.
Logo Kannegieter
Logo Medius
Logo BarTrack
Logo Facilitor
Logo Trueson
Logo iQibt B.V.
Logo E-mergo
Logo Trueson
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo VPNdiensten.nl
Logo Yenlo
Logo DNA Services B.V.
Logo Boomi
Logo Citrix
Logo Friends for Brands
Logo Schneider Electric
Logo Shippeo
Logo Hogeschool Tio
Logo OutSystems
Logo Lightspeed
Logo Red Hat
Logo True (Broad Horizon)
Logo Citrix
Logo Kaspersky
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Nuance
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92336 persberichten
- 6071 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10913 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl
Herken zakelijke websitebezoekers#INFLUX PR