www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekersContentbureauwww.marcommit.nl

2514 volgers @ICTberichten
Herken zakelijke websitebezoekersMarcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
Deel dit nu via
Datum: (223 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Whizpr

Data Sharing Coalition kondigt met het ‘Harmonisation Canvas’ een belangrijke mijlpaal aan op Conferentie Nederland Digitaal

Amsterdam, 9 februari 2021 – De Data Sharing Coalition kondigt vandaag op de Conferentie Nederland Digitaal een belangrijke mijlpaal aan op weg naar het realiseren van het potentieel van datadelen. Met de release van het ‘Harmonisation Canvas’ wordt een eerste concrete stap gezet naar het mogelijk maken van cross-sectoraal datadelen op grote schaal.

Harmonisation Canvas: eerste concrete stap naar cross-sectoraal datadelen op schaal
De Data Sharing Coalition presenteert vandaag op de Conferentie Nederland Digitaal de voortgang die het sinds zijn start heeft geboekt en kondigt een belangrijke mijlpaal aan voor het realiseren van het potentieel van datadelen: het Harmonisation Canvas. Hiermee wordt een eerste concrete stap gezet in de richting van cross-sectoraal datadelen op schaal.

Met een diverse groep van deskundigen verkent en documenteert de Data Sharing Coalition generieke afspraken voor het delen van data. Wanneer deze afspraken eenmaal zijn geïmplementeerd, wordt het delen van data op schaal binnen en tussen domeinen en sectoren mogelijk. De basis voor deze generieke afspraken wordt gelegd in het Harmonisation Canvas. Dit document bundelt waardevolle inzichten en kennis die is verzameld tijdens een gezamenlijke verkenning van wat nodig is om cross-sectoraal datadelen mogelijk te maken. Vandaag heeft de Data Sharing Coalition de nieuwste versie van het Harmonisation Canvas uitgebracht. De inzichten in dit canvas komt voort uit bijdragen van 25 experts van 15 verschillende organisaties, cross-sectorale use cases en uit een analyse van bestaande datadeelinitiatieven.

Volgende stappen: samenwerken om datadelen op schaal mogelijk te maken tussen domeinen en sectoren
De Data Sharing Coalition blijft het Harmonisation Canvas verfijnen, waarna het een definitieve versie uitbrengt in het tweede kwartaal van 2021. Na de release van de definitieve versie dient het document als gids voor de ontwikkeling van generieke afspraken die het delen van data op schaal binnen en tussen domeinen en sectoren mogelijk maakt. Door deze generieke afspraken over onderwerpen als businessmodellen, datastandaarden en beveiliging krijgen organisaties toegang tot nieuwe databronnen. De nieuwe databronnen kunnen vervolgens worden gebruikt om nieuwe economische waarde te creëren en om een bijdrage te leveren aan maatschappelijke thema's als slimme mobiliteit en de energietransitie. Bovendien wordt een groot aantal nieuwe use-cases mogelijk gemaakt op basis van data die wordt gedeeld tussen domeinen en sectoren. Denk aan het delen van energiedata met hypotheekverstrekkers om energiebesparende maatregelen te financieren. Of het delen van logistieke data met verzekeraars voor verbeterde verzekeringsproducten.

De echte waarde van data ontgrendelen
Door het delen van data tussen domeinen en sectoren kunnen organisaties de werkelijke economische en maatschappelijke waarde van hun data ontgrendelen. In totaal kan deze nieuwe waardecreatie leiden tot een extra groei van het BBP in Nederland van tot wel 1% en tot een vergelijkbare groei in andere EU-lidstaten. Het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en Klimaat onderkent dit in zijn visie op datadelen en in de Nederlandse Digitaliseringsstrategie. Ook de Europese Commissie onderkent dit in haar Europese Datastrategie; het delen van data tussen domeinen en sectoren is de sleutel tot innovatie en groei van de data-economie.Over de Data Sharing Coalition:
DeData Sharing Coalitionis een open en groeiend internationaal initiatief waarin een grote verscheidenheid aan organisaties samenwerkt om de waarde van cross-sectoraal data delen te ontgrendelen. Het initiatief is in januari 2020 gestart nadat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de markt had uitgenodigd om de samenwerking op te zoeken voor het cross-sectoraal delen van data. De Data Sharing Coalition, ondersteund door het ministerie, is hieruit voortgekomen. Het doel van de Data Sharing Coalition is het stimuleren van cross-sectoraal delen van data onder controle van de rechthebbende(n) door het realiseren van interoperabiliteit tussen data deelinitiatieven en het versterken van individuele initiatieven.

Over Whizpr:
Whizpr is een PR- en marketing adviesbureau gespecialiseerd in technologie en lifestyle. Whizpr werkt vol enthousiasme voor ongeveer 25 merken in complexe en snel veranderende marktsegmenten zoals security, bedrijfssoftware, consumentenelektronica, telecommunicatie, data & storage en clouddiensten.Voor meer informatie:

Data Sharing Coalition: Eefje van der Harst
Email: eefje@datasharingcoalition.eu
Website: www.datasharingcoalition.eu

Whizpr: Marjan Schrader - Nini Joostens
Tel: +31 (6) 52 44 28 97 -+31 (6) 43 84 59 17
E-mail: dsc@whizpr.nl
Laatste van Data Sharing Coalition  
Data Sharing Coalition presenteert Data Sharing Canvas

Data Sharing Coalition kondigt met het ‘Harmonisation Canvas’ een belangrijke mijlpaal aan op Conferentie Nederland Digitaal
Geplaatst:
Verstreken tijd: 223 dagen
Data Sharing C.. contact  

Logo Data Sharing Coalition

Data Sharing C.. sociaal  


Data Sharing C.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo Fullstaq B.V.
Logo Stichting ITdonations
Logo Jortt BV
Logo NPRM NV
Logo Stylonic.nl
Logo VPNdiensten.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Medius
Logo GrassGreener Europe
Logo Workday
Logo NorthC Datacenters
Logo Extreme Networks
Logo Experis
Logo Vertiv
Logo Visma | Raet
Logo Kaspersky
Logo Kaspersky
Logo Uniserver
Logo reichelt elektronik
Logo Barracuda Networks
Logo Citrix
Logo Eaton
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92064 persberichten
- 6045 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10755 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl