www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2521 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (62 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

67% van de werknemers weet niet hoeveel leerbudget hij heeft

Beschikbare leermiddelen te weinig gebruikt volgens 57% van de HR-professionals

Amsterdam, 9 februari 2021 -- Maar liefst twee derde van de Nederlandse werknemers weet niet hoeveel leerbudget hij of zij ter beschikking heeft. Ook moet bijna de helft van de leidinggevenden (48%) dat antwoord schuldig blijven. Dat blijkt uit de Studytube Learning & Development Monitor 2021, een jaarlijks onderzoek van Motivaction/Sparkey in opdracht van Studytube.

Eén vijfde van de Nederlandse HR-verantwoordelijken (21%) geeft aan dat het leerbudget van hun organisatie tussen € 500 en € 999 schommelt. Daarbij valt op dat 19% van hen simpelweg geen idee heeft van het precieze bedrag, net als 67% van de werknemers en 48% van de leidinggevenden.

Dit zou mede kunnen verklaren waarom een groot deel van het beschikbare leerbudget op de plank blijft liggen: 61% van de HR-professionals bevestigt dat ze slechts 75% van dat bedrag (of minder) effectief uitgeven.

Meer dan de helft van de medewerkers (54%) en 48% van de leidinggevenden beseffen dat het leerbudget niet volledig wordt benut. Van de HR Business Partners, HR-adviseurs en L&D Managers vindt zelfs 57% dat medewerkers te weinig gebruik maken van de beschikbare leer- en ontwikkelmogelijkheden in de organisatie.

Uit het oog, uit het hart
Zowel HR-verantwoordelijken (46%) als medewerkers (31%) en leidinggevenden (51%) duiden dezelfde hoofdoorzaak aan: andere activiteiten krijgen voorrang, waardoor men trainingen uitstelt, afzegt of helemaal niet aanvraagt. Bij HR (34%) en het middenkader (33%) voegen ze ook nog toe dat opleidingen in het algemeen niet gekoppeld zijn aan beloningen zoals promoties of bonussen, wat de motivatie van de medewerkers zou afremmen.

Daarnaast geeft een kwart van de medewerkers aan onvoldoende op de hoogte te zijn van het leeraanbod (26%) en dat de cursussen niet altijd goed genoeg aansluiten bij hun dagelijkse werkzaamheden (24%).

De leeromgeving: onbekend en onbemind
Hoewel HR-verantwoordelijken de leerbudgetten slechts gedeeltelijk verzilveren, tonen ze aan dat ze wel degelijk investeren in een geschikte leeromgeving voor hun organisatie. Hun voorkeur gaat vooral uit naar een Online Academy (41%): daar vinden medewerkers en leidinggevenden alle leermogelijkheden terug op één centrale plek. Ook online trainingsbibliotheken (38%) en Learning Management Systems (29%) scoren goed.

Bij de medewerkers is 32% naar eigen zeggen niet op de hoogte van de beschikbare tools, terwijl 14% verklaart dat hun werkgever helemaal geen instrumenten voorziet. Eén vijfde van de leidinggevenden (20%) weet niet welke hulpmiddelen het bedrijf in huis heeft om scholing te faciliteren.

Werk aan de winkel voor HR
“We vallen van de ene verbazing in de andere tijdens dit onderzoek,” zegt Homam Karimi, CEO bij Studytube. “Uit onze L&D Monitor bleek eerder al dat slechts 32% van de werknemers zich door hun leidinggevende gestimuleerd voelt om te leren. Nu zien we dat diezelfde leidinggevenden andere activiteiten prioriteit geven, leerprestaties niet koppelen aan beloningen, en dikwijls niet eens op de hoogte zijn van de beschikbare leermiddelen. Op die manier is het wel erg moeilijk om een vitale leercultuur te vestigen. Als dit de stand van zaken is op het gebied van Leren & Ontwikkelen bij Nederlandse bedrijven, dan is er nog véél werk aan de winkel voor HR.”Noot voor de redactie:
Contact voor de pers: Robert van den Eeckhout | robert@studytube.nl | 06-24816136

Over de Studytube Learning & Development Monitor 2021
De Studytube Learning & Development Monitor 2021 is de jongste editie van een jaarlijks marktonderzoek onder professionals (N=1000 in HR, afdelingsmanagers en medewerkers) dat wordt uitgevoerd door Motivaction/Sparkey in opdracht van Studytube. Het doel van de L&D Monitor is om de stand van zaken te laten zien op het gebied van Leren en Ontwikkelen in Nederlandse bedrijven. De onderzoeksgegevens die ten grondslag liggen aan de Studytube Learning & Development Monitor 2021 zijn verzameld via een online vragenlijst in de periode van 21 september 2020 t/m 6 oktober 2020. 
De resultaten van de L&D Monitor 2021 zullen in 4 stappen worden gepubliceerd:
1. De impact van de coronacrisis op Leren en Ontwikkelen in organisaties
2. Beleid vs. Behoefte: Leren anno 2021
3. De cruciale rol van de direct leidinggevende bij Leren en Ontwikkelen
4. Budgets & Tooling: We weten het (vaak) niet
Ga voor meer informatie over de L&D Monitor 2021 naar https://ldmonitor21.studytube.nl

Over Studytube
Studytube biedt een compleet leerplatform, dat medewerkers inspireert om zich te ontwikkelen en dat het volledige leerproces faciliteert. Zo helpt Studytube zowel mensen als organisaties om zich voor te bereiden op de eisen van morgen: designed with your future in mind. Het leerplatform functioneert als een eigen interne online academy en biedt toegang tot meer dan 50.000 leerinterventies, van microlearnings, vaardigheidstrainingen en eigen digitaal leeraanbod tot klassikale trainingen bij ruim 1.000 aangesloten opleiders zoals LOI, NIMA, De Baak en VCANederland.
Op dit moment maken meer dan 200 organisaties met in totaal zo’n 500.000 medewerkers gebruik van Studytube. Klanten zijn onder andere VolkerWessels, Manpower, ASR, Adecco, en tal van gemeenten.
Het hoofdkantoor van Studytube is gevestigd in Amsterdam en er werken inmiddels zo’n 100 Tubers. Studytube behaalde de laatste vier edities op rij de Deloitte Technology Fast 50.
Laatste van Studytube B.V.  
CZ en Studytube: een samenwerking die het leerplatform overstijgt

67% van de werknemers weet niet hoeveel leerbudget hij heeft

Slechts een derde werknemers wordt door leidinggevende gestimuleerd om te leren
Geplaatst:
Verstreken tijd: 62 dagen
Studytube B.V. contact  

Logo Studytube B.V.

  020 - 233 02 17
  info@studytube.nl
  www.studytube.nl
Studytube B.V. sociaal  


Studytube B.V. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo PlanMen
Logo Northwave
Logo PQR
Logo Schneider Electric
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Unit4
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Businesspark Nieuw-Vennep Zuid
Logo Citrix
Logo SurveyMonkey
Logo Ivanti
Logo Infoblox
Logo ROVC
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90823 persberichten
- 5948 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10075 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers